Reklama

Reklama

Kouzelná lampa a její tajemný duch z Tisíce a jedné noci spatří po dlouhé době světlo světa. Napínavý příběh vrcholí tragickou nocí v muzeu plném nelidských vražd. (Inter Bohemia)

Recenze (47)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Deset let před známějším Wishmasterem se na filmovém plátně proháněl jiný džin, ale se stejnou chutí zabíjet. Poctivě obydloval starobylou lampu a z(ne)příjemňoval jedné skupině teenagerů nudnou noc v muzeu. Pomáhal si při tom různým nářadíčkem jako byly rohaté masky, hadi, nebo oživlé mrtvoly. Po většinu času tak činil jako neviditelné, pouze tušené zlo, ke konci už se chodbami proháněl v plné kráse... Lampa je prostě béčko jako řemen. Pamatuju si jí z půlnočních projekcí tv nova, kdy se mi postarala o jednu bezesnou noc. Má totiž spád, slušnou atmosféru a uspokojující dávku rudé tekutiny. Jinak spíše pro okrajové publikum, které ocení lehkou trashovitost. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to po 26 letech (pozn. tento komentář jest z 6.3.2021) po2. kouk a zjistil, že je to pořád dobrá haluz. Úvodních asi 12 min. můžete v klidu přeskočiti a doporučuji ouplně 1. verzi dabingu, páč kde jinde uslyšíte šíleně vulgárního Trávníčka? :)))) Sice se s vraždami a krví docela šetří (předpokl., že rozpočet) a námět s oním džinem jest trestuhodně promrhán, ale zase překvapilo, že přežijí obě ženské, zatímco jejich partneři to odnesou. To není příliš časté. Většina by čekala, že aspoň ústřední ´´mladý´´ pár to přečká bez úhony. Jo a samotný džin ač trochu gumový se povedl.;-) Na rozdíl, od hl. představitelky, která čučí jak vejr v posl. zmraženém záběru z okna auta, což je závěrečná kapka, haha. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pro mě zahozený až moc veliký potenciál. Samotný námět o vraždícím džinovi z lahve znám jen z Wishmastera, jinak je to v celku neokoukané a tudíž originální. Ovšem, pan Daley to celé chytil za hodně špatnej konec, obsadil do hlavních rolí absolutní gumáky, kterým nevěříte ani nos mezi očima, vše založil na neskutečně trapných dialogách a čekal, že pár solidních gore scének a místy celkem mrazivá atmosfera, vše zachrání. Nestalo se. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Šedý priemer a slabé tri hviezdy. Casting, kedy 30 roční hrajú teenegerov je dnes už srandovný, ale v tej dobe to patrilo k filmu :) Triky na danú dobu béčkové, ale to tiež k béčku patrí. Čo to trochu dvíhalo, tak atmosféra múzea, vyzeralo to lepšie ako nejaká klasická štúdiovka. Ale vo výsledku nič, bez čoho zhliadnutia by ste sa nezaobišli. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film je parafrázou na známu moslimskú rozprávku o zázračnej Aladinovej lampe. Lenže v tomto prípade z nej nevychádza žiaden dobrý úslužný Džin, čo je oddaným otrokom majiteľa lampy a poslušte plní jeho priania. To ani náhodou. V tejto prastarej olejovej lampe sídli temná sila, ukrutný vraždiaci démon. Je to natočené v typickom štýle amerických béčkových horrorov z osemdesiatych rokov minulého storočia. Nesympatickí, netalentovaní herci - úbohé herecké výkony, stupidné dialógy, nelogické konanie postáv, zúfalé filmové triky, povrchný scénar, lacná produkcia, slabá réžia. Na druhej strane sa jedná o dosť zaujímavý námet. Sú tam tiež nápadité vraždy, pri ktorých sa krvou nešetrilo. A dôjde aj na povinné odhalenie ceckov. Mám rád staré horrorové béčka, takže som si to s chuťou pozrel. Avšak s hodnotením to nebudem preháňať. Dve hviezdičky bohato postačia. ** ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama