Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními postavami dramatického příběhu jsou astronauti Clay Jarvis a Scott Hines a reportér televizní stanice Jonah Randall, které čeká smrtelně nebezpečné dobrodružství. O tom, že nouzové přistání s raketoplánem není nic snadného se astronauti přesvědčili už v leteckém simulátoru, kde se jim podařilo dopadnout přímo do hustě osídlené městské čtvrti. Podobný manévr je ovšem zcela neplánovaně čeká také ve skutečnosti, když se poměrně rutinní let, během něhož mají vynést na orbitální dráhu telekomunikační družici. Dalším členem posádky je reportér, který má o letu přinést reportáž, pokud možno zajímavou, nejlépe senzaci. Víc materiálu než by si přál mu let poskytne v okamžiku, kdy při vypouštění družice dojde k havárii a raketoplán se stane téměř neovladatelným. Členové posádky i desítky specialistů v řídícím středisku na Zemi se horečně pouští do hledání řešení. Čas běží a situace se stále více zdá beznadějná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Maark odpad!

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se ani pouštět do psaní, ale musim. Závěr s přistáním na Zemi je vážně vtipný.. Nejsem odborník na raketoplány a létání do vesmíru, ale raketoplán co přeletí těsne nad kabrioletem, který jede po silnici a v něm sedí dvě holky kupodivu nerozcuchal ani jednu..A to nemluvím o motorkářovi a jeho hybridní manželce, co si to vesele šinou dál, když nad nima ten raketouš proletí..Myslíte, že by nebylo lepší, kdyby ty peníze co stál tenhle "film" nakrmil radši pár hladových dětí z Afriky? Jerry Bruckheimer (produkce) asi potřeboval ulít peníze kvůli daním... ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Náhodně jsem tento film zachytil u kamaráda. Do konce jsme nedokoukaly ani jeden. celkem zvláštní pojetí děje, mi neustále vnucovalo myšlenku na to že někdo někde rozhodl o tom že v daný rok je potřeba splnik qvóty na určitý druh filmů ( dramat, katastrof, dobrodružství atd. ) a tak se narychlo spíchlo todle veledílo, za které by se nemusela stydět ani ASYLUM společnost. ()

Reklama

Cverna 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkouknul tuhle zajímavost. Opravdu zajímavost, protože filmem bych to moc nenazýval. Jak už jsem tady v některých komentářích četl tak i Star Trek je realističtější. Způsob jak kapitán raketoplánu měnil těsnění a díky malé nehodě mu docházel kyslík ve skafandru byl omračující. Běžný kosmonaut by odplul zpátky do kokpitu, tam se převlékl do rezervního skafandru a výměnu těsnění poté dokončil. Ne však tento hrdina, ten vše stihne v posledních sekundách a ještě k tomu přidá ( to už bez kyslíku) vesmírný striptýz ( i když se jedná jen o rukavice) a kupodivu nemá po návratu žádné omrzliny. Přesto dávám dvě hvězdičky za krásné záběry západu či východu slunce ve vesmíru.... ()

Nihlathak odpad!

všechny recenze uživatele

Olezlá nuda pro patrioty. Ten film opravdu nudí za vlast. Je to takové to špatné syrové maso. Některá syrová masa - filmy jsou fajn, třeba Horizont události v určitých pasážích, nebo Koule (Sphere), ale zde to nikdo nenakrájel a nezmrazil, leží to ve strouze a obskakuje to kdejaká svoloč a havěť. Tolik chutná abstrakce. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V případě sci-fi s vesmírnými loděmi se dá nad mnohými věcmi přimhouřit oči, protože to je samo o sobě trochu nesmysl, ale pokud jde o tematiku raketoplánů, tak to prostě nejde. Tohle nemělo s letem raketoplánu co společného. Užuž jsem si myslel, že se novinář snad vůbec neúčastnil žádného tréninku a rovnou nasedl, ale jednou, patrně dodatečně zavedenou, větou mě vyvedl z omylu. Pobavily mě hlášky o tom, že pojedou miliony mil daleko, nebo "už je to dobré" 15 vteřin po startu raketoplánu. Ale celkově je toho hodně, patos, debilní dialogy, hrozná hudba a konec na prd jsou samozřejmostí. Jinak přistání raketoplánu byla skutečně "lahůdka". ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama