Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na staveništi domu na okraji města někdo z dálky zastřelí tři ukrajinské dělníky. Je motivem pachatele xenofobie, nebo šlo o vyřizování účtů mezi konkurujícími si stavebními firmami? Magda s Martinem musí zkušeného střelce dopadnout dříve, než udeří znovu. Filip a Hana jsou zadrženi a hrozí jim obžalování ze spáchání trestného činu. Podaří se Martinovi zjistit, co se ve skutečnosti stalo, a Filipovi a Haně pomoci? (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

ABC1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě tenhle díl nejslabší a nejkontroverznější, ach jo. Začíná to fakt připomínat 30 případů.  Nechápu, proč se rasismus, xenofobie, udávání s politickou motivací, politické strany (SPD) a další nešvary cpou do detektivek, kam to absolutně nepatří. Špalková a Vyorálek jsou tady celkem za blbce, než jim dojde na poslední chvíli, jak to všechno bylo!!! Jo a ta vedlejší dějová linka mě taky pěkně pije krev...jako dalším, byla bych nejradši, kdyby kluka, až ho pustí z vazby nebo vězení, doma pěkně profackovali!!! ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No  jsem  na  vážkách . Pokud  by  to  bylo  , asi ,  bez  těch  střihů ,  bylo  by  vyšší  hodnocení .  Chápu ,  že  to  muselo  být  nějak  upraveno   ,  z důvodu    tragédie    ,  která  se  stala  vloni   . Zápletka  se  synem  nečekaná  a  napínavá . Ale  občas   postup  při  vyšetřování  trochu  chaotický  a  nelogický ,  třeba  skútry  ,   třeba  ta  účtenka  ve  skútru - dost  nelogické , dále   pouzdra  na  kytary  ,  a  zejména  odpovědˇ  otce  , že  mu   ,  NĚKDO  ,   ukradl ,   bez  poškození  zámku    ,  uzamčené -  4  pušky     a  tak  podobně . Jinak  ovšem  tento   díl  napínavý  . Takže  tři a půl * . ()

Reklama

baddass01 

všechny recenze uživatele

Za prvé se mladej chová s prominutím jako debil. Mařka evidentně skončí v base a on ji jako zbytečně kryje, přestože ví, že díky tomu skončí v base taky ? Za druhé, co to tam mlel za kraviny ten policajt  "inteligent", že rasismus a xenofobie, když střelíš UA ? To se scénárista a produkční zbláznili nebo podvědomě masírovka ovcí před telkami ? Jako UA jsou jiná rasa ? A xenofob ? Možná by měli jít na přeškolení mužstva oni, když neví, co znamená xenofobie a ne takto manipulativně cvičit s diváky. A co ta zmínka o SPD ? Ta byla taky dost trapná. Celý díl byl jedna velká trapárna. A to neřeším ty díry v logice, kdy se i přímo nabízely otázky, které ovšem policajti podezřelým nepoložili. ()

Matevoj 

všechny recenze uživatele

Seriál Stíny v mlze jsem nikdy nesledoval nesledoval, ani jsem neplánoval. Až doteď, jelikož se díl natáčel pár desítek minut od mého bydliště. Velice mě to překvapilo! Zajímavé téma, vcelku dobré zpracování, to samé se dá říct i o obsazení. Bohužel konec velmi useknutý kvůli události z konce loňského roku, což je škoda, ale zcela to chápu. Klobouk dolů střihačovi. Buďme rádi, že se tento díl vůbec dostal na naše televizní obrazovky a ČT ho nezrušila. Dobrá práce, doporučuji. ()

IvcaSammet odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, ale nemůžu hodnotit jinak než odpadem. Dějová linka se synem je sice stejně otravná, jako nevěra v první řadě, kriminální zápletka s ukradenými penězi a rozhodnutím nevypovídat je ale naprosto stupidní, nelogická a hlavně dost nereálná. Co se týče samotného případu se střelcem, tady mě ten odpad opravdu mrzí, protože mě až občas zamrazilo, jak moc se smyšlený případ blížil skutečným událostem, které se staly až po natočení epizody. Bohužel ale vyšetřování vypadlo spíše jako parodie, pokoj útočníka pak už byla fakt jenom ta pomyslná třešnička na dortu. Nevím, jak bych hodnotila, kdyby nebyl vystříhaný konec, možná bych nakonec dílu i tu hvězdičku dala, ale takto prostě opravdu nemůžu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Na farmě „starého Kopeckého“ (Tomáš Šulaj) je vidět spousta přežvýkavců a všechno jsou to v podstatě nehlučné lamy. V podkresu záběrů zvukaři ovšem použili bekot ovcí. (mikulin)
  • Náčelník (David Viktora) rozporuje během dvou vět sebe sama v úvaze, kdo je pachatelem: „Nemůžeme vyloučit žádnou variantu.“ A vzápětí říká: „Tohle je práce nemocného nebo úplně zfanatizovaného jedince.“ (sator)

Reklama

Reklama