Reklama

Reklama

Kolskaja sverchglubokaja

  • Rusko Кольская сверхглубокая (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kolský superhluboký vrt je největším těžebným zařízením v zemi. V roce 1984, v hloubce více než 12 kilometrů, něco napadlo pracovníky. Po těchto událostech je objekt uzavřen. Malý výzkumný tým jde do podzemí, aby zjistil, jaké tajemství se skrývá v nejhlubší díře na světě. To, co zjistili, se ukázalo být největší hrozbou v historii. Nyní je budoucnost lidstva v jejich rukou. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (99)

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když se to často nabízí, nemám to srovnávání hollywoodské produkce se zbytkem světa rád. A zvlášť u ruských filmů. Jasně, občas to vypadá, že se snaží s Hollywoodem poměřovat pindíky a pouští do světa bizarnější verze amerických filmů. Pokud máte v tomto žánru nakoukáno, budou vám naskakovat asociace ke Smrtícímu parazitovi, nebo dokonce Věci: Počátek. Podle mě je to v tomto případě zavádějící. A to i když všechny tři spojuje nepříliš vysoké hodnocení diváků. Arsenij Sjuchin je výborný režisér, vcelku dobrý scénárista, ale žije a točí v Rusku. Proto se dočkáme klasických propriet, které dokážou zničit sebelepší film. Blbé patetickopolitické plky, minulostí zatížená postava a neodbytné nutkání procpat lásku do jakéhokoliv žánru. Tohle zabije většinu ruských filmů spolehlivěji, než zombie houba usazená mezi mravenčími tykadly. Pokud se nad to dokážete povznést, nebo jste amatérští střihači, zůstane vám 80 minut vynikajícího hororu, který se opírá o neokoukané tváře, velmi atraktivní prostředí, ale hlavně o parádní atmosféru, která mi připomínala to nejlepší z Annihilation. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ruský pokus o Vec? Ale veľmi slabý. Nejaká nechutná pleseň ovládajúca ľudí ma fakt nenadchla. Chýba tomu poriadna temná atmosféra. Gore je dostatok a je riadne nechutné, ale to je pre mňa už skôr negatívum. Postavy priemerné. Tempo pomalé. Snáď len lokácie sa vydarili. Celkovo som sa skôr nudil ako bavil. 4/10. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Tady měl zas někdo očekávání. Superdeep je fajn, ale po celou dobu mě, ne jako podobný Underwater, nedokázal pořádně upoutat k obrazovce a nechat si ohryzávat nehty. Horor připomenuvší gamesy Dead Space či Last of Us a další "ejtýs" laboratorní či staniční horory ale hezky doplňuje portfolio silného strašifilmového roku. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Spoilery Tohle je snad horší než Sputnik což je smutné. Tak, že v Kolském vrtu se objeví jakýsi organismus , který tam žil miliony let a chce na povrch díky tomu tam uvízne pár horníků a Rusko povolá epidemioložku, aby to vyšetřila. Do zhruba 30 minuty je to v pohodě pak už to jde do háje hned při začátku se tam chlápek odpálí granátem a všeci absolutně klidní (co na tom, že kdyby šel ještě kousek blíže k nim zabije je všechny) asi je to normální, že se odpalují granátem no name chlápci na počkání epidemioložka k němu přijde a žádné emoce asi už takových mrtvol viděla miliony a nevadí jí to začne tam tu mrtvolu ošahávat a normálně bez rukavic však on není nakažený nebo je?. Chlápek zná jediný přístupový kód co třeba ho pomučit a zjistit to z něho násilím ne necháme se vydírat to bude lepší (mimochodem všimněte si ten vzadu stejně tu zbraň nesklopil ). A nyní to začne následuje epizodka s ruskou superženou (oba díly Wonder Woman se můžou proti ní bodnout) tahle přežije nákazu (ačkoliv jiné ženské to zabíjí na počkání) a dokonce zvládne se procházet ve 200 nebo 2000 (už nevím kolik to říkaly) stupních celsia normálka. Jinak na to, že to monstrum je tak veliká hrozba pro svět jak se zde prezentuje tak vypadá pěkně uboze a plazí se pomaleji než šnek to nemluvím o tom, že vydává zvuky jako by si přitom dělalo dobře (možná i dělá jelikož je skoro vše ve tmě ví bůh) tohle než by se doplazilo do Běloruska třeba tak by Lukašenko zemřel stářím. Jo a jinak na to, že to byla epidemioložka tak nebyla vůbec připravená roušky tam má jakési podomácku vyrobené a nosí je pouze přes pusu a nějaké zkumavky a vzorky nemá radši vůbec. 40 procent ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Film mi pripomenul viacero diel. Zasnežená krajina, vedci, všetko odtrhnuté od sveta, stiesnenosť a možná „scifi“ pointa mi pripomenula The Thing, no keď vošli do laboratórií (druhá najlepšia scéna filmu) mi námet a spracovanie pripomenulo práve začínajúcu sériu The Last Of Us (taktiež scéna z výťahu, skvelá!) a keď sa dostali k jadru veci, na most, tak zase Stranger Things a hlavná príšera mala niečo zo Zygote (top scéna filmu spolu s výťahom!). Samozrejme, má to svoje muchy. Logika si dáva často voľno, trochu by sa patrilo zapracovať na atmosfére (laboratória mali taký potenciál!) a napätí. Každopádne som si „zamlsal“ ako fanúšik body space hororu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Minimálně od roku 1997 se internetem šíří městská legenda, že vrt byl zastaven z důvodů údajného provrtání se do „pekla“. Nicméně samotná legenda je staršího data, poprvé se pravděpodobně objevila v anglofonní části světa v rámci vysílání Trinity Broadcasting Network v roce 1989. Ruští inženýři údajně měli spustit do vrtu mikrofon, který měl zachytit podivné nářky. Tento audio záznam koluje na internetu jako autentický. Nicméně jedná se o část soundtracku z roku 1972 k filmu Baron Blood, který byl pouze částečně remixován. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Kolský superhluboký vrt je nejhlubší vrt na světě a byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů (také se mu říká Díra do pekla). Nachází se v Murmanské oblasti ve vzdálenosti 10 km od města Zapoljarnyj na území geologického Baltského štítu. Dosahuje hloubky 12 261 m. Na rozdíl od jiných vrtů, které byly prováděny za účelem hledání ropy nebo geologického průzkumu, cílem tohoto byl pouze výzkum litosféry v místě, kde Mohorovičićova diskontinuita prochází blízko zemského povrchu. Vrt byl započat v roce 1970 a ukončen byl v roce 1994. Během provádění Kolského vrtu bylo učiněno cca 12 000 nových objevů v geologii. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Houba, o které jedna z postav mluví, je v roce 2017 objevená brazilská houba Ophiocordyceps unilateralis. Ta dokáže ovládat chování mravenců. Když její spory proniknou do organismu mravenců, pomocí doposud neznámé chemické reakce způsobí, že mravenec se začne pohybovat úplně jinak než předtím. Opustí sám mraveniště – už to je výjimečné a zcela nepřirozené chování – a nedaleko něj se zakousne do nějakého listu. Přesněji řečeno do spodní strany listu. Tam pak zůstane bez pohybu, dokud nezemře. Tím teprve ale začíná to nejhorší. Mrtvý mravenec se začne plnit stále přibývajícími sporami. Ty pak ze zhoubovatělého těla stále zavěšeného na listu vystřelují; protože jsou blízko mraveniště, je poměrně velká šance, že nakazí dalšího mravence, a houba se tak dál rozmnoží. Podle vědců, kteří tyto podivné houby zkoumali, jich existují celkem čtyři druhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama