Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta studentů si vzala v šedesátých letech nebezpečný LSD. O deset let později se začnou projevovat vedlejší účinky. Vypadané vlasy jsou jen začátek. Následuje psychický zkrat, který z dříve normálních lidí dělá bezcitné zabijáky. (folklorman)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Originální námět, slušná kamera a mysteriózní vedení po většinu stopáže mě potěšilo (byť obsah tady všechno záhadné vykecá hned v první větě), to ostatní už tolik ne. Ono to rozhodně není špatné, ale mohlo to být propracovanější, ne vždy to funguje jak by mohlo, ne vždy to má silnou atmosféru, z hororových scén za to sice stojí asi všechny, ale mohlo jich klidně být víc, hlavní hrdina se občas chová jako dement a jakmile jsou už odkryty všechny karty, stává se to poněkud rozvleklým. Takže jo, ušlo to, nelituji že jsem to viděl a těší mě, že k tomu jsou i české titulky, ale znova bych to určitě vidět nemusel. Z kategorie "neurazí, nenadchne" to u mě tahá opravdu jen ten námět, který opravdu originální je, ale nic víc. Slabé 3* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Originálna zápletka a celkom zaujímavá atmosféra. Tajomno síce vyprchá relatívne skoro, napriek tomu film funguje - ušiel mi dosť rýchlo a ani raz som nemal potrebu pozrieť na hodiny. Treba si tiež uvedomiť, že holohlavá lebka pôsobila v 70. rokoch, teda v čase hipisákov, inak ako je tomu dnes. Dokonca aj ako výstraha pred drogami to v pohode beriem. Škoda, že film dopláca na nižší rozpočet - onú plešatú masku ako keby mali iba jednu a nazvájom ju navliekali všetkým hercom. Vrieskanie a správanie pometencov je tiež príliš podobné a k ničom neopozeranému tak postupom neprichádza. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Blue Sunshine je dalším z nepříliš známých filmů, což je docela škoda. Nabízí nám totiž neokoukanou zápletku s vcelku solidní atmosférou i hereckými výkony. Úvodní masakr není nic pro slabší nátury, přesto že se zde nedočkáme žádné přemíry brutality přímo před kamerou. Lieberman však i tak věděl jak diváky nalákat, aby se dodívali až do samotného konce. Hlavní hrdina a zároveň i podezřelý (hlavně tedy pro policii) se pouští do pátrání na vlastní pěst, během kterého se okolo něj kupí další problémy a mrtví.    Samozřejmě že se dostaví i pár slabších pasáží, kdy samotný děj i tempo nejsou zas až tak atraktivní, ale kromě několika dalších plešatých zabijáků, je nám zde nabídnuta třeba automobilová honička, řádění na diskotéce, nebo nervy na operačním sálu. Bez okolků se přiznám, že ty vřískající děcka bych asi nerozdýchal ani já a to bych v sobě nemusel mít žádné LSD. Charles Gross, který měl na starost hudební doprovod, si rovněž nevedl špatně a výrazně dopomohl k vytvoření slušné atmosféry.    Možná bych jen vytkl, že masky plešatých vrahů mohly být lépe provedené. Všichni vypadali tak nějak stejně. Taky zde mohlo dojít k více vraždám, ale tak to už bych chtěl asi moc. Přece jenom rozpočet něco přes půlmilionu dolarů zas není bůhvíjak velké terno. A úplný závěr (naháněčka v obchodním centru) byl zbytečně zdlouhavý. Pokud ale nemáte přehnané nároky, snad budete s tímto filmem spokojení. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Moderný, do väčšieho mesta situovaný thriller o čudnom zošialení zopár ľudí, ktorým vypadajú vlasy a začnú byť nepríjemní na "okoloidúcich". Hlavný hrdina pátra po dôvode toho všetkého... Nejde o žiadny slasher, vrážd je tu minimum a nie sú stredobodom príbehu. Tým je mystérium, prečo sa to všetko deje. Najlepšia na filme je s citom komponovaná paleta obrazových farieb, čiže čisto kameramanské angažmá (širokouhlé). Ostatní tvorcovia odvádzajú nevýrazný priemer. Napätiu moc neprospievajú ani šialenci, ktorí vyzerajú skôr ako tupí klauni. Herci sú vôbec najslabším článkom filmu. Vyhrotené scény ako tak zachraňuje mrazivá "škrípavá" hudba, ktorá tiež dotvára zaujímavú atmosféru filmu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Napokon len priemer. LSD je makka droga a pribeh je hodne pritiahnuty za vlasy. Vlasy, neprijemnost na ludi ... hm, hodne, hodne slaboduchy scenar i po rokoch. 55 % ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama