Reklama

Reklama

Savage Weekend

  • USA Upstate Murders, The (více)

Obsahy(1)

Marie Pettis (Christopher Allport), neskrývajúcim svoju homosexuálnu orientáciu, opustiť New York a stráviť víkend na odľahlej farme, kde si Robert prednedávnom kúpil dom. Okrem iného sú zvedaví na výstavbu lode, ktorú si tu Robert objednal. Miestni ich však varujú, že muž menom Otis (William Sanderson), ktorý má na starosti výrobu ich lode, nemá práve najlepšiu povesť a že figuruje ako podozrivý z vraždy. Hneď po príchode ich čakajú malé nepríjemnosti: Nicky sa pobije v bare, na dverách domu je pribitý mŕtvy netopier a navyše sa začne okolo domu obšmietať Otis s ďalekohľadom v ruke. Úplná pohroma však nastáva, keď sa na scéne objaví vrah v maske... (beso74)

(více)

Recenze (8)

milhaus7373 

všechny recenze uživatele

No, co k tomu říct minimálně tři čtvrtiny filmu byly o něčem, neboli o ničem, co sem sám nechápal ty některé odlehčené hloupoučké dialogy (místy i zvláštní situace) a začal jsem přemýšlet jestli je chyba ve mě nebo v matrixu. Nakonec mě kupodivu překvapil závěr, který jsem nečekal...ale trochu zmatený a některé chvíle jsem myslel, že snad nikdy neskončí... ()

Pan.Antonin odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátku mě polekal kameraman s hodně divokou rozklepanou kamerou, bál jsem se, že s tím chce pokračovat celý film. To se sice nestalo, nicméně film stejně stojí za starou belu. Chvilku to sice vypadalo nadějně, ale poté místo hororového napětí a strachu přišla nepříjemná nuda, která se už pak táhla s celým filmem. Prvních 35-40 minut bylo pocitově delší než hodina. Zabiják v masce se ve filmu objevil až kolem 50. minuty a ani on to nakonec nevytrhl a já už byl natolik ukolébaný nudou, že jsem to nakonec ani nedokoukal. Nejzajímavější je asi netradiční doprovodná hudba, což ve výsledku nestačí ani na jednu jedinou hvězdu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Savage Weekend“ – asi právem – celkem zapadl, protože není dostatečně mainstreamový, aby se uchytil, a bohužel není na svou dobu ani dostatečně překvapivý, aby zaujal. Tohle před ním stihl o pět let dříve snímek „Texaský masakr motorovou pilou“ a je vidět, že „Savage Weekend“ na něj chce navazovat až příliš okatě. Ani ta motorová pila nechybí. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak tenhle ten málo známý nízkorozpočtový slasher, co se žánru týče tak jeden z nejhorších co jsem kdy viděl. Připadalo mi to celé zmatené a chromé, našlo se tu i dost filmových kiksů, u filmu jsem se rovněž i dost nudil a žádná scéna ve mě nenavodila ten správný pocit úzkosti, vzrušení a strachu, o nějaké atmosféře tedy nelze vůbec mluvit. Maniak v masce byl slabý a předvídatelný od začátku, vraždy rovněž (první přišla snad až po hodině!), charaktery nezajímavé a dialog vskutku mizerný, film má sice docela silný sexuální obsah ale i ten se zde minul poněkud s účinkem. Nakonec jsem byl rád že tam kde film začal, tam na stejné místě i skončil:-) Bohužel jen za 2*, a to jsme ještě hodně shovívaví. Ani se nedivím tomu že film ač byl vlastně natočený už v roce '76 ale pod jiným názvem, tak s jeho vydáním se otálelo mnoho roků a otálet se klidně mohlo dodnes. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Jeff Pomerantz prijal ponuku hrať v tomto filme len ako láskavosť pre svojho agenta. Navyše, svoj honorár dostal až po niekoľkých rokoch, keď sa film konečne dostal do kín. (beso74)
  • Film byl původně natočen už v roce 1976 jako TheKiller Behind the Mask. Do distribuce se ale dostal až o pět let později pod stávajícím názvem. (Karlos80)

Reklama

Reklama