Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Ant 

všechny recenze uživatele

Stone ve svých nejlepších filmařských letech ve Wall Street opět ukazuje, jak to někde doopravdy chodí. Paradoxem je, že nejnapínavější scény jsou ty s nákupy akcií, i když jsem z toho nepochopila ani slovo. Hodně se mi tady líbil Michael Douglas ve své roli mocichtivého G. Gekka, a skvěle se doplňujcí hudba s prostředím. Jsou tu ještě nějaké ty rezervy v rozvinutí několika postav, jinak je to ale vydařený kousek z prostředí newyorkské burzy. Holt prachy hýbou světem, finanční krize budiž toho důkazem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V dobách vzniku snímku se s Ch. Sheenem dalo ještě spinkat. Zcela heterosexuálně musím uznat, že býval celkem fešák a nedivím se, že nejedné slečně stál za selhání imunity. Tento snímek pojednává o tom, jak se vlastně Ch. Sheen dostal ke kokainu. Okrajově pojednává i o světě, kde peníze nikdy nespí. Hlavní zápletkou je poté nelítostný souboj mezi touhou po penězích a svým vlastním svědomím. Přiznám se, že mi chvíli trvalo se zorientovat ve všech těch pojmech. Dokonce si nejsem jistý, zda jsem se zorientoval správně. Každopádně, děj má potenciál zaujmout. A pokud vás náhodou nezaujme děj, tak vás zcela jistě zaujmou herecké výkony dvou ústředních postav. Zejména ze strany Douglase to byl takřka galakoncert. Nevadila mi ani delší stopáž. Celkově pálím lepší 3 kusy. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenkové vyznění je sice jaksi jalové a nepřekvapivé, ale formální provedení takřka nemá chybu. Tohle je ostatně vyprávění o střetu skvěle vyprofilovaných postav, kariérních zájmů a životních hodnot s nápadným půvabem buržoazie, přičemž se kašle na vrstevnaté vedlejší linie a do živého se tne natolik zaujatě a uvěřitelně, že to na silný divácký zážitek bohatě stačí. Wall Street je epicentrem života, v němž se Stone a Richardson pohybují jako dravé šelmy, a jeho králem je pronikavě charismatická bestie Michael Douglas - on a Sheen si zaslouží superlativa, na rozdíl od Daryl Hannah, kterou bych poslal hrát maximálně travesti show. 80% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som sa v jednom z predošlých komentárov priznal, že nechápem zmysel a pravidlá amerického futbalu. U fungovania burzy zmysel ako-tak chápem, pravidlá mi naďalej unikajú. Oliver Stone mi v tomto mojom probléme nepomohol, ale nakoniec on predsa nenakrúcal náučno-populárny film, ale v súlade so svojím celoživotným ľavotočivým presvedčením film z centra špinavých finančných čachrov. Moralitku o tom, ako po raketovom vzostupe prichádza nutný pád. O tom, o koľko je lepšie, ak zamestnancov okrádajú ich vlastní manažéri, než by sa ich firma mala stať subjektom hrátok na burze. Štyri hviezdičky sú najmä za to, že napriek vnucovaniu svojho svetonázoru odviedol Oliver Stone profesionálnu prácu, k čomu mu mimoriadnym spôsobom dopomohol aj Michael Douglas. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Očakávala som už dopredu, že ma tento film so svojimi finančnými a burzovými machináciami bude pekelne nudiť, ale to by v ňom nemohol hrať charizmatický a naivný Charlie Sheen a dokonale rafinovaný Michael Douglas, ktorých herectvo som si vychutnávala natoľko, že mi obsahové uzly vôbec neprekážali, hoci som nie všetky pochopila. Wall Street ponúka skvelú možnosť nahliadnuť na dve hodiny do fajnového, no najmä stresového života burzových maklérov, ktorý je v istom zmysle neuveriteľne príťažlivý. Nenudila som sa a mne nedostupný svet finančných žralokov učaroval najmä vďaka vynikajúcemu hereckému castingu a réžii Olivera Stonea. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Charlie Sheen o sobě v souvislosti s filmem prohlásil: “To, co jsem při natáčením dělal, mi pomohlo najít spojitost mezi mým populárním já a mezi mým obyčejným já.“ (popos)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama