Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale tenhle dil me fakt bavil. Pribeh opet navazuje v momente, kdy minulej film prestal a prvni pulka filmu mi prislo, ze je hozena drobet do komedie, cehoz je vrcholem vtipnej souboj s drsnym Hulkem Hoganem a naslednej trenink a machrovani na fotografy. Druha pulka filmu je v podstate zhustenej dej obou prvnich dilu, takze dojde na porazku i odvetu. No takze to mame hned tri takovy velky zapasy, kdyz nepocitam naky to boxovani na uvod a to vse nacpany do 90 minut, proto to je nenudici zabava. Navic herci hrajou opet paradne, akorat Sly ze zacatku v oblecich a podobne neni moc ono, nastesti za chvily zacne zase trenovat a uz je to v pohode. No a protivnik v podani Mr.T je neuveritelnej drtic. Co se tyce samotnejch zapasu, opet natoceny slusne, jen trosku uz prehnany ty zvuky. Slabsich 5*. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

BOJ ZA ČEST. Tímhle se dá trojka opět charakterizovat, ale za čí čest to vlastně je? Za toho staříka co stojí v rohu pro trenéry, za toho chlápka s boxerskýma rukavicema a nebo je to boj za čest celé série? Kam se podělo to kouzlo obyčejného prostředí? Kam se ztratila ta přímočará surová strž záběrů, ta neobyčejná obyčejnost? Všechno zaplavil příliv komerce, ždímání dolárků dokud je koza celá a diváci jakožto vlci se jí ještě nepřejedli. Rocky se dostal do fáze, kdy už nejde o tu sílu vůle, o tu citovost a nezkrotnou touhu vítězit. Dostal se do fáze, kdy si válí šunky u bazénu svojí honosný vilky a rejžuje penízky z reklam, které v předchozím díle tak zajímavě voral. Jak zní Mickova slova: „Zcivilizoval ses!“ a stejně tak celý tenhle třetí díl. Sylvester Stallone tentokrát opsal oba původní scénáře a ona hra na city, která nebyla u dvojky už vždycky uvěřitelná se změnila v umělotinu. Motivační prvky hlavní postavy, které sem už jednou zmínil se tu z chuti něco dokázat mění v nenávist sama v sebe, ve strach a tu trochu teatrální bolest srdce. Burgess Meredith, který táhnul Rockyho ke splnění jeho snů si tady odkroutil už jen tu nutnou porci momentů ve scénáři. Spíš než jeho role už tady kráčí o dopad jeho postavy na city hlavního hrdiny. Stejně tak Talia Shire, která od trošku rozkoukanější ženy v domácnosti přešla na post bohaté paní boxerové. K dobru dostala možná až trochu falešnou kuráž, pro kterou jí Sly napsal speciální part. Samotný hlavní soupeř Clubber Lang v podání Mr. T je asi nejmíň chrismatický soupeř, proti kterému Rocky stál. Kupa keců, rádoby drsných hlášek a neotesaný herecký projev zachraňuje tak jen jeho muskulatura, která oproti vyhublému Rockymu působí nezdolně a mohutně. Jestli se Meredith stal pouhou vzpomínkovou vložkou, pak Burt Young už je pouhou upomínkou. Chodící připomínka starých časů, kdy Carl Weathers alias Apollo Creed namísto rad a řečí i trocha oblékal rukavice. Právě tenhle tah možná rozkrývá fakt, že spíš než cestu za vítězstvím tady půjde o cestu za přátelstvím, které má leckdy v životě větší hodnotu. Hudebně jde opět o ty samé motivy, sem tam doplněné trochu sentimentálním klavírem, opět v rukou skladatele Billa Contiho. Navíc prvně písničková vložka v podobě nezapomenutelného vypalováku kapely Survivor - Eye of the Tiger. Pohled tygra, několikrát proklamovaný, dotváří trochu dynamičtější kamera, opět v rukou Billa Butlera, především v lákavějším pojetí tréninkových dávek. Jindy však tatáž kamera dostává až nechtěný televizní ráz. Třetí Rocky je zkrátka taková akční fraška na téma sportovního dramatu, které právě jeho první díl pozdvihl na světlo. Proto se dostávám na hodnocení 2 a 1/2. Zkrátka opisováním toho samého scénáře by to dál nešlo (zvláštní, o tomhle jsem už jednou mluvil). ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Koukám na modrá čísla a zas se nechám strhávat ovčím davem, začátek jsem sledovala s nevalným zájmem. No prostě nepoučitelná. Přitom tento díl je lepší než jsem čekala, proto zvedám hodnocení. Přirozený vývoj děje hezky navazuje na léta zápasů, rostoucí slávu i konto, posílení sebevědomí i vědění fešáka Rockyho. Přibylo logicky i více psychologie a hlavně od počátku skvělé boxovací akce. Holt hnidopichům nevyhoví, jednou je málo boje, podruhé chybí příběh, to by jeden vyskočil... Já jsem si užila víc sexy svaloviny, na něž se záběry nešetřilo a mnohem rychleji to odsejpalo, ani nevím, kdy přišel třešničkový závěr. Jo a bonusem for me byl krásný záběr na Slyovy předlouhé řasy. Oláá. A ještě jsem zabudla, přibylo pár fakt vtipných scén, např. když se morous Paulie vymáchal v bazénu a Rockyho výplachu v ringu.☺ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Rockyho V, což byla úplná kravina a Rockyho Balbou, což jsem zatim neviděl, tak tenhle díl byl jednoznačně nejslabší. Navíc jsem moc nepobral tu Rockyho proměnu z prostoduchýho idiota, jehož IQ sotva dosahuje hodnot pokojový teploty, na to, co předváděl tady. V prvních 2 dílech občas něco zahuhlá, má problémy se čtenim a ve 3. díle je to takovej frajírek libovej. ~ dál spoilery ~ No přál jsem mu, aby mu Mr. T pořádně namlátil držku, což se sice stalo, ale v odvetě samozřejmě vyhrál s přehledem Rocky. Průser navíc je, že ten "finální" zápas je ubohej. Rockyho řežby s Apollem a nebo ve 4. díle s Ivanem Dragem byly aspoň zábavný, ale tohle je tragédie. Rocky jen tak poskakuje v ringu a nechá se mlátit tak dlouho, než se jeho soupeř unaví a nakonec mu dá pár ran a je po všem... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rockyho styl otevřené náruče tady dosáhl absolutního vrcholu. Boxovat takovýmhle způsobem kdokoli ze smrtelníků jde z ringu nohama napřed. Sly si měl jako poradce najmout Jardu Tomsu, ten dal Markovi Vašutovi lepší boxerskou průpravu než všichni hollywoodští machři dohromady. JInak je to scénář ala Sly čili zápletka je jednoduchost sama, dialogy v duchu co srdci, to na jazyku a nějakej ten trenink za doprovodu motivační music, což se mě finále líbí. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • V roku 1981 osemročná Nikol Bird chodila od dverí k dverám a zbierala podpisy, aby bronzová socha Rockyho (Sylvester Stallone) zostala navždy na schodoch pri Múzeu umenia vo Philadelphii. Mesto odmietlo ponechať rekvizitu pred múzeom a Sylvester Stallone poslal sochu späť do Los Angeles. Malá Nikol však rozbehla kampaň, aby sochu priniesla späť. Postavila stôl pred štadiónom Veteran's Stadium v tú noc a nazbierala 2000 podpisov. Celkovo vyzbierala viac ako 10-tisíc a predložila ich mestskému zastupiteľstvu. Stallone bol vďačný. Socha bola onedlho presunutá späť na schody v roku 1982 pri uvedení filmu Rocky III, Stallone zdvihol Nikol nad hlavu pri slávnostnom uvedení a potom ju odprevadil na premiéru v Sameric na Chestnut Street. (Pat.Ko)
  • Socha Rockyho (Sylvester Stallone), která byla umístěna nad schody Filadelfského muzea umění, skutečně na tomto místě stojí. Po dotočení filmu byla přemístěna do arény Wachovia Spectrum, ale v roce 2006 byla vrácena zpět nad schodiště muzea umění. (Matej.Mirejo)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama