Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co skrývá mlčící vesnice? Venkovská dvojice detektivů (O. Vlach a J. Zadražil) pátrá po vrazích starého Vodičky. Byl to nesympatický stařec, který se zřejmě kdysi stal svědkem kriminálního činu. Dvojice pomalu rozplétá nitky případu sahajícího hluboko do minulosti. Avšak staré události jsou již dávno překryté mlhou zapomnění a neochotou vesnice odhalovat tajemství, které se dotýká osobně každého z jejích obyvatel. Nakonec pomůže, jak to tak bývá, náhoda a nepřímým důkazem vraždy se stane obyčejný knoflík od košile… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Místo, kde by lišky dávaly dobrou noc, kdyby je nevystříleli pytláci, je svědkem zločinu, který nevzrušuje místní ani forenzní vyšetřovatele. Nastává čas prostého dotazování a bloudění po hospodách, nádražích, lesích a lukách v podání dua šéfík Vlach - elév Zadražil, kdy ten první se něčím neustále láduje jak Pitt v Dannyho parťácích a přitom zamítá teorie svého mladšího kolegy (zřejmě proto, že sytý hladovému nevěří).. Zachycení venkovské atmosféry, uvolněné dialogy a celková civilnost přinášejí své kouzlo, škoda jen toho zbytečně zamotaného rozuzlení. A pana Vlacha žádám, ať vrátí Schimanskemu bundu, pokud možno bez mastných skvrn od salámu.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto kriminálka dosť zostarla, a to nemá až tak veľa rokov. Alebo to tak malo byť a ukazuje ten spôsob malého dedinského vyšetrovania, na ktorý nie sme vôbec zvyknutí z pražských alebo zahraničných veľkomestských policajných tímov. Starý skúsený a mladý začínajúci policajt na svojom prvom prípade je osvedčená kombinácia aj inde a tu im to celkom klapalo. Teda, pokiaľ nebolo nutné ísť po kolená do studenej vody. ()

Reklama

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a povedená kriminálka z dílny České televize. Povedený námět i děj. Nesourodá dvojice Vlach - Zadražil byla výborná. Líbilo se mi, že se zde objevil pan herec Jiří Holý a v epizodní roli soudního lékaře rovněž Karel Polišenský, který na můj vkus dostává málo prostoru ve filmu. Bylo rovněž příjemné po dlouhé době vidět ve filmu krále českého dabingu Petra Olivu a Jana Novotného. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Sama nevím, jak je to možné, ale můj komentář zde do dneška chyběl. Přitom jsem si jistá, že jsem ho psala. Nepodepsaný knoflík pokračuje v tradici dobrých českých detektivek. Nehraje si na žádné akční kriminálky, plyne ve svém poklidném tempu, postupně odhaluje, ale nevyzrazuje předem. Oldřich Vlach je výborný a má k sobě spoustu dobrých přihavačů. Venkovská idylka se mísí s lidskou nevraživostí a skrytými emocemi. Byť vypadá obsazení starého zkušeného a mladého začínajícího policity jako otřepané klišé, vysledek tomu neodpovídá. Skvělá hospodská atmosféra, herectví bez přehrávání. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Téměř po dvaceti letech jsem si dal repeté a nijak zvlášť na mě tahle televizní detektivka nezapůsobila ani tenkrát, ani teď. Dvojka vyšetřovatelů (starej a mladej, Vlach a Zadražil) musejí přijít na kloub vraždě jednoho dědka, jehož tělo nalezli po týdnu pátrání v lesním potoku. Začnou rozplétat další okolnosti, které je přivedou až do hluboké minulosti, která má s vraždou jasnou spojitost. Není to vyloženě blbý, chtělo by to však lépe zdramatizovat. Moc se mě líbila hudba Jiřího Václava, která by více seděla filmové produkci, než televizní. Další plus bych dal za zapadlou vesnici a její dvě zakouřený putyky, z čehož dýchala ještě bolševická atmosféra (děj se však odehrává již po revoluci). Jan Hraběta se do role hospodskýho snad narodil, klidně bych se jím nechal obsloužit a dát si čepovanej škopek a kančí guláš :). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se mimo jiné v Jílovém u Prahy. (navabaca)
  • Vůz výjezdové skupiny je UAZ-469. Jedná se o osobní terénní automobil vyráběný ruskou automobilkou UAZ. (sator)
  • Když mladý kriminalista Jarda (Jan Zadražil) jde v Baronově domě za hlasy, které podle něj patří vrahům Barona, zjistí nakonec, že byla pouze puštěná televize a z ní tyto hlasy vycházely. V tu chvíli na obrazovce běží epizoda „Strach“ ze seriálu 30 případů majora Zemana (1974) a v záběru jsou právě Josef Vinklář a Oldřich Vízner. Ovšem hlasy, které Jarda slyšel, nepatřily těmto hercům. Ani textová pasáž, kterou Jarda z televize slyšel, v seriálu nikdy nezazněla. (navabaca)

Reklama

Reklama