Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Loupežná banda Williama Quantrilla je rozprášena vojáky americké armády. Při pokusu o útěk jsou zajati Clint (Audie Murphy) a Willie (Ben Cooper). Oba jsou odsouzeni na 20 let. Quantrill umírá na následky zranění v nemocnici, ale mezi tím se formuje nová banda z přeživších členů. Jejich vůdcem se stává Montana (George Keymas), se kterým má Clint nevyřízené účty. Kapitán Andrews je pověřen tuto novou bandu polapit a tak si na pomoc bere dva zajaté členy, Clinta a Willieho, z kterých učiní rangery. Banda dorazí do jedné malé indiánské vesničky, kde plánují přepadení konvoje se zlatem. Clint s Williem dorazí a Clint si okamžitě vyřizuje účty s Montanou. Novým vůdcem bandy se stává Brady (Michael Dante), který ovšem Clinta i Williho podezřívá z podrazu. (Mol)

(více)

Recenze (5)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní westernová podívaná, která zaujme nejen námětem, ale také Audie Murphym v hlavní roli. Vzhledem k tomu, jak málo je tu hodnocení, je jasné, že se jedná o polozapomenutý počin, což je možná škoda, protože fanouškům tohoto žánru by jistě udělal radost. Žádné zvláštní výtky nemám, takže 4* si Witneyho snímek určitě zaslouží. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Murphy je vojenský dôstojník Konfederácie, ktorý vedie arizonských rančerov po občianskej vojne a bojuje s nimi proti Quantrillovým nájazdníkom. Film bol natočený podľa príbehu Franka Grubera a Richarda Schayera. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Mno Quantrillovci byly dobří grázlové. Pálení městeček, rabování, znásilňování, zabíjení knězů a když nemáte dost dobrý karty v pokeru a někdo vám chce právem sebrat bank, tak vám ukážou jak nožem přišpendlit ty nenechaví pracky pryč. Všude v okolí voní whiskey, po ulicích chodí hnusná ženská jejíž sen je stát se jeptiškou (takže Audie si nakonec za všechnu tu snahu ani nevrzne) a indiáni torčujou koho chytnou. Dobrej film, jako hodně dobrej, ale plnej barák hvězdiček mu dát nějak nemůžu. I tak nádherný čtyři hvězdy na csfd nebi rád rozsvítím. Adios amigos. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu na cestě, po které jede Quantrellova (Fred Graham) banda, jsou zřejmé stopy pneumatik. (Mol)
  • Příběh filmu se odehrává v roce 1865, přesto jsou zde použity zbraně Colt 1873 Peacemaker, revolver Remington 1875 a puška Winchester 1892. (Mol)
  • Arizonští Rangers se doopravdy zformovali až v roce 1901. (Mol)

Reklama

Reklama