Reklama

Reklama

Úžasný pan X

(neoficiální název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jednej noci na pláži sa vdove Christine Faber (Lynn Bari) zazdá, že počuje svojho zosnulého manžela Paula (Donald Curtis) volať z příboje... Potom stretne vysokého tmavého muža Alexisa (Turhan Bey), ktorý vie o všetkom, čo sa deje. Časom sa Christine a jej mladšia sestra Janet (Cathy O'Donnell) čoraz viac zaplietajú do Alexisových tajuplných klamstiev... (matriosa)

(více)

Recenze (8)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Žena, která začala slyšet hlas svého mrtvého manžela, se dá dohromady s médiem, aby ho mohla kontaktovat. Více není třeba říkat, hlavně by to byla škoda kvůli opravdu překvapivému scénáři. Skvěle vystavený příběh, který dává na frak spoustě dnešních rádoby cool thrillerů s překvapením, přesvědčiví herci a velmi působivá kamera = výborná zábava. Vřele doporučuji! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Mr. X, vlastným menom Alexis, predstavuje postavu záhadného spiritualistu – manipulátora, po Johnu Edwardovi druhý “největší všivák ve vesmíru“, ktorý upriamil svoje “schopnosti“ netolerované políciou na zlomenú vdovu Christine a jej sestru Janet. Jeho postranné úmysly sú vďaka tme a charizme kultivovaného muža zahalené oparom očakávania z nadprirodzena zo strany slepo veriacich a príležitostne omámených zákazníčok. Počas jedného z jeho predstavení sa ale stane niečo, čo nikto neočakával. ### Vcelku dramatický, ale vo mne prakticky žiadne emócie nevyvolávajúci film-noir, ktorý sa snaží čerpať z mystiky, jednoduchých efektov a z prostoduchého správania postáv, miestami až úsmevne naivného. Nie som však ale divák, ktorý by podobné kúsky prioritne vyhľadával. Hodnotenie treba brať z časti aj z pohľadu tohto kontextu. To čo som čakal, sa mi nedostalo. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Vyberte si: buď nerozumím filmu noir, nebo je Amazing Mr. X bohapustá pitomost. Za sebe se kloním spíš k tomu druhému. Začíná to už jen tím, jak špatně je natočen: všechny noční (a nejen ty) scény jsou černé a není v nich nic vidět (proto jako ten noir? Já měl za to, že to má jiný pravidla), veškeré triky leda tak k smíchu a zobrazení postav mizerné. Ženské postavy ještě jakž takž ujdou, Cathy O´Donnellová je dokonce i hezká, ale Turhan Bey, to byl úlet... úlisnějšího herce by jeden pohledal, navíc i z vystupování působí teplejší než bačkory na zimu, takže je ve své roli neskutečně nevěrohodný. Já se nebavil. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

70% ... Zajímavé spojení noiru a hororu, i když je to bohužel spíše první než to druhé. Skvělá atmosféra, hezké hlavní herečky a docela zajímavý příběh. Bohužel mě místy lehce uspávalo pomalejší tempo. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Nijak raz nemôžem ísť na 4*. Nebyť uhrančivej kamery Johna Altona a jeho práce s interiérovými lampami a zadným svetlom prenikajúcim do tmavých interiérov, veľmi by ma to nevtiahlo. Akceptujem B-čkovú produkciu (obľubujem napr. Strangers in the Night, Strange Impersonation či My Name is Julia Ross), ale toto bolo až pričasto naivné a smiešne. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Divnejsi trojku nez T. Bay, Lynn Bari a Cathy O'Donnell jsem snad jeste nevidel. Hrozne legracni zpracovanim, spis thriller nez horor (kdyz uz...). Slabsi 3. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Na prvních asi 50 minut se dalo dívat akorát s velkým sebezapřením. Pak to sice začalo být trochu zajímavé a v určitém okamžiku tam byl i náběh na napětí, ale ten byl ztlumen nesmysly a všudypřítomnou naivitou. Byla tam vidět snaha diváka postrašit, ale i za cenu, že ta rádoby děsivá scéna se vymykala zápletce příběhu. Ale nemá cenu se v tom vrtat, podobné nesmysly jsou k vidění i v lepších filmech. Pozitivně bych snad hodnotil pouze tu základní myšlenku a určitý zvrat ve filmu. Nevím proč, ale nejvíc na mě zapůsobil ten úplný konec a to nejen tím, že už to skončilo. :-) ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý napinák, známy aj pod názvom "The Spiritualist". Film bol natočený podľa originálneho príbehu Crane Wilbura. ()

Reklama

Reklama