Reklama

Reklama

Podvodníci Pepan (P. Nárožný), Jára (K. Heřmánek) a Marcela (N. Konvalinková) opět plánují nelegální kšeftíky. Pepan se snaží koupit koně a tato okolnost ho svede dohromady s mezinárodním gangem, který chce přes Československo pašovat brilianty – právě pomocí koně. Barbara (J. Bohdalová) opět přemluví Pepana ke společné akci – krádeži peněz pro výplaty v podniku Strojstav. Akce se sice zdaří, jenže Pepan z ní opět nic nemá, neboť Barbara na něj připravila další podraz… A tak zbývá otázka – na co vlastně Pepan potřeboval koně? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (42)

BigBang 

všechny recenze uživatele

Tento díl mi vizuálně a atmosférou připadal už spíš jak z doby po převratu. Cizinci, diamanty, dolary, koně, auta, chlapi s culíkem, divné oděvy, pohoda - zas jeden film, který mi umělecky potvrdil názor, že ta vekslácká doba plynule začla před převratem a pokračovala po něm. Po starosvětském podsvětí malých podvodníků tu moc nezbylo. A paní Konvalinková se zde již poněkud vzdálila té drobné dívce... Jen by se tam pořád nemusela porouchávat auta. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl z pětidílné televizní série komedií o třech podvodníčcích-smolařích, Pepanovi, Járovi a Marcelce, ještě nemá úplně vyschlou kvotu nápadů a hlášek a ukazuje nám kšeft, "veksl", nebo jak chcete, v ryzí české podobě. Tentokrát se bude kšeftovat s koni pro francouzského překupníka diamantů, podraz bude stíhat podraz a fígl triu nakonec nevyjde podle představ. Herecká partička podvodníků vyniká z celého filmu nejvíc. Vychytralý Pepan v podání Nárožného je opět v jeho podání neodolatelným podvodníkem, troubovitý Heřmánek hláškuje, i když o poznání méně než předtím s tím "zabíjí" a Konvalinková je jako lehká slečna docela rázovitě pojatá. Po technické stránce film hodně "klempíruje". Zrnitý obraz a zub času také zapracoval na vybledlosti barev. Režie Hynka Bočana není nijak opěvná a řekl bych, že i horší. Scházel větší spád událostí, zajímavější vystavění zápletky, aby se pořád nehrálo jen na čirou náhodu. Napadlo mě, že kdyby to celé nebylo pojato až tak jako nutná a nahláškovaná komedie, tak se mohl urodit docela ucházející televizní krimi snímek, který perfektně vystihl dobu dávno minulou se všemi těmi "nepracanty", co chtěli mít bezpracně hodně koláčů. Z dnešního pohledu už dost naivní podvádění, které je sice stále úsměvné, ale jen pokud akceptujete dobu, ve které se odehrává i s jejími typickými výdobitky, které k ní neodmyslitelně patřily, a to včetně socialistické galerky. Celá "šéfovská" série není nijak výjimečná, ale získala si určitou oblibu pro své vynikající herecké obsazení a pocit, že podvádění je vlastně docela legrace, když se to umí. A tihle podvodníčci v tom brilantní rozhodně nebyli. O to víc si získali divácké sympatie. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Šéfové počtvrté a tentokrát je zase Barbara (Bohdalka) převeze, teda hlavně Pepana. Nějací Holanďani pašují přes Československo diamanty a chtějí je propašovat v útrobách koně, kterého tu chtějí koupit legálně i s dokumenty na export. Ale to by nebylo ono, kdyby se k tomu nepřipletl Jára, Pepan i Barbara. A Marcela (Konvalinková) se tu už celkem zakulacuje, za těch 7 let od prvního dílu už je skoro 2x taková. Takže Pepan sehnal 2 koně, s jedním Jára běhá po dálnici, to je asi nejveselejší scéna. Smutné je, že ty diamanty kůň vyzvrátí a Pepan je nevědouc hodí na dno řeky. A opět tu je taky oblíbený podnik Strojstav, Pepan v převlečení okrade účetní vezoucí peníze na výplaty a toho pak zase obere Barbara jako vždycky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl je vcelku vtipný. Hlavním dílem humoru přispívá převážně záměna Pepana s člověkem, který dokáže sehnat koně. Pak také Jára na dálnici nahánějící koníka. Ale i hlášky. "Je to krásný kůň." "A kdybyste viděl ty hlavy." "Ty maj vepředu, ne?" Největší podíl na legraci tak má hlupák Jára. Neřekl bych, že je to vyloženě největší švanda, ale také určitě to není nejhorší díl série. Po dvou slabších kusech je to ovšem stará dobrá kšeftařící parta. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jednoznačně nejhorší díl celé série. Šéf Pepan zdaleka nemá takovou šťávu, celý díl je podrážděný a nepříjemný, přestože může získat balík a postrádám také jeho proslulou lehkost a eleganci. K. Heřmánek alias Jára dostal o něco víc prostoru, ale nebylo to užitku snímku, neboť s jeho hloupostí a stupidními otázkami se musí naopak šetřit, jeho postava rozhodně není typ na utažení celého filmu. Obsazení toporného V. Kratiny do role tajemného cizince se ukázalo jako zásadní rána vedle. Kdyby jeho zajímavou postavu hrál kdokoliv s aspoň kouskem komediálního talentu, čtvrtý díl série by dostal o hvězdu víc. Naprosto katastrofální kšiltovka Frajera P. Nového už pouze nechala snímek padnout na dno zábavy. Chtělo by se konstatovat, že scénáristovi I. Garišovi došly nápady a zejména úroveň, avšak také je spravedlivé uznat, že pátý závěrečný díl mnohé vynahradil a spolehlivě smazal rozladění po shlédnutí tohoto nezdaru. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • Banka, kde se natáčelo, je v Praze Na Příkopě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se také v obci Ořech, Zdiby, Čtyřkoly, Lštění a na Liberecké dálnici R 10 u Příšovic. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama