Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Třetí část je nepoměrně akčnější než předešlé dvě, ale ani se není čemu divit, protože jiný prostředek na upoutání pozornosti by se v dalším pokračování hledal dost těžko. Spousta symbolů však bohužel odchází do věčných lovišť. Šeď a špínu ulic chudých čtvrtí vystřídal noblesní dům, spousta barev a nažehlené hadry. Chvílemi se zdá, že i Rocky podstoupil mozkovou operaci a že už to není ten osobitý "hlupák" s dobrým srdcem. Rozdává moudra kudy chodí a v perfektním obleku jednoduše nepůsobí dobře. Vložka s Hoganem je k smíchu, zato Mr. T je neuvěřitelná mašina. Jakožto člověk je naprosto mimo - takovéhle monstrum snad ani nemůže v reálném světě existovat - ovšem jako charizmatický "záporák" je věru cool. Akce standartně solidní a hudba geniální. Zbytečný, přesto koukatelný díl. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Tretí Rocky má niekoľko skvelých momentov, pre mňa hlavne vynikajúci tréning s Apollom Creedom (Carl Weathers) za doprovodu skvelej hudby a taktiež vynikajúce súboje. Obsadenie Hulka Hogana nepovažujem za najšťastnejšie, pretože v okamihoch Rockyho zápasu s Hoganom sa snímka ocitá na hranici sebaparódie, ktorá však postráda vtipné momenty. Hlavný záporák Mr. T je skôr zaujímavý svojím výzorom než charizmou, no funkciu klasického béčkového záporáka zvláda bez väčších problémov. Rocky III je určený prevažne fanúšikom série, medzi ktorých sa počítam, a preto snímke udeľujem neutrálne tri hviezdičky. ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Nebýt trapného rozjezdu (viz. Rockyho a Adrianina zpívající scéna), hodnocení by bylo vyšší. Jinak to byl Rocky, jak má být. Škoda jen, že Clubber Land ze sebe za celý snímek nevypotil jedinou inteligentní větu. Mimochodem, nemůžu si odpustit nezmínit, že kruh se uzavírá, ságu o Rockym mám s třetím dílem shlédnutou celou... :) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejkratší a taky nejpodceňovanější díl Rockyho série. Jednoduchost a polopatická přímočarost je věc, která vadit může i nemusí, každopádně film přinesl nesmrtelná a ne tak "hvězdná" témata, jež jsou nedílnou součástí sportu: ztrátu sebedůvěry, uměle vytvořené tituly, spojenectví někdejších rivalů. Mr. T je navíc naprosto ikonický soupeř, byť mu černobílé ztvárnění jeho "hladového" charakteru trochu škodí. Jako bonus Hogan a poprvé "eye of the tiger, man". MNOHEM lepší film, než ta populární cold war sračka, která přišla po něm. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech si hovorí kto chce, čo chce, pri celej sérii o Rockym proste nie je o čom! Aj keď je pravda, že dramatická línia, charakterové postavy a pekný príbeh popri ustúpili do úzadia, stále je sa na čo pozerať. Aj keď síce ide o klasickú schému bojových filmov, najprv prehra, trošku tréning a zázračná výhra, mňa to proste dostalo. 70%. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Zaradené do zoznamu 400 filmov Amerického filmového inštitútu 2004 nominovaných do 100 najlepších amerických filmov o najlepšej filmovej hudbe za pieseň „Eye of the Tiger“. (Pat.Ko)
  • V roce 2021 nabízel kalifornský aukční dům Julien's Auctions ikonické předměty z filmu Rocky III. Slavné boxerské rukavice značky Tuf-Wear, které používal Rocky (Sylvester Stallone) při zápasech, se vydražily za 32 498 amerických dolarů. Rockyho vysoké bílé boty značky Nike byly nakonec prodány za 44 448 amerických dolarů a pár žlutých bot značky Nike za 63 498 amerických dolarů. Nejvýše se však vyšplhala cena za pár hedvábných boxerských trenýrek s motivem americké vlajky, které má Rocky při slavném zápasu s Clubberem Langem (Mr. T), po němž znovu získává titul mistra světa v těžké váze. Jejich cena se vyšplhala na 203 198 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama