Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná a divácky oblíbená hořkosladká komedie o životě, v níž hlavní roli hraje láska, odvaha, smích i smrt. Film vznikl podle scénáře Haliny Pawlowské, která tu čerpala inspiraci ze svého vlastního rodinného zázemí. Autorka v něm s humorem a ironií sobě vlastní, ale i s pochopením a soucitem vzpomíná na svého otce a další svérázné a zemité příbuzné, pocházející ze Zakarpatské Ukrajiny, na své mládí a s ním spojené nešťastné lásky a ztracené iluze. Vše na příběhu Olgy, jejích přátel, rodiny a vrstevníků, odehrávajícím se v průběhu dvaceti let, které prožívalo Československo po ruské okupaci. Peripetie hrdinů jsou nahlíženy s ironií a humorným nadhledem. Střídají se zde bouřlivé komediální situace se slzami. Hrdinové této komedie však už ví, že nepodlehnout, nevzdávat se, mít rád a nezapomenout se smát je platné a dobré… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (204)

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který zobrazuje životní osudy Haliny Pawlowské a její rozvětvenou rodinu. Sama Halina Pawlowská si ve filmu také zahrála a napsala i scénář, který ještě Milan Šteindler rozvinul. Ve filmu exceluje Franciszko Pieczka jako ortodoxní otec a malé role si střihli také např. Petr Čepek, Karel Heřmánek, Tereza Brodská či Barbora Hrzánová. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Oj. Tak asi takhle. No když bude 14 - ti letou dívku hrát nepříliš pohledná 30 - ti letá paní, tak to asi většina pozná. Nejenom, že jsem to poznal, ale neuvěřitelně mi to vadilo. Nebylo to však jediné co mi na tomto počinu vadilo. Vadilo mi vlastně, že vůbec vznikl. Nedovedu ho ani pořádně zaškatulkovat. Bezesporu se tváří jako takový ten typ komedií, který každý jako komedii označuje, ale vlastně se nikdo ani nesměje. Za zmínku v tomhle filmu stojí snad svérázný přístup k filmu, kdy film je vlastě podaný jako takové vyprávění se vším všudy a za zmínku stojí ještě role i výkon toho Poláka, jehož jméno si netroufám skloňovat. Zbytek je taková omáčka bez výrazné chuti. Hvězdička maximálně. ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbeněhších českých filmů z brilantně zvládnutým hereckým obsazením. Například Ivana Chýlková zahrála zatím svoji nejlepší roli a téměř každý snímek je komický už jen od pohledu. I když nejde o čistokrevnou komedii určitě komické prvky převažují. Nejlepší pasáží celého filmu je pasáž kdy Ivana Chýlková z Barborou Hrzánovou odcházejí z bytu ředitele školy a v podroušeném stavu se táhnou cestou domů a u toho řvou "Hanka byla kráva " - když přemýšlím o této pasáži musím se smát, určitě ti co tento film viděli ví, o čem píši. Dalším obrovským pozitivem tohoto filmu je jeho naprosto dokonalý scénář od , pro mě dost nesympatické osobnosti ,Haliny Pawlovské. Jde vidět, že scénáž je napsán od srdce a jistě , i přes mé nesympatie, musím uznat že českého Lva si opravdu zasloužila ! Také scény ve Švýcarsku jsou kouzelné a další a další , prostě jako celek je to naprosto hotový film a já mu nemám co vytknout! ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si dal jako oddechovku Díky za každé nové ráno a musím jednu hvězdu stáhnout. Nevím, jestli je to tím, že se mi tenhle film okoukal, nebo jsem prostě po nějaké době prohlédl, ale vidím tam spoustu "chtěného" a scény se mi zdají trochu moc našroubované na sebe. Navíc mě rozčiluje jak zralé ženy hrají puberťačky - ne že by Ivana Chýlková s copy nebyla roztomilá. Všechno stojí a padá s Franciszkem Pieczkou, bez kterého by ten film byl jen trapný, trapný, trapný ... ()

MatyTM 

všechny recenze uživatele

Ty chvíle, které v životě přijdou a jež jsme přijali za jeho součást, přestože o ně možná ani nestojíme, ale i ty co netrpělivě očekáváme, vždy nás zahřejí a připomenou nám tu pravou krásu bytí... všechny tam podle mě jsou vyobrazeny. Film je nezvykle upřímný, hudba hladí a uklidňuje i ve vypjatých scénách. Nakonec, nesluší se neocenit výborné herecké výkony "tatínka" a charakternost všech postav :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu byl vybrán podle stejnojmenné písníčky Petra Ulrycha, ta vyšla na hudebním nosiči v roce 1999. (sator)
  • Dáša (Tereza Brodská) má v bytě sovětský televizor Rubin C714D z roku 1976. Jednalo se o jeden z prvních barevných přijímačů v Československu. (sator)

Reklama

Reklama