Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 018)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnohých reakcií americkej kinematografie na vojnu vo Vietname. Je to o niečo lepšie ako Kubrickova "Olovená vesta“ a len o máličko slabšie ako Coppolova "Apocalypsa“. Oliver Stone odviedol pri natáčaní "Čaty“ výbornú režisérsku prácu. Tak isto je skvelá aj kamera. No je tam jeden prvok, ktorý to viditeľne kazí a kvôli ktorému nemôžem dať plné hodnotenie. Charlie Sheen nezvládol hlavnú úlohu v tak náročnom snímku. Tento holywoodsky zlatý chlapec, ktorý celé roky žije zo slávy svojho otca, je súci tak akurát do preplateného, priblblého sitcomu (Dva a pol chlapa), prípadne natrhnutej, bezduchej paródie (Horúce strely, Scary Movie). "Čata“ bola nad jeho sily. **** ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Četa se od většiny válečných filmů líší tím, že se zabývá konfliktem v konfliktu. Řeší totiž rozpory dvou skupin amerických vojáků v jedné četě, násilníků a docela rozumných vojáků. Tato vnitřní nestabilita je pak zdrojem napětí při scénách, kde má četa plnit rozkazy. Toto je výrazným kladem Stoneova filmu. Nedovedu moc vysvětlit, proč dávám 4*. Snad proto, že kromě této zápletky je Četa standardní film z válečného prostředí, který je místy zdlouhavý. Prostě nic, co už byste neviděli jinde. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Četa je jeden z největších filmů, které jsem měl možnost vidět, díky výborné režii Olivera Stonea, střihu a kameře, protože tím film působí realističtěji. _ Po skončení jsem si dával pauzu, než půjdu napsat komentář, protože jsem se cítil strašně bezbraně styděl se za svět, jaký byl - je - bude. Protože Stone si tím vším prošel, tak věřím, že Platoon NENÍ preceňovaná a podle lidí neobjektivní válečná podívaná! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Byl bych to byl býval viděl v osmdesátých letech, byl bych býval byl asi nadšen. V roce 2008 ve mě tento film nevyvolává nic převratného. Je to jisto jistě skvěle zvládnutá prácička, vykreslující dokonale vietnamskou válku, ale něco podobného jsem už viděl několikrát. Tento válečný film ovšem ostatní dílka v něčem převyšuje. Je to ona krutá realita a žádné zlehčování jinak zbytečného konfliktu. 80% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone se na tomto velice autentickém válečném filmu z prostředí Vietnamu, doopravdy vyřádil – kamera a záběry jsou geniální. Stejně jako scénář a samotný film jako celek. Charlie Sheen a jeho dobrovolné narukování do pekla války, první krutý týden a potom konečná proměna. Strach přeměněn v odhodlání na život a na smrt. Nebyl to jen boj proti nepřátelům, byl to hlavně boj mezi samotnými vojáky. Tom Berenger jako Sgt. Bob Barnes byl pěkná svině a přál jsem mu bolestivou smrt. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (80)

  • Jde o jeden ze tří filmů o válce ve Vietnamu, vydaných během 9 měsíců v období mezi lety 1986-87. Těmi ostatními jsou Olověná vesta (1987) a Hamburger Hill (1987). (Beer Ceps)
  • Francis (Corey Glover) má po závěrečné bitvě zraněnou levou nohu, i když si poranil pravou
    . (Gordy34)
  • Barnes (Tom Berenger) používá nůž Cold Steel, který se ale nevyráběl až do roku 1980. (Gordy34)

Reklama

Reklama