Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé jsou dětmi štěstěny (spousta lidí mezi ně řadí mou maličkost). Takovým lidem vždy padne karta, vyjde sázka na fotbal či dobré číslo maturitní otázky. Těmto štístkům nezbývá nic jiného než obrážet kasína a přijít o všechny peníze a pak jsou také smolaři, kteří ani ty peníze nemají. Bez pochyby mezi ně patří Bobby, kterému se vysloveně lepí smůla na paty, takže tenhle chlapík v šarmantním podání Seana Penna ztratí pár prstíku, uvízne s rozbitým autě v tom nejburanovějším buranově, sem tam dostane nakládačku a potká svojí osudovou ženu. To všechno ve vizuální žranici Olivera Stonea (opět geniální práce kameramana Richardsona), která ukazuje čeho je těžce zkoušený schopen. Ve filmu se sešlo docela zajímavé obsazení, se kterým je trochu zvláštně zacházeno, třeba poznat Thorntona je trochu oříšek. Jedinou slabinou filmu je scénář, který ale sám sebe zachraňuje zajímavým závěrem. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia jako vyšitá. Jedného rána vstanete a zrazu sa to rozbehne. Zničujúci kolotoč udalostí, ktoré jednoducho nedokážete zastaviť. Príslovie o najlepšom druhu radosti nevzniklo len tak pre nič za nič a tak pohľad na další a ďalší malér Seana Penna bol len ďalšou kvapkou odkvicnutou z pokazeného vodovodu zvaného Superior. Dokonca som prežila aj Jennifer - jednoducho som ju brala iba jako jednu z mnohých katastrof - napriek tomu, že to bola asi jej životná rola. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně temné, mrtvé, černo humorné, bezútěšné a silně atmosférické!! Skvělý herecký cásting, promyšlený a vymazlený příběh s plno zvraty, tohle je paráda po všech stránkách a nemohu filmu nic vytknout.To, co zažil Sean Penn ve filmu, zažít já, tak se na druhý den bez rozmýšlení oběsím. Za mě jeden z nejlepších filmů vůbec!! Dokonalost. 100% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

U-Turn mi tak úplně nesedl. I když je to zpočátku docela zajímavý, tak jsem čekal, že se z toho vyklube něco víc. Navíc tento styl vyprávění mě moc nezaujal a přišlo mi, že to je až moc překombinovaný, zmatečný a chvílemi jsou tam dost divný situace, který se tam nehodí. V určitých pasážích film dokáže zaujmout, ale celkově mě to příliš nevzalo. 60% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je to drama, thriller a krimi, ale v charakteristice chybí také označení komedie - což v každém okamžiku v podtextu je. Pološílený majitel autoservisu, milenec žárlivý už jen na to, že má holku, nepřetržitelná Bobbyho šňůra smůl, až po závěrečnou pointu včetně závěrečného zvolání - Arizona! Copak to není humor? Film stojí na hercích, zvláště skvělém Pennovi a nádherné Lopez. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Joaquin Phoenix se na plátně objeví poprvé za doprovodu písně Ring of Fire od Johnnyho Cashe. Tohoto zpěváka si pak za pár let zahrál v biografickém snímku Walk the Line. (Ai.ma)
  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)
  • Oliver Stone původně zamýšlel do role Grace Sharon Stone, ta ale měla přemrštěné požadavky na honorář. (Ai.ma)

Reklama

Reklama