Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoologické zahradě se náhodou potkají dva rozdílní chlapci. Ivoš je malý zbojník, který se sám potuluje po výbězích, když do něj vrazí nevidomý chlapec a polije ho limonádou. Z prvotních nesympatií vzklíčí přátelství. Oba mají rádi zvířata a Ivoš se rozhodne zapojit Sleponě, jak mu říká, do obyčejného dětského světa. Propašuje ho ke zvířatům a umožní mu dotknout se želvy, slonů či velblouda - zvířat, které znal Slepoň do té doby jen podle zvuků. Mezi chlapci vznikne křehké přátelství, založené na porozumění a toleranci. (Magic Box)

(více)

Recenze (65)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na tento detský film si dobre pamätám, aj keď už ubehlo pekných pár rokov, čo som ho naposledy videl. Myslím, že som stihol jeho televíznu premieru. Malý nevidiaci Slepoň a jeho podarený kamoš Ivoš mi utkeveli hlboko v pamäti. Stretli sa v zoologickej záhrade a stali sa z nich najlepší kamaráti. Scény so zvieratami sú fajn, ale najviac ma zaujali týto dvaja chaniská až v druhej polovici filmu, keď prekazili nekalé plány bande bytových zlodejov. No a to vyvrcholenie na streche paneláku je zo všekého najlepšie. ** ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Film pro děti. Hned na začátku projede s fůrou krmiva můj dobrý známy, se kterým jsem pak nějako dobu dělal. Ale to jen tak na okraj. Snímeček je ucházejíci a já mu fandím, protože většina záběrů je z mého bývalé=ho pracoviště a pak ze Zlína. Ovšem to nemohu brát v potaz při hodnocení. Dávám tomu čistý průměr. ()

Reklama

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Lehká letní pohodovka, rozhodně snesitelnější než všechny ty Jezevčí skály a Lucie s formelínama. Slepej chlapeček lapající zloděje je alespoň legrace. Dětský film o přátelství a o tom, že slepý nutně nerovná se politováníhodný, ale že i slepé děti mohou mít kamarády, kteří se k nim chovají jako k sobě rovným, a žít aktivní život. Překvapivě přesvědčivě ztvránění hlavní hrdinové a roztomile stereopizovaní zloději. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ach jo kde su tie časy ked sa v Čechách točili nádherné detske a klukovské filmy!!!! Toto bolo naivné a surové zneužitie chlapcov na realizaciu filmu beaz akejkolvek invecie ci napaditosti.zukarovi by som nedovolil ani platnu s hymnou pustat na oslave kvetnovýho povstání, a dospelých hercov treba poslat do kelu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Zajímavá dětská porevoluční kriminálka. Vždy mě rozzlobí, že už je konec, vůbec by nevadila delší stopáž. I přes mírnou naivitu příběhu vypadá věrohodně a za zmínku stojí i pohledy na Zlín, hudba Jaroslava Uhlíře a také (údajně) jediná filmová role Rostislava Marka - jedné z významných postav současného Městského divadla. Představuje, jak jinak, toho nejdrsnějšího ze zlodějů. Doplněno: Přidána ještě čtvrtá hvězdička, za zdokumentování stavu lešenské ZOO v polovině 90. let. Kluci by to tam dneska nepoznali... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Film sa stal v roku 1994 najpredávanejším titulom českej produkcie do zahraničia. (dyfur)
  • Filmovanie prebiehalo v zoologickej záhrade v Lešnej. (dyfur)
  • Když zloději čekají na otevření dveří potom co slepoň zazvonil, tak je vidět pouze stín jeho postavy. Ostatní, jako například ten na rozvodné skříni hned vedle dveří vidět není. Je tedy jasné, že v prvním záběru stál sám. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama