Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomický příběh muže, který musí zažít velmi mnoho, včetně rozpadu těch nejintimnějších vztahů, aby nalezl sám sebe, svou ztracenou důstojnost a radost ze života. Muzikant Karel Král je po propuštění z nemocnice, po prodělaném infarktu snad ještě větší "frajer" než byl před ním. Ale potom, tak, jak to v životě bývá, přichází něco, s čím se nepočítá, co nás samotné překvapí natolik, že začneme reagovat neočekávaně a atypicky. Tím spíše, začneme-li mít obavu o svůj vlastní život, a ta obava prostoupí celý náš život, všechno naše konání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Žít je někdy těžší než umřít…"  Tragikomický film o tom, že v životě se musí žít a nejen přežívat. Role trumpeťáka po těžkém infarktu, který ve svém postoji k životu přešel z jednoho extrému do druhého, sluší Miroslavu Donutilovi náramně. Je tak stejně přesvědčivý, když v úvodu sebevědomě křičí „věčné mládí, věčné zdraví, felčaři všech zemí divte se,“ jako když si později namlouvá, že s trubkou nestojí a nepadá svět a že „invaliďák je vlastně výborná věc." Hezky mu v tomto sekunduje Zlata Adamovská. Ocenil bych i dobře napsané dialogy. Je v nich místo pro rozjímaní nad životní nejistotou a strachem ze smrti, ale nechybí ani záblesky jemného humoru ("Smetana byl genius, ale ty seš blbej sbormistr…" :D). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +naprosto excelentní herecké výkony pana Donutila a paní Adamovské, celé je to jako ze života -hudební podkres mě opravdu nezaujal, zpracování nevybočuje z průměru/// Smutný to příběh, který je však pravdivý až to bolí. Drobné úsměvy střídá melancholie nad faktem, že tohle čeká možná i nás./// Celkem 57%/// ()

Reklama

Fooaxe 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný televizní film s výborným Miroslavem Donutilem. Hraje tu člověka,který se bojí smrti a který díky strachu pomale přichází o rodinu....Všichni zůčasnění herci jsou skvělí. Pan režisér by se měl spíše zaměřovat na televizní tvorbu než ambiciozní kino-filmy,kde mu to jde poslední dobou daleko hůře. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale pro mě i napodruhé jen polovičatý zážitek. Herecky skvěle obsazené, ale mě zkrátka Donutil nějak nedokázal přesvědčit, že se ztotožnil s postavou Karla Krále. Charaktery postav kolem Karla Krále mohly být víc prokresleny. Návrat do života podán rozpačitě. Trochu drama, trochu komedie; celkově převládá tápání. ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Ta jeho teda byla velká coura... 20let se o ní stará, a najednou má infarkt - a už není takový chlap, a jen tak ho odkopne. Vážně nemám rád českou kinematografii, její způsob vyprávění, její scénáře. Tento film mi skutečně šel na nervy, konečně ho mám za sebou... Jedna hvězdička. Zrovna dneska jsem si říkal, že jsem jí ještě tenhle měsíc žádnému filmu nedal, tak už jsem se napravil :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama