Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

O väčšine výrazov z prostredia amerického futbalu som nemala ani tucha a pri pohľade na čas 2,5 hodiny som sa zľakla, ale keďže som počula, že Any given sunday je dobrý športový film, povedala som si, že sa presvedčím na vlastné oči. Na dve etapy mi to cez víkend vyšlo. Za to, že sa scenár nevyhol klišé a že vlastne nasledoval iba dávno známe postupy tohto žánru by som dala 3*, ale objektívne musím trochu pridať. Za adrenalín, za Tonyho posledný predzápasový prejav (tiež klišé, ale efektné) aj za celkovú atraktivitu filmu, ktorý mohol byť pre neamerické publikum nezrozumiteľnou klišovitou zívačkou - a napriek všetkému sa ňou nestal - dávam 3,7* a zaokrúhľujem nahor. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek z prostředí amerického fotbalu, který jasně poukazuje na to, že nezáleží na jednotlivci, ale na celém týmu. Oliver Stone umí udělat opravdický zážitek snad ze všeho. Al Pacino zahrál na výbornou jako vždy. Jamie Foxx potvrzuje pověst jednoho z nejtalentovanějších herců současnosti a Al Pacinovi sekunduje skvěle. Bohužel Cameron Diaz podle mě nebyl moc dobrý tah a na jejím místě si umím předstat sto jiných a vhodnějších hereček. Fotbalové zápasy jsou natočeny naprosto fantasticky a při závěrečném jsem snad ani nedýchal i přesto, že jsem vědel kam snímek směřuje. Váhám mezi čtyrmi nebo pěti hvězdičkami, protože stopáž mi připadala hodně přepálená, ale za mého oblíbence Pacina dávám pět........ ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Nevím, o co těch 162 minut vlastně šlo, protože americký fotbal nechápu, nevím, jaká jsou pravidla a nelíbí se mi... Ale Oliver Stone dokázal vytvořit napínavý a strhující film, který, také díky skvělému Al Pacinovi (jak jinak...), šlape od první minuty až do konce jak dobře namazané švýcarské hodinky. Místy hodně brutální, občas sžíravě neuctivý vůči americké společnosti a hlavně hodně poutavý film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nášmu distribútorovi sa podaril v podobe prekladu Any given Sunday nechcený husársky kúsok, keď ním zhrnuli Stoneovu kariéru. Niekedy je víťaz, inokedy porazený. Málokedy niečo medzi. Tento film je aj napriek svojej téme, nám relatívne vzdialenej, veľmi pútavý. Možno je to tým, že si tu môžeme ľahko zameniť americký futbal s tým naším, v ktorého zákulisí to vyzerá asi rovnako. Nemyslím samozrejme slovenské kluby. Potešia vychytávky zo života futbalistov, vytrhnuté oko, zákulisné praktiky klubu a samozrejme obligátny hviezdny casting. Hlavne Pacinovi to tu melie viac, ako obvykle. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Skvělé záběry ze zápasů, hudba, která dodává tu pravou atmosféru, rychlé prostřihy do života hráčů, skvělý Al Pacino jako trenér, který by pro mužstvo dýchal, to jsou Vítězové a poražení (mimochodem divný překlad názvu). Možná mi trochu vadili ti dva napravení (manažerka a quaterback). Na to, že mi americký fotbal vůbec nic neříká, je to velmi slušný film. Scéna s okem na trávníku je hodně drsná. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Jistě jste si všimli, že režisér Oliver Stone si ve filmu střihl roli komentátora. (HellFire)
  • Herec James Caviezel hral vo filme syna Tonyho D'Amata. Jeho scéna je však z filmu vystrihnutá a k videniu je na DVD. (fishki)
  • Oliver Stone chtěl použít hudbu kanadské skupiny Godspeed You Black Emperor! Natočil několik záběrů, do kterých přidal jejich hudbu, ale kapela nakonec nesouhlasila. (HellFire)

Reklama

Reklama