Reklama

Reklama

Ilsa, sibiřská tygřice

(neoficiální název)
  • Kanada Ilsa, the Tigress of Siberia (více)
Trailer

Ve třetím pokračování příběhů je Ilsa (Dyanne Thorne) velitelkou gulagu kdesi na Sibiři. Píše se rok 1953 a „převýchovné“ tábory jsou plné nepřátel komunistické velmoci. Plukovnice Ilsa sadisticky mučí vězně, používá důmyslná zařízení včetně klece s hladovým tygrem. Spolu se svými podřízenými, se kterými si v noci užívá sex, se jí převýchova daří. Postaví se jí pouze Andrej Čikurin (Michel Morin). Jeho umučení zabrání pouze Stalinova smrt a útěk Ilsy, která se pokusí nejprve zlikvidovat všechny svědky.
Montreal, rok 1977. Luxusní nevěstinec vede Ilsa se svými kumpány z Ruska. Vydírají své klienty pomocí kamer instalovaných na pokojích. Podnik navštíví skupina ruských sportovců se svým trenérem, kterým je Čikurin. Ilsa ho pozná a rozhodne se Andreje zbavit napodruhé. Podrobí ho dalšímu mučení včetně vymývání mozku a snaží se zlomit jeho vůli. Ruská ambasáda vypátrá poslední pobyt trenéra a snaží se muže osvobodit... (curil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Začína behom na krutej, zasneženej Sibíri v roku 1953. Nudný, minimálne adrenalínový útek zachraňuje prebodnutie hlavy utečenca vrhom kopije v najočakávanejšom momente. Vďaka tomu vieme, že máme do činenia s Ilsou a žánrom exploitation. Film ponúka povinné body, ako konflikt s dozorcami gulagu, klietka za trest či orgie rôznych zložení po dobrej pijatike. Zima a hrubé kabáty nejako kazia dojem akcie, keďže bežať či niečo rýchlo robiť si človek predstaví bez zbytočných vecí na sebe. Pretláčanie rúk s nebezpečenstvom motorovej píle je v sérii novinka. Ilsa má asi najkrajšie zariadenú izbu v celej sérii, niečo ako jesenný nádych, ktorý tam oživuje všetko drevo. Psychológia postáv šumí dostratena. Zabitie tigra lopatou znie ako zlý vtip. Benzínom podporená horiaca jama vybuchne práve vtedy, keď z nej hlavný hrdina stihne vyskočiť. Gulag prekvapivo končí pred polovicou filmu a nastupuje USA, kde pokračujeme so sexploitation. Fyzické súboje sú prepracované len málo, zdôrazňujú impulzívnosť postáv pred pokojným úsudkom, ktorý by im pomohol viac. Projektovanie strachov po hypnóze je zaujímavo nasvietené a je škoda, že sa nerozvinulo viac, ako od primárneho strachu do niečoho takého, ako vytvoril David Cronenberg vo svojom sci-fi eXistenZ. Z filmu mám rovnaký pocit ako z prvých dvoch filmov série (ten zvyšný som nevidel). Neozvinuté postavy, snaha o zábavnosť v predvídateľnom deji s jedným nečakaným zvratom tu je, prejavuje sa krvavosťou, brutalitou a nahotou. Na vyššie hodnotenie mi to nestačilo. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Z Ilsy vlčice se stala sibiřská tygřice v beranici, která svoje sadistické sklony úplně neodhodila, ale snížila míru brutality. V malém táboře to mělo pod kontrolou i její večerní švédské skotačení si neodpustila, ale potom to šlo docela dolů, ale jak už jsem psal prvně ty její melouny to vše vynahradí. Dávám 50% ()

Reklama

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Štvrté pokračovanie je už naozaj veľa. Hlavná predstaviteľka ukáže svoje prednosti a užíva si svoju obľúbenú trojku. A to je to jediné pozitívu, že kozičiek Ilsy sa tu dočkáme naozaj požehnane. Na rozdiel od dvoch predchádzajúcich filmov ubudlo erotiky a pribudlo nezmyselné táranie, najmä v druhej časti príbehu. V štvrtom pokračovaní príbehov je Ilsa veliteľkou gulagu kdesi na Sibíri. Píše sa rok 1953 a prevýchovné tábory sú plné nepriateľov komunistickej veľmoci. Plukovníčka Ilsa sadisticky mučí väzňov, používa dômyselná zariadenie vrátane klietky s hladným tigrom. Spolu so svojimi podriadenými, s ktorými si v noci užíva sex, sa jej prevýchova darí. Tretie pokračovanie príbehov Ilsy, sadistickej veliteľky rôznych táborov, prináša zmenu režiséra, čo sa prejaví aj v koncepcii filmu. Film je prakticky rozdelený na dve časti, ktoré sa diametrálne líšia. Polovica v gulagu s nevyhnutnými sadistickým vložkami a druhá, v luxusnom bordeli v Montreale. Naivné sú obe rovnako. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ilsa, the Tigress of Siberia v podstate prekonala moje očakávania a v mnohých ohľadoch sa mi páčila viac než prvá Ilsa z roku 1975. Príbeh má aspoň akú-takú zápletku a pochopiteľne nechýbajú nahota, gore či brutalita. Ilsa a jej kumpáni sa snažia posunúť metódy trýznenia svojich obetí do sofistikovanejšej a krutejšej formy, výsledkom čoho je niekoľko silných scén, ktoré človeku utkvejú v hlave. Na škodu neboli ani akčné vsuvky, vďaka ktorým film nabral trochu netypický rozmer. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přišel čas změnit režiséra, aby dodal sérii Ilsa nový vítr do plachet a LaFleur se toho zhostil opravdu doslova. Totálně překopal celkovou strukturu děje, která se přestala točit okolo krutého zacházení s dívkami a tentokrát všechno bylo pojato dosti akčním stylem. Navíc si mohl dovolit i lepší gore scény, které byli místy opravdu nápadité a především modernější. První polovina filmu jenž se odehrávala na zasněžené Sibiři se mi líbila mnohem více nežli ta druhá. Převážně díky hereckým výkonům a drsnému zacházení s vězni. Objevily se zde i dvě scény, které patří k tomu nejlepšímu co nám bylo prozatím v této sérii nabídnuto. Důmyslná kladka, která táhla vězně pod ledem a souboj se šelmou v kleci. V těchto pasážích se tvůrci opravdu překonali a všechno vypadalo realisticky. Žádný zmatený střih nám tak nedokázal zkazit podívanou. Ilsa vylepšila svůj sexuální apetit a nadržení chlapíci jí dokázali pořádně rozohnit. Bohužel s přesunem do bordelu to začalo ztrácet grády a dostavila se i nuda. Střílečka na konci sice trochu vylepšila celkové renomé, ale i tak vše zůstalo u trošku lepšího průměru. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama