Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Společně se zapsali do dějin argentinské kriminalistiky. Dva muži, dva milenci, dva zločinci. Společně s komplicem přepadali a vykrádali banky po celé zemi. Byli nepolapitelní a zůstávala za nimi temně rudá krvavá stopa. Nakonec však i oni narazili. Během akce dojde k divoké přestřelce, v níž je jeden z lupičů zraněn. Poslední šance spočívá v útěku do Uruguaye. Na cestě však potkají prostitutku Giselle a ta jim zlomí vaz. Svoboda je příliš daleko. Snímek byl natočen podle skutečných událostí, jež se odehrály v Argentině v roce 1965. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Celkem originální lupičský film o dvou zlodějích homosexuálech, který by byl spíš na 4*, kdyby nebyl často dost zdlouhavý, to především v pasáži se skrýváním (ta by chtěla zkrátit tak o 15 minut), která je ale podle mě dost autenticky natočená. Ale konec je fakt skvělý, takový trochu leonovský, osudový a hlavně silný. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé krimi drama. Dobře propracované a uvěřitelné hlavní postavy. O to méně se to dá řící o některých vedlejších postavách, např. Neneho milenka Giselle, kterou sbalí ve druhé polovině filmu na baru u pláže. Já si cca 20 dalších minut myslel, že je to volavka od policie. Ne že by Leticia Brédice špatně hrála, právě naopak, byla skvělá, ale její postava Giselle byla do děje (zakládajícího se na skutečných událostech) vepsána tak nějak kostrbatě a sbalení Nenem na baru prostě nebyla dobrá scéna. Za to příšerná scéna psychického týrání homosexuálního prostituta na veřejném WC, sfetovaným Nenem s pistolí v ruce byla dokonalá a zanechala mrazivou stopu nejhlubšího lidského zoufalství a duševní špíny. Kvůli místy nudnému začátku a stejně tak místy protahovanému, i když bravurně zvládnutému akčnímu konci dávám hvězdu dolů. Film mohl vyšetřit dobrých 15 -20 minut stopáže a být o to buď kratší a údernější ve svém odkazu, nebo mohl tuto nudnou stopáž nahradit prostřihy, či krátkými flashbacky do dětství, či životní anabáze dospívání obou hlavních hrdinů, které by osvětlili jejich chování trochu více do hloubky. Nejvtipnější a zároveň nejsmutnější byla na konci typická ukázka katolického pokrytectví, kdy se Angel po té co celý film chladnokrevně vraždil, kradl, smilnil a porušil ještě asi dalších 5 z 10 přikázání, najednou začal modlit k Panence Marii. Jak typické pro silně katolickou Latinskou Ameriku a katolíky vůbec. Když katolíkovi teče do bot, začne se modlit, a doufá, že tím své hříchy páchané celý předchozí život odčiní a nepůjde do pekla. Jak jednoduché a účelové. ()

Reklama

fredisek 

všechny recenze uživatele

Maravillosa! Někoho milujete a možná právě proto ho podvádíte. Honí se za vámi policie ze dvou států a vy stále věříte, že uniknete. Slibujete si lepší život a zatím se hrabete v marastu a zjišťujete, že sůl nad zlato. Příběh zajímavě protíná vztahy hlavních postav s klasickou gangsterskou zápletkou. S latinskoamerickým temperamentem doslova vyřvává otázku o tom, co vlastně ve svém životě řešíte? Sami sebe, nebo svoje problémy, nebo obojí? A co když se to všechno prolne? Pak přijde epické finále, které vám nedává dvacet minut dýchat (jak aktérům, tak divákům). Stylové a přitom civilní drama, které ukazuje, že vztahy jsou vždycky potíž, ať jste pacifista, nebo grázl. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ti mladí a přitažliví samci, kteří byli pro tento film v roce 2000 vybráni, to zahráli skvěle. Syrové i surové, zdlouhavé i napínavé, živočišné a reálně zcestné. Velmi dobrý film dle skutečnosti, pro mě s mínusy typu násilí a vražd … vyzdvihl bych především herecké výkony a potom trošku s odstupem zpracování … 6978 ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Gangsterka podle skutečné události z 60.let mi většinou připadala jako záminka k ukazování lidské zvrhlosti a vztahu dvou lupičů-sodomitů. Tento formálně dobře natočený film v závěru vyznívá jako rafinované podobenství současné revoluce, která probíhá v euro-americkém světě. Prachy - sex - sodomie! Dvě hvězdičky je třeba dát za umění, Marcelo Piñeyro má bezpochyby veliký talent, (nicméně stopáž by se jistě dala zkrátit na 2/3), bohužel obsahové kvality film nemá, ba naopak, jde o závažné zápory. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama