Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa ešte relatívne pridŕža rukavíc jednotky. Je stále viac o Rockym a ľuďoch z jeho okolia, než o tom, kto komu v ringu čo rozbije (ako to bolo v trojke a najmä šialenej sovietskej štvorke). Dokonca by som povedal, že boxerské scény tejto série nikdy neboli jej vrcholom; tým sa stali postavy, vzťahy, dialógy. Dvojka je malá, v dobrom sivá, psychologická dráma. Lenže jej predsa len chýba údernosť jednotky. Postavy poznáme, dokonca i ústredný "záporák" zostal ten istý (!). Všetko sa točí v jednom kruhu a nič nové neprichádza. Ale inak fajn. Dvojka bola krásna krasojazda. Rozpočet sa síce oproti jednotke zvýšil "až" na 7 miliónov, ale to i celosvetová tržba (na fajnových 2OO). ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Spíš mezi 3* a 4*. Vzhledem k tomu, že tento díl Sly nejen napsal, ale i zrežíroval, jsem byl docela zvědav. Opět platí, že druhá polovina filmu je výraznější, ale dvojka má pořád co říct, tedy hlavně na konci sedmdesátek měla. Nedokážu se ovšem zbavit dojmu, že v mnoha aspektech kopíruje slavnou jedničku, přestože u návaznosti na původní příběh není, co bych výrazně namítal. Možná jen tomu nerozumím. Jen se bojím, že lepší to už nebude. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Sinusoida úspěchu se opakuje, akorát že tentokrát začíná na vrcholu, aby spadnul na dno a z něj se vybojoval opět na vrchol. Bohudík se opakuje i Sylvestrův výkon z prvního dílu, ale scénáristicky je úrovňově někde jinde, děj pokulhává s náhlými údalostmi jako svatba či dítě a místy se člověk opravdu nudí. 60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První Rocky byl hlavně o emocích při sledování ne zrovna dokonalého člověka vypracovávajícího se z nuly na vrchol. Naopak ve dvojce už žádné emoce nejsou i když vypráví takřka ten samý příběh. Scénář je sice poměrně slušný, ale tápající režie mu podráží nohy a tak i klasické "trademarkové" scény jsou jen slabý odvar toho co byly v prvním díle - například skvělá a notoricky známá tréninková scéna se změnila na zosi na způsob běhu Terryho Foxe a i závěrečný souboj je nezajímavě natočený a plný klišé. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je přecejen hlavně zpočátku zcela jiný. Prostředí Philadelphie již není vykresleno tak chmurně jako v prvním díle. Naproti tomu Rocky neprožívá nejštastnější období, takže je vlastně nucen se vrátit zpět do ringu (a pak ještě hodněkrát :D "Balboa musí být v dobré formě, aby vydržel takový výprask" .... Vlastně je celá Rockyho taktika postavená na tom že schytá za život asi milion ran do hlavy. 80% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Rocky (Sylvester Stallone) kupuje stejné auto, jaké si jeho herecký představitel skutečně koupil v černé a zlaté barvě. Jedná se o Pontiac Trans Am. (HenryLuner)
  • Vo filme vidíme prvé účinkovanie Roberta "Rockyho" Balboy Jr. v sérii. Postavu stvárnili v celej sérii herci: Seargeoh Stallone, Ian Fried, Rocky Krakoff, Sage Stallone a Milo Ventimiglia. Od roku 2021 je Ventimiglia jediným hercom, ktorý si túto rolu zahral viac ako raz, a to vo filmoch Rocky Balboa (2006) a Creed II (2018). (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama