Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bum! Bác! Jeb sebou na zem... raz, dva, tři, čtyři... hop na nohy, bum! Krvavý chlístanec přes celý ring! Prásk, bim a bác! Jeb sebou na zem... osm, devět - hop na nohy! Rocky se nasírá... Bum! Krev a sliny! Bum, bum a bum! Apollo sebou jebe o zem! A to, panečku, není takový drsňák jako italský blbec... vlastně hřebec. Zvednuté boxerky a euforií zkřivený ksicht, závěrečné titulky. Pro mě má celá série jeden zásadní problém (když odmyslím žánrová klišé) - postavu Rockyho, já tomu zpomalenému balíkovi nejsem schopná držet palce. Z mého hlediska průměr, který na TV obrazovkách nevyhledávám. 50% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Spíš mezi 3* a 4*. Vzhledem k tomu, že tento díl Sly nejen napsal, ale i zrežíroval, jsem byl docela zvědav. Opět platí, že druhá polovina filmu je výraznější, ale dvojka má pořád co říct, tedy hlavně na konci sedmdesátek měla. Nedokážu se ovšem zbavit dojmu, že v mnoha aspektech kopíruje slavnou jedničku, přestože u návaznosti na původní příběh není, co bych výrazně namítal. Možná jen tomu nerozumím. Jen se bojím, že lepší to už nebude. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Už né tak ponurý, jako první díl, ale stále s nesporými kvalitami a no, jak jinak, než nezaměnitelným italským hřebcem, S. Stallone. Myslím, že chtěl nalákat i jiné publikum, než je to filadelfské a boxerské, a tak na nás sype hutnou dávku hlášek a "you know". Nezdá se mi, že by to bylo horší jeho předchůdce... 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ve své milované Philadelphii se už neživí coby lamač kostí ve službách pochybných vymahačů dluhů, už neboxuje v podprůměrných zápasech, plaché prodavačce Adrianě se už nedvoří, protože spolu zakládají rodinu. Tehdy životní příležitost chytil za pačesy, nyní pohádka o jednom americkém snu pokračuje. Apollo Creed chce dokázat, že je pravý šampion, žádá odvetu, populární Rocky přijímá. Krapet jeho nekňubectví už možná mnohým bude vadit, jeho dobromyslná kreace prostého pasáčka vepřů slavila úspěch v sérii ještě několikrát. Nostalgicky ale dokážeme přivřít oči. I když někdy až moc. Sly (napsal si znovu scénář a tentokrát sedl i na režisérské křeslo) chtěl zopakovat famózní zářez z jedničky, znovu je nádherně přímočarý, a možná to je jeho největší síla. Rád dám znovu (ač hodně dietní) čtyři hvězdy. Ale bacha, vrchol (v podobě čtyřky) teprve přijde!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Druhý Rocky se mi líbí stejně jako ten předchozí, v něčem i o trochu víc. Hlavní klad ale zůstává stejný - hrdina, který sice rozhodně není žádný velký myslitel, spíš takový velký prostý kluk, ale který to všechno myslí dobře a nelze mu nedržet palce. Na Rockym II je vidět, že filmaři měli k dispozici větší rozpočet, takže není tak "televizní" (ne že by mi to minule vadilo) a zápas je v porovnání s tím minulým natočen velmi uvěřitelně - přímo vidíte a slyšíte, jak se Balboa s Creedem otloukají, cítíte to napětí... O rok později přišel Zuřící býk a skoro bych řekl, že se tady Martin Scorsese tak trochu inspiroval. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • V jedné z původních verzí scénáře se měl závěrečný souboj odehrát v Koloseu. (ArsenalEagle)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama