Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Samota - na statku. Osamělost - v srdcích. Lidé jsou determinováni místem, kde žijí. I když je to místo svým způsobem prokleté, lidé s ním srůstají a nakonec ztratí schopnost je opustit. I když po tom touží - jako třeba Marie. Silný příběh vychládajícího manželství, determinovaného nepříznivou silou osudu, koncentrovaný mezi tři protagonisty, se dotýká takových životních hodnot jako je láska, nevěra, utrpení a iluze. Vypráví o tom, že člověk musí najít především klid sám v sobě, aby měl sílu se vyrovnat se svým okolím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Marci 

všechny recenze uživatele

No tak tahle inscenace, to bylo něco pro mě. Ústřední trojice Cibulková-Štěpnička-Chramostová předvádí herecký koncert. Drsný venkov, osamocení hrdinové hledající a po dlouhé strastiplné cestě nacházející jeden druhého. Film o tom, že štěstí lze nalézt, kdy je vůbec nečekáte a pochopení a solidaritu u toho, u koho jej už nehledáte. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadala většina původních inscenací ČT, byl bych spokojený. Syrové drama obyvatel jedné samoty, kteří v sobě nesou konflikty a bolesti ze své minulosti. Samotářský tvrdý chlap v podání Jiřího Štěpničky, který je ke vší smůle neplodný, se sám sobě a své ženě snaží dokazovat své mužství a zatímco jeho žena v podání Vilmy Cibulkové touží po troše citu. Ze začátku se příběh jeví jako předvídatelný, když na samotu zavítá mladý pohledný "krajánek", divák očekává klasický milostný trojúhelník, ale to je jen začátek, protože film záhy uhne jinam. Vynikající herecké výkony, ať už Vilmy Cibulové, Vlasty Chramostové nebo Jiřího Štěpničky. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

dejavu26 

všechny recenze uživatele

Strhující film, který v TV neradi opakují, asi proto, aby se netyčil jako obelisk nad ostatní produkcí. Z nepochopitelných příčin nebyl vydán ani DVD, takže pokud budete mít možnost ho vidět jednou za deset let v TV, neváhejte, stojí za to! Dle mého názoru jeden z největších hereckých počinů Vilmy Cibulkové. Skvělá je Vlasta Chramostová a Ester Geislerová. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ano, "Samota" rozhodně nevypadá jako obyčejný televizní film a v kinech by se možná chytila a více proslavila. Já ale bohužel kromě skvělého zobrazení drsné přírody nemám co chválit. Jakmile mi totiž ve filmu chybí nějaký sympatický hrdina, kterému mohu fandit, nejsem spokojená. Vadil mi můj oblíbenec Saša Rašilov, paní Chramostová snad promine, ale její projev jednoduše nemusím, hlavní dvojice mi zkrátka nesedla. Nudila jsem se. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Na samotnem venkovskem statku se odehrava pribeh vyhasle lasky.Minulost , stale zasahuje do zivota na teto samote v soucasnosti a utvari nam pribeh,jenz je podle meho nazoru velmi citelny ,rekneme neprekvapivy. Ja davam 3 hvezdy,za skvele vybranou "samotu".Uplne cni ve svem okoli.Tato budova si myslim je to nejlepsi z celeho filmu.Dale davam tri hvezdy za zablesky zivota a elanu v ocich hlavniho hrdiny Marka v poslednich 10 minutach tohoto dilka.To bylo skvele zahrano. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • K námětu inspirovala autora scénáře Jiřího Bednáře báseň Robinsona Jefferse „Turzovo kotviště“. (sator)

Reklama

Reklama