Reklama

Reklama

Pán přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Pán přílivu, nominovaný na sedm Oscarů, zrežírovala Barbra Streisandová, představitelka hlavní role newyorské psychiatričky Susan Lowensteinové. Ta se snaží pomoci depresemi sužované spisovatelce, která se už poněkolikáté pokusila o sebevraždu. Tuší, že kořeny jejích problémů sahají do dětství, a proto požádá bratra své pacientky, nezaměstnaného trenéra amerického fotbalu z Jižní Karolíny Toma Winga (Nick Nolte), aby jí poskytl vodítko k odhalení jejich rodinné historie. Během zoufalého pokusu zachránit zdravý rozum své sestry i vlastní duši se Tom a Susan vydají na nepříjemnou cestu dlouho potlačovanými vzpomínkami. Cestu, na níž Tom zároveň dodá doktorce Lowensteinové odvahu řešit vztah s jejím násilnickým manželem. Tito dva lidé, pocházející z naprosto odlišných světů, stanou tváří v tvář své bolesti a zjistí o sobě skutečnosti, které jim oběma změní život…a přitom se do sebe zamilují. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Trojkové filmy jsou čirý průměr. Pětkové čirý nadprůměr. Co ale ty čtverkové? Silnější než průměr, ale ne dost na to, aby dosáhly nadprůměru? Možná. Možná filmy, které vás zamrzí i naserou zároveň, právě proto, že měly navíc, ale cosi jim k tomu prostě schází. Nevíte přesně co, ale prostě to tak je. Chybí jim to něco, co vás dokáže rozechvět, rozčísnout vejpůl, zlomit v pase, rozdrtit na kousky a pak znovu poskládat jako kostičky z Lega. Pán přílivu je bohužel přesně ten typ čtverkového filmu, kterému fandíte a rádi byste, aby na vás zapůsobil silněji než může...ale přitom cítíte, že na to nemá. Přesto, že tyto ambice zjevně měl, ale nějak to prostě dře. Na druhou stranu třeba Dvě tváře lásky je tak neambiciozní film, že si ho skoro ani nevšimnete a přitam tam to všechno je. A je to tam s takovou lehkostí a těm dvěma to věříte, jakoby to žili. Možná to jen problém Pána přílivu - je trochu moc snaživý a trochu moc ambiciozní. A proto to úplně nefunguje. Ani chemie hlavních představitelů, ani trochu překonstruovaný příběh. A je to škoda. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mi Streisand sedla. A je téměř zázrak, že jako režisérka i jako herečka. Ve dvojici s Nickem Noltem jim to slušelo a ke konci jsem jim to vyloženě přál. Pán přílivu je parádní drama hlavně díky pomalému odtajňování minulosti. Pokud bychom zůstali v přítomnosti, je to jen další romantické drama, které nemá ničím zaujmout. Ale jak mě flashbacky ze začátku rušily, pomalu jsem je vyhledával víc a víc a jejich finále, které rozkrylo mnohavrstevné drama, bylo parádní. Jen konec, i když ve finále vlastně dobrý, mě rozesmutněl. Dobrý film. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pán přílivu zažil, jaké to je, když jeden přestane být pánem toho, co se děje s ním a jeho životem a nebyl by se z toho vybabral, kdyby osud jednoho dne nepřestalo bavit hrát s ním bojovou hru a neposlal mu do cesty cílevědomou raketu s velkým nosem a diplomem z psychiatrie. Zručně napsaný, natočený i zahraný příběh o léčbě dávných traumat pomocí terapie trpělivostí a láskou. Ale že bych to musela vidět dvakrát… ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý film o skrytých a utajovaných zážitcích z dětství, které mohou ovlivnit celý náš život. Barbra Streisand zvládla obě role (jak za kamerou, tak před ní) bravurně. Na mou osobu tenhle film působí opravdu silně a přiznám se, že nevím přesně čím. Mám ale rád filmy, které dokáží tenhle příjemný pocit u závěrečných titulků navodit, takže mohu jen doporučit. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Citlivé a příjemné romantické drama. Tom toho v životě hodně prožil a bohužel více zlého než dobrého. Deprese řeší kouřením a pitím. Stejně tak jeho sestra Savannah prožila hodně krušných chvil a pokusila se o sebevraždu. A právě Tom pomáhá psychiatričce Susan svoji sestru léčit. Nick Nolte je v roli Toma výborný a přesvědčivý a jeho vyprávění za pomocí flashbacků je vážně silné a dojímavé. Barbra Streisandová se na postu režie i v roli Susan snažila a odvedla dobré herectví. Snad jedinou vadou na kráse tohoto filmu je vzniknuvší milostný vztah mezi Susan a Tomem. Připadá mi to jako velký útok na divákovy city. Kdyby film byl založen pouze a jen na Tomově vyprávění o neradostné minulosti za pomocí flashbacků byla by to silná a dojemná podívaná na jasných pět hvězdiček. Takto je můj celkový dojem na dobré čtyři hvězdičky. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Barbra Streisand (Susan) se přibližně šest měsíců radila s lékaři a terapeuty, aby jí pomohli vytvořit pocit autenticity filmu. (sator)
  • Robert Redford původně získal práva na film a plánoval, že si v něm sám zahraje a bude ho režírovat. Do role Susan zvažoval i Barbru Streisand, ale měl problém dát dohromady uspokojivý scénář. Když se Barbra Streisand zdála být nadšenější než on, Redford se práv na film vzdal. (sator)

Reklama

Reklama