Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslíš, že máš poškozenej mozek?“ – „Dyť žádnej nemám.“ Dle zdejších reakcí jsem čekal výrazně slabší odvar jedničky. A ano, dvojka sice předchůdce nepřekonává, ale je jen o něco málo horší, rozhodně to není nic fatálního. Už tu není tak dobře fungující romantika, ale to bych připisoval hlavně tomu, že tentokrát je ve středu zájmu spíš sociální podtext. Teď totiž Rocky nebojuje o přízeň své milé, nýbrž o holé živobytí. A pohled je to dost smutný. Nečekal bych, že ho někdy budu tak moc litovat (vždyť mu s výjimkou Mickeyho vlastně nikdo nedal pořádnou druhou šanci). Čímž se dostávám k postavám. Všechny vedlejší role jsou o něco slabší než v jedničce s jedinou výjimkou a tou je právě stařičký trenér-motivátor, který byl fakt skvělý. Zápas jako takový mi přišel ve dvojce zdařilejší, ovšem jednička zas nabídla lepší závěr. A i dojímavé scény fungují, jak mají (např. Rocky u lůžka). Za celý film se mi tak výrazně nezdála vlastně jen hrdinova reakce na syna. Proto dávám slušné 4*, pořád spokojenost. „Čteš pěkně.“ – „Díky. Ty zas pěkně Ižeš.“ – „Díky.“ ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejméně oblíbený díl téhle boxerské série. Přijde mi jenom jako jakási natahovaná jednička, odveta už nemá takovou šťávu (třeba to, jak se Rocky vůbec nekryje a celou dobu dostává ránu za ránou, aby se v posledním kole vrátil ve vrcholný formě je cekem trapný). No, a Apolla-parťáka Rockyho mám přece jen radši než Apolla-vyzyvatele zápasu. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nemám s druhým Rockym absolutně žádný problém. Obstojný sequel, který nedělá naprosto výborné jedničce bůhvíjakou ostudu. A vlastně se mi i líbilo, že se ještě více ponořil do psychiky Rockyho, který s boxem seknul. To byl mnohem zajímavější pohled, než vidět třicet zápasů za film. Ale už je to trochu vaření z vody, to žádná, ale Sylvester se s tím opravdu dobře vypořádal. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky II těží ze stejného příběhového konceptu jako jeho starší bráška ale prochází mu to s odřenýma ušima. I tentokrát se "Italský Hřebec" utká s Apollem Creedem. Celý film mi přišel tak nějak narychlo "splácaný", dialogy byli nemastné neslané a Sly mi tu po celou dobu přišel jen jako těžce přehrávající herec. Nicméně i přes tyto negativní faktory, když se dotknou boxerské rukavice Rockyho a Apolla, když zazní první tlumené rány, všechnu tu negativní kritiku všechno v tu ránu zapomenete a opět z plna hrdla fandíte Rockymu a kocháte se pohledem na kvalitní box. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +jakmile zazní hudba je to výborné, má to grády, opět velké finále -slabší a o něco nudnější pokračování, většina děje je bez hudby/// Rocky díky soboji s Apollo Creedem, získal jednak mírnou polularitu, ale hlavně jistej finanční obnos, který ho vytáhl nejen z nejhoršího, ale dokonce mu dovolil trošku si užívat života. Jenže nic netrvá věčně a tak i když si vzal Adrian a čeká s ní potomka, tak se stejně musí nějak uživit. Takže se snaží najít kdejakou práci. I když Rocky na dráhu boxera nepomýšlí (hlavně kvůli rodině), v té době Apollo už chystá odvetu. A tak se Rocky chytá své další šance, i když mu to bude ještě chvíli trvat. A to především kvůli rodiným problémům. No nevím do jaké míri to tehdy divákům přišlo zájímavé, ale dnes bych to považoval za tu nejslabší část druhého díli. Celkově cesta do finále je hodně dlouhá, snad i díky stopáži. Takže sem tam narazíte na nějaké to prázdné místo. Přezevšechno však finále stojí za to. Opět je nervydrásající, reálný a akční. Sem zvědavej na trojku./// Celkem 70%/// ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • V jedné z prvních verzí scénáře jsme se ve flashbacku měli dozvědět Rockyho (Sylvester Stallone) skutečné křestní jméno - Robert. (Karlos80)
  • Pes Butkus má na sebe tričko s nápisom „Eagles“ a číslom 51. V roku 1976, keď sa tento film odohráva, žiadny hráč Philadelphia Eagles nenosil číslo 51. V roku 1979, keď bol tento film uvedený, nosil číslo 51 hráč Reggie Wilkes. (Pat.Ko)
  • Rocky (Sylvester Stallone) a jeho trenér (Burgess Meredith) vymyslí plán na Apolla (Carl Weathers), a to, že ač výhradní levák, začne boxovat pravačkou a až v závěru ho dorazí svoji silnější rukou. Od prvního kola ale Rocky boxuje levačkou, což není trenérem nijak vytýkáno, pouze později v zápase pobídne svého svěřence, aby začal boxovat levačkou. (Dvojirakri)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama