Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

Z0MBi 

všechny recenze uživatele

"Co to jíš? Nudlovou polívku s knedlíkem? To by nežrala ani naše Agáta..." nebo "...a ne, abys šel zítra ráno do školy!" "Neboj che, babichko, to by me ani nenapadlo." nebo "Kde je Monty?" "Děda je s nervama pryč." nebo "To bude mít děda radost že jsem se vrátila, co?" "Ale on nic takového nečekal..." Já nevím, mě se ten film líbí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nie je to prilis vtipne, ale za obrovske plusy Polednakovej tvorby povazujem to, ze vedela vzdy navodit prijemnu atmosferu. A ta funguje aj v tomto filme. Pribeh je sice tiez len priemerny, a nema sancu stat sa klasikou typu Svetaci 1969, ale film je to rozhodne pozeratelny. Hranice priemeru sa vsak v ziadnom pripade neprekracuju. 69 % ()

Reklama

bertrand 

všechny recenze uživatele

Pan B. nechápe. Byl to film nebo sen? Kinetická jízda proti které je "Zastav se a nepřežiješ" přišlápnutý krtek. Vyšinutá mysl Marie Poledňákové stvořila opět jeden ze specifických filmových světů, ve kterém nepanují žádné narativní ani jiné zákony, režie ignoruje scénář, postavy ignorují jedna druhou a kde se pro nepodařený vtip vrtá koleno. K tomu steroidová dvojčata s Arnoldovským účesem. Srstka škrtící pelikány. Macháček, který kdyby byl dědečkem, tak se z něj děti v noci budí hrůzou. Kostku honí hroch. Opilec Hartl honí vlak.Krampol - kde ten se tady vzal s tou avií plnou hajzpapíru? Korunu nasazuje psychedelický závěr, kdy autorka opouští své postavy, protože už neví, co s nimi dál. Vypouští tedy zvířátka a mráz běží po zádech.... nutno vidět a život už nebude stejný! ()

Badguy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, vím, že je to celkem blbost, a souhlasím s většinou níže uvedených výtek, ale mě se film prostě líbí. Kluci a zvířátka jsou fakt "roztomilí", Macháček, Jirásková a Hartl jako vždy výborní, je tam pár scén, u kterých jsem se opravdu řezal smíchy (číča, Agáta na převaz, spolknutí pískátka,...) a v neposlední řadě skvělá Hapkova hudba. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Dosti bizarní dětský/rodinný film, o kterém je vskutku těžko říct, jakému cílovému publiku byl vlastně určen. Já bych zde ale rád vyzvedl jeden jeho aspekt, který se mi v hlavě uhnízdil už jako robátku a dnes po mnoha letech jsem si ho znovu potvrdil: nejedná se o rodinný film, nýbrž o sportovní, konkrétně běžecký film! Jedná se snad i o světový unikát - neminou dvě minuty, aby někdo někam nepádil, neuháněl, neskákal, nejel, neběžel nebo nešplhal. To vše pochopitelně naprosto nelogicky a zbytečně, avšak s patřičně dramatickým výrazem ve tváři a vytřeštěnýma očima. A když zrovna někdo nepodává běžecký výkon, tak do toho ti dva fakani bez přestání pískají na píšťalky. Jedna hvězda za pana Macháčka, druhá za Hapkovu hudbu při závěrečné scéně. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se Burdová (Helena Růžičková) poleje mlékem ze šoku z tygra, mělo být mezi Helenou a tygrem bezpečnostní sklo. Pracovníci studia však sklo rozbili, nikdo si toho nevšiml a štáb začal natáčet, aniž by to vzal kdokoliv na vědomí. (Claude Speed)
  • Orangutan Ámos (orangutan Ňunák) ze zoo v Ústí nad Labem byl z důvodu pokročilé plicní rakoviny utracen v roce 2017. (sator)

Reklama

Reklama