Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jane Marple tentokrát vyšetřuje zdánlivě jasný případ vraždy. Detektivní instinkt však staré dámě nedovolí spokojit se jen s jednoduchým vysvětlením. Podrobná prohlídka pokoje zavražděné přináší překvapující zjištění, stopa vede k místnímu divadelnímu spolku. Miss Murple proto vstupuje na prkna co znamenají svět... (dopitak)

Recenze (8)

Radko 

všechny recenze uživatele

Spojiť humor a vyšetrovanie vrážd sa podarí len zriedkakedy tak, že rovnomerne ostáva po celý čas zachovaná dramaticky vážna rovina vyšetrovania a humorná časť v podobe neustálych situačných i slovných gagov. Ako to funguje opíšem na scénke z úvodu: Vidíme vážny záber na nočným vetrom rozvŕzganú tabuľu hostinca s príznačným názvom Obesencov kľud, do toho čierne topánky vykračujúce štrkom. Vtom sa objaví celá postava kráčajúceho v podobe tučnejšieho, komicky pôsobiaceho strážnika, uvoľňujúca úvodné napätie. Vypije si obligátne nočné pivo, no popri popíjaní vidieť v neďalekom okne domu cez záclony obrysy zločinu. Pri návrate z piva strážnik cez rovnaké okno zaregistruje to, čo predznamenal predchádzajúci obraz. Ale výjav predznamenal aj úvodný obraz filmu - obesenca a jeho visiaci kľud. Toto sa udeje v necelých úvodných dvoch minútach filmu. A tak to pokračuje ďalej, a tak to pokračuje podobne až do konca. Humor je nevtieravý, prirodzene zapadá do deja. Poznámka: Okrem hlavnej dejovej línie si film skvele usiera z povrchnosti a neschopnosti oficiálneho mocensko-vyšetrovaco-trestajúceho inštitucionálneho aj personálneho aparátu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slečna Marplová dokáže znervóznit i samotného soudce! A navíc se jako jediná členka poroty z lidu postará, aby bylo jednání odročeno, jelikož se jí celý případ nepozdává. V pátrání jí opět pomáhá oddaný pan Stringer. Samozřejmě musí být babka opět ve střehu, poněvadž se sama stane vrahovým terčem (jak jinak). A když vrahova past sklapne na prázdno, nachystá slečna Marplová svoji vlastní. Méně vtipu, více napětí, byť na úsměvné scénky také dojde - seržant pozdě zjistí, že se usmíval předčasně, když si dal s Marplovou partičku dámy. Pozor, možný spoiler: scéna v propadlišti by se dala nadneseně označit tři v jednom aneb tři jednou ranou... zábavné a ve stejném duchu jako zbytek celé volné série. Jednu hvězdu jsem však z mého předchozího hodnocení ubral, jelikož tak dobrá tahle detektivka není. Přesto nechávám čtyři, anžto spokojen jsem nakonec byl. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Temný prolog s oběšením ženy nutí člověka skoro pochybovat, zda v třetím díle Pollockově sérii nedošel humor, ale důvěrně známá cvrlikavá melodie pod obrazovou montáží u soudu vrátí vše do starých kolejí. Věčná potížistka slečna Marpleová tentokrát sedí v porotě a znemožňuje vynést rozsudek nad mužem, který se všem kromě ní jeví jako evidentní vrah. To, co následuje, je jen místy detektivka a zhusta situační komedie. Z Marplové se tentokrát stává hvězda prken, jež znamenají svět. Teoreticky souhlasím s všeobecným míněním, že jde o nejslabší ze čtyř filmů, ale spíš v tom smyslu, že na detektivku je příliš rozhrkaný a v závěru dokonce poruší jedno z ultimativních přikázání "desatera pátera Knoxe". ;-) Pokud jde o zábavnost, nevidím mezi tímto filmem a třemi ostatními nijak výrazný rozdíl. 70% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Série stále více sklouzává do komediálního žánru na úkor napětí - Marple v porotě u soudu plete, soudce se zase v přestávce líčení ožírá.___Tentokrát však ale překvapivě chybí atmosféra, která filmy s Miss Murple provází, i scénář je maličko prostomyslnější. Především proto považuji tento film za nejslabší v celé sérii.___ Rozhodně však nemůže být řeč o "příšerné adaptaci", film má pořád své kouzlo. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama