Reklama

Reklama

Invaze obřích pavouků

  • USA The Giant Spider Invasion (více)
Trailer

Jeden z nejslavnějších pavoučích hororů všech dob! Teror pavouků nezastavíš. Před obřími pavouky není úniku! Poklidný život na farmě v Severním Wisconsinu naruší pád obřího meteoritu. Na místě dopadu nalezne farmář se svou ženou množství úlomků, obsahujících pravé diamanty. Radost z úžasného nálezu však kalí fakt, že meteorit také otevřel obří černou díru, kterou na naši planetu přišli obří patnáctimetroví pavouci. Ti začnou terorizovat celé město a je jen na odbornících z NASA, Dr. Vancem a Dr. Langové, aby zasáhli a pokusili se zabránit totální zkáze při invazi obřích pavouků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

No to zase bylo něco. Hodinu se nic neděje, jen nezajímavé postavy (utkvěl mi akorát šerif s košilí rozepnutou až po pás) donekonečna plkaj nesmysly, pak je na závěr napadnou legrační plyšoví pavouci nebo lépe řečeno jejich nohy, protože často vidíte z úsporných důvodů jen končetiny. Takový triky frčely před válkou. Před první. ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film by ste nemali brať vážne a vôbec nie ako horor. Od začiatku si to neudržiava atmosféru, tarantuly sú smiešne, efekty a triky lacné a trápne, obrovský pavúk ako z plyšu - no keď toto všetko zahodíme, vo finále z toho vznikne celkom vtipná vec, ktorej chýba označenie komédia (postava stvárnená hercom R. Eastonom bola naozaj vtipná a jej dialógy si celý film udržiavali na hladine). The Giant Spider Invasion je niečo ako novší Spiders z roku 2013, akurát s tým rozdielom čo tomu filmu chýbalo - vtip, tento film má a nerobí mu problém robiť si srandu sám zo seba. ()

Reklama

nevermore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jak stvořený na odpad!. Jasně, Bčkovej horor 70.let jako obří pavouci, mravenci nebo vosy. Takže plus tohoto filmu, je každopádně velký výskyt tohoto milého zvířectva, kdy si podává stupidní amíky, ale hlavně ten gigantický komicky vypadající pavouk. Absolutně nenahání hrůzu, protože každý má spíše strach z toho, aby se nerozpadl v nějakým záběru, než aby někoho sežral, ale obdivuju, jak museli s tímto kolosem při natáčení zápolit, rozhýbat to a tak. A mínusy tohoto filmu jsou jednak herci a jejich talent, to je katastrofa (zejména vtipné bylo, jak se jeden týpek snažil zahrát, že je v proudu větru a přitom balancoval na druhou stranu, než to foukalo). Úvodní pád toho bordelu z kosmu byl odpovídající efektům 70.let, to vem čert. No a celkový příběh s tou černou dírou a vůbec to radši ani nezmiňovat. Vtipný byl zejména konec, kdy nikdo ani pomalu nepochopil, jak toho "Giant Spidera" zabili, ale pak byl detailní (a hlavně dlouhý) záběr na to, co všechno z něho teče a okamžitě potom konec filmu. No sranda. Za tu námahu s tím velkým pavoukem musím dát 2 hvězdičky, to prostě nejde jinak, tím je tenhle film opravdu originální! ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Sympatický starší pavoučí horor s nádechem scifi, který sice nevyděsí, ale dobře se na něj kouká. Děj nás zavede do malého městečka kdesi ve Státech, kde se po pádu meteoritu na zemském povrchu otevře černá díra, která chrlí patnáctimetrové pavouky. Místní doktorka Langová kontaktuje NASA a na pomoc přijíždí odborník doktor Vance. Společně s místním šerifem a mladým novinářem se snaží zastavit začínající pavoučí invazi. Celkem zajímavá je i vedlejší dějová linie, která nám přibližuje farmářskou rodinu nedaleko místa dopadu. Dočkáme se tupého farmáře, který jezdí za šlapkou, jeho ženy alkoholičky a její rozverné věčně polonahé sestřičky. Samotné ztvárnění pavouka není vůbec špatné a při požírání lidské oběti místy i uvěřitelné. Efekty s pavoučíma nohama jsou také celkem obstojné a masky pokousaných lidí taktéž. Herci jsou až na vyjímky zcela přirození a dočkáme se i pár pěkných explozí. Já se bavil na tři hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Odkudsi z hlubin vesmíru přiletí meteorit a dopadne na farmu ve Wisconsinu. Farmář se ženou najdou v okolí místa dopadu mrtvé znetvořené krávy a podivné kulaté kameny. Ty jsou ve skutečnosti vajíčky pavouků. Vnitřek skořápky je vyskládán drahokamy, což samozřejmě farmáře se ženou nadchne. S vidinou bohatství si spolu s vajíčky přinesou domů i pavouky. Meteor však kromě toho otevřel černou díru, skrze niž přišel i patnáctimetrový pavouk. Bojovat s ním je téměř nemožné. Všude se objevují pavučiny, pavoučci i pavouci a gigantický pavouk se vydává na lov. Specialisté s NASA, doktorka Langerová a doktor Vance, mají plné ruce práce, aby postupující zkázu zastavili. Pomáhá jim místní, zprvu nevěřící a skeptický, šerif, který ale netuší, že jeho dny jsou již také sečteny. Úsměvný levný horor s obří loutkou, co má místo funkčních chelicer chřtán, a tak může pozřít dospělého chlapa i s botami. Děsivé a šokující scény chybí, pavučinami se šetřilo a snad jen krev stékající po nohou požírané oběti může lehounce znechutit, což je žalostně málo. Samotní sklípkani zastíní svým výstupem i ochotnické výkony postav, což hodnotím jako plus. A nebýt jich, tak jdu s hodnocením samozřejmě až ke dnu... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku filmu hlásí pilot letadla, že vidí obřího pavouka. Hlas patřil skutečnému pilotovi Air Wisconsin-Guard Davidu Hoffovi. (Terva)
  • Film je natočen jako pocta snímkům padesátých let. (Terva)
  • Ten obří pavouk byl automobil Volkswagen pokrytý kožešinou, zadní část vozu je přední část monstra a oči jsou zadní koncová světla auta. (Terva)

Reklama

Reklama