Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skvělý na tomhle filmu je Mr. T jako Clubber Lang, jeho brutální boxer připomínající Mikea Tysona je prostě super, zato Rocky to už je hrůza, Slyovo čím dál horší herectví je tady pořádně znát, jeho nepřesvědčivost a přehrávání je přímo katastrofální, pokus o drama ve stylu jedničky spojené s větší akcí nevyšel, mělo zůstat jen u té akce, hudba to však všechno zachraňuje, přesto přese všechno jsem Rockymu zase fandil ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Rockyho V, což byla úplná kravina a Rockyho Balbou, což jsem zatim neviděl, tak tenhle díl byl jednoznačně nejslabší. Navíc jsem moc nepobral tu Rockyho proměnu z prostoduchýho idiota, jehož IQ sotva dosahuje hodnot pokojový teploty, na to, co předváděl tady. V prvních 2 dílech občas něco zahuhlá, má problémy se čtenim a ve 3. díle je to takovej frajírek libovej. ~ dál spoilery ~ No přál jsem mu, aby mu Mr. T pořádně namlátil držku, což se sice stalo, ale v odvetě samozřejmě vyhrál s přehledem Rocky. Průser navíc je, že ten "finální" zápas je ubohej. Rockyho řežby s Apollem a nebo ve 4. díle s Ivanem Dragem byly aspoň zábavný, ale tohle je tragédie. Rocky jen tak poskakuje v ringu a nechá se mlátit tak dlouho, než se jeho soupeř unaví a nakonec mu dá pár ran a je po všem... ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Po slušné jedničce a nastavované dvojce toho tvůrci ještě neměli dost a mermomocí museli natočit další pokračování. Největším problémem je tu pochopitelně scénář, který skutečně neví odkud brát, zač boxovat a o čem vyprávět. Na něco se nakonec přece jen přišlo a dalo by se to shrnout asi takto: Rocky se už nemůže třískat jenom s hodným Apollem, je potřeba sehnat nějakou zápornou postavu a vymyslet si záminku, která by tomu všemu dodala šťávu. Každopádně čistým filmovým zážitkem zůstávají bohužel již jen Rockyho závody s Apollem, jiné netradiční tréninkové metody a pak ty zkrácené ukázky toho, jak Rocky nebo Clubber Lang dělají fašírku z někoho ze svých soupeřů. Poslední "osudový" zápas se již tak nepovedl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po dvoch drámach so športovou tématikou, sa Sylvester Stallone vrhá, pod vlastnou režisérskou taktovkou, do čistej komercie. Príbeh prestáva mať hĺbku, ale o to viacej pridáva na akcii. Ono pravda pri treťom pokračovaní, ani nie je čo vyčítať takémuto ťahu. Italský hřebec si to tu rozdá s takými showmenmi ako je Hulk Hogan a Mr.T. Takže o akciu naozaj nie je núdza. Ako som už spomenul, tento diel má už iný kabát ako jeho predchodcovia, ale Rockymu to pristane. **** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale tenhle dil me fakt bavil. Pribeh opet navazuje v momente, kdy minulej film prestal a prvni pulka filmu mi prislo, ze je hozena drobet do komedie, cehoz je vrcholem vtipnej souboj s drsnym Hulkem Hoganem a naslednej trenink a machrovani na fotografy. Druha pulka filmu je v podstate zhustenej dej obou prvnich dilu, takze dojde na porazku i odvetu. No takze to mame hned tri takovy velky zapasy, kdyz nepocitam naky to boxovani na uvod a to vse nacpany do 90 minut, proto to je nenudici zabava. Navic herci hrajou opet paradne, akorat Sly ze zacatku v oblecich a podobne neni moc ono, nastesti za chvily zacne zase trenovat a uz je to v pohode. No a protivnik v podani Mr.T je neuveritelnej drtic. Co se tyce samotnejch zapasu, opet natoceny slusne, jen trosku uz prehnany ty zvuky. Slabsich 5*. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Na páse s titulom Ring Magazine World boli po bokoch štyri fotografie boxerov: Floyd Patterson, Jim Braddock, John L. Sullivan a George Foreman. (Pat.Ko)
  • Pôvodne "Superstar" Billy Graham bol zvažovaný na rolu Thunderlipsa (Velká Tlama), ale nakoniec bol na túto úlohu považovaný ako príliš starý. (Pat.Ko)
  • Socha Rockyho (Sylvester Stallone), která byla umístěna nad schody Filadelfského muzea umění, skutečně na tomto místě stojí. Po dotočení filmu byla přemístěna do arény Wachovia Spectrum, ale v roce 2006 byla vrácena zpět nad schodiště muzea umění. (Matej.Mirejo)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama