Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rusko - americký souboj století! Ivan Drago vs. Rocky Balboa. Co Drago udeří, to zabije, aneb moje rozloučení s Rockym (až do natočení Rockyho Balboy, of course). Pátý díl totiž nestojí za nic...zato ten čtvrtý kromě jistého politického podtextu obsahuje i pokus o poselství o vítězství přírody nad technikou, jestli se to tak dá říct. A i tento Rocky má výborný soundtrack. Výsledkem je něco, co je možno pokládat za esenci akčně videoklipového stylu osmdesátých let - a překvapivě i něco, co neuráží divákův vkus a inteligenci...pokud tedy nejste Aki Kaurismäki;) ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Tvůrci ve čtvrtém díle udělali jednu dobrou věc, a sice zápletku se Sovětským svazem v době pozdní studené války. Vybrat si sebecharismatičtějšího "amerického" soupeře by znamenalo jen slepé kopírování trojky. Ale Dolph "kamená tvář" Lundgren jako soudruh Drago, to je skutečná trefa. Tento díl se zaměřuje více na samotný zápas než na osud hlavního hrdiny a je to asi dobře. Americký nacionalismus se projevuje i zde, možná i ve vyšší míře, než by bylo záhodno, ale to nemůže překvapit a tím diváka ani zklamat. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tady dej taky, stejne jako u predeslejch dilu, presne navazuje tam, kde predchozi dil skoncil a je fajn, ze se tvurci snazily o krapet jinej pribeh, i kdyz je to stejne jen variace na predchozi dily. Prvni pulka filmu ma takovej docela pomalej rozjezd, nic moc se nedeje a samotnej souboj mezi Apollem a Dragem je nic moc, jednak Weathers se tam jen tak mota, ale precejen se aspon trosku snazi, zato Lundgren tam jen stoji, jakoby vubec netusil, co se deje. Nastesti pak zacne druha pulka filmu a dej se presune do Ruska a zacne masakr. Jednak naprosto ultimatni trening, kdy navic Sly vypada jak nakej zalesak, navic s prostrihama na trening Lundgrena a pak ultimatni zaverecnej zapas, kdy se i Lundgren vzpamatuje a oba si zacnou davat paradne na drzku. Druha pulka filmu to vytahla na 5*. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ať tu Sly po mě nežádá kupu nadhledu, když ji sám nemá ani, co by se pod nehet vešlo. Zhůvěřilost po všech stránkách spíše připomíná televizní pořad populární hudby osmdesátých let s patetickým moderátorem, co ztratil veškerou soudnost. Ani to akční finále není bůhvíjak strhující, což již prominout nelze. Čistá pětka, studente Stallone. S touhle slohovkou z první třídy se můžeš jít akorát tak klouzat. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

"Musíš projít peklem horším, než jakejkoliv sen, na konci ale budeš stát nejvejš." Nejlepší díl celé série, který se bude velice těžko překonávat. Perfektně natočené s úžasnou myšlenkou. Všichni byli úžasní a odvedli skvělou práci. Tenhle film mi mluvil rovnou do duše, gratuluji. 100% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Jediný díl série, kde Rocky (Sylvester Stallone) během tréninku nevyběhne schody vedoucí k Filadelfskému muzeu umění. (ČSFD)
  • Když Ivan Drago (Dolph Lundgren) na začátku jednoho z pozdějších kol něco křičí směrem k Rockymu (Sylvester Stallone), tak nemá v ústech chránič zubů, který by správně po zaznění gongu měl mít. (Mefistofelle)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 127,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 300,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama