Reklama

Reklama

Do pivnice

  • Velká Británie Down to the Cellar
Animovaný / Krátkometrážní / Horor
Československo, 1983, 15 min

Obsahy(1)

Malá holčička, nastrojená jako Červená Karkulka, schází po schodech dolů do temného sklepa pro košík brambor. Při vstupu do sklepa se v děvčátku začíná probouzet skrytý strach ze tmy, který jí dovoluje vidět věci zcela nevídané a nemožné. (Pedestrian)

Recenze (47)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistokrvný detský horor. Čiže strašia nás tu veci, ktoré strašia malé aj väčšie deti a stretávame okrem nepríjemných dôchodcov žijúcich z kameňov a uhlia tradičné prvky žánru, ako čiernu mačku a sovu. Zvieratká sú tiež zdrojom strachu. Film je zhmotnená detská nočná mora, ktoré nás síce kedysi desili, ako strach z tmy, mali však svoje romantické kúzlo. Pointa je otvorená a dosť skľučujúca... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Tak jsem opět zavítal do Švankmajerovy dílny, tentokrát to byl sklep. Představivost dělá divy, mnohé o tom ví i holčička jdoucí pro brambory. Ze strachu se jí v hlavě inscenují nejrůznější představy, které před ní jedna po druhé ožívají a divák může sledovat, jak např. použít černé uhlí na 10+1 způsob. Každý sklep má svá temná zákoutí, tento působí obzvláště děsivě, zejména, když vám pod nos někdo strká pocukrovaný kus čehosi, co nápadně připomíná hokejový puk. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Koľko utrpenia som musel v detstve prežiť, keď som musel prejsť tmavým, neosvetleným priestranstvom a navyše sám ? Čo všetko sa skrývalo v tmavých kútoch, aké záhadné tvory spôsobovali šuchotania a zvuky okolo v indigovej tme? Detské strachy a obavy zachytené presvedčivým poeticko –hororovým spôsobom o ceste dievčatka do tmavej pivnice. Hra a fantázia sú kľúčom k tomuto filmu. Uchvátila ma scénka výroby uhľových buchtičiek, ktoré ochutnám rád i viackrát. ()

vikino1 odpad!

všechny recenze uživatele

LOL tak to je vostrý .. Po pěti minutách mě to začalo neskutečně srát a dodíval jsem to jen z donucení, že zjistím, co na tom těch 576 diváků co tomu dali v průměru 83% vidí. Bohužel nic. Možná je to tím, že mě není 6 a nedívám se na to na černobílé televizi a sklep mě už dávno neděsí .. A v mých 34 letech můžu jen říct - TAK TOHLE OPRAVDU NEEEEE. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Už jazyk titulků prozrazuje, že na pivo se nepůjde. SPOILERY. To Červená Alenka podstupuje cestu plnou hrůzných nástrah. Sestup. Tma. Světlo stačí jen na to, aby ukázalo nemrtvé Věci. Uhlový dědek s uhlovou bábou – příšerní alchymysté hmoty. Konečně u cíle, v ntiru země, v hlubině, v tajném břiše domu: zrcadlo a truhla s mizejícím pokladem, mizejícími plody hlíny. A ten závěr... Karkulka Sysifos. Mazec non plus ultra. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama