Reklama

Reklama

Děs

Trailer

Hlídačce pocuchá nervy pár děsivých událostí a taky návrat biologického otce jejího svěřence, kterého propustili z psychiatrie. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Amanda je mladičká chůva, co netuší, jaká překvapení ji čekají ve starém domě při hlídání tříletého chlapce. Tedy, Amanda je blond blbka, co se všeho děsí a neustále ječí. Jeden se až diví, když začne myslet racionálně. Vypadalo to na duchařský horor, naštěstí se vše poměrně brzy překlopilo do psychotrilleru s nervy drásajícím finále. Sympatická Honor Blackmanová si zahrála psychicky nevyrovnanou ženu, Ian Bannen si střihnul pošahaného psychopata. Osobně jsem čekal, kdy zařve to dítě. Čtvrtou hvězdu dávám za konec. Snímek ale ocení spíše milovníci starších thrillerů. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

První film, který nepochybně ovlivnil celou řadu filmů o osamocených dětských opatrovatelkách (When a Stranger Calls) v cizích domech. Hlavní hrdinka (Susan George) je naštěstí dostatečně atraktivní na to, aby na své vnady utáhla celý film. Jeden z pracovních názvů filmu dokonce zněl "Night Legs". Úvodní minuty vzbuzují dojem dalšího "haunted house" hororu, ovšem Fright se vyvíjí úplně jiným směrem. Sic předvídatelně, ale to vůbec nevadí. Druhá půlka je totiž pořádný psycho thriller. Trocha strašení se odehrává jenom na začátku. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Ultralevná, ale moc příjemná klasika, která vyšlapala cestu spoustě následovníkům. První půlka atmosférický horor - ponurý dům, skřípající zvuky, stíny za oknem, lekačky... Ve druhé pak přijde na řadu napětí, psychický teror, vražda, znásilnění a pláč. Díky krásné Susan George (Straw Dogs) jsem si naivní až hloupou postavu Amandy velice oblíbil, během filmu se o ni strachoval a fandil jí. Takže hlavně za ni dávám 4 hvězdy a odpouštím slabšího záporáka, slabší závěr i občasný scénáristický zádrhel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Fright“ je docela dobrou ukázkou psychologického hororu, kdy vlastně nejde o nic jiného než o to, že se v domě objeví zlo v podobě muže, který to nemá v hlavě v pořádku, vidí něco, respektive někoho, kdo tam vlastně vůbec není, což nakonec vede k tomu, že jsou všichni přítomní v ohrožení. Ale zapadá to do sebe a je to natočeno tak, že z toho nepříjemné pocity mít budete. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Takovy trochu nudne rozvlacny prapredek Halloweenu, kde je vseho min - napeti (i kdyz zpocatku to jde), krve, mysticna, odhalenych casti tela, hudby,... postupem casu to ztraci grady a clovek by i usnul. I kdyz hlavni opatrovatelka je daleko sukoznejsii nez Curtis. Ale jsou to briti, takze jsem mirny a uz kvuli squelemu Italian jobu davam *! ;]] ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama