Reklama

Reklama

Bleeder

Trailer

Obsahy(1)

Mladý pár Leo a Louise vedou relativně spokojený život, dokud Louise nepřijde s novinou, že je těhotná. Leo by sice rád tuto zprávu přijal zcela jinak, ale zrovna to nejde. Souboj s vlastním hněvem se stupňuje až do podoby nekontrolované agrese, po níž musí následovat spravedlivá odplata... (Richie666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen v roli maniaka, který pracuje ve videopůjčovně, večery tráví sledováním filmů a tím pro něj okolní svět skončil :) ..což samozřejmě není všechno. Kim Bodnia a jeho stupňující se šílenství z partnerčina těhotenství je prostě geniální, zvrácené a sebedestruktivní ještě mnohem mnohem víc, nežli je výchova dítěte v předpotopním paneláku za mizernej plat. Dost silný zážitek. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Vemte Kaurismakiho a obraťte naruby. Refn to je hněv, strach a hnus v Kodani bez zjevný příčiny (jakoby s lehkým nádechem chlapskýho srabáctví a pocitu ztráty kontroly nad úplně všim co se kolem děje a obsesivní potřebou si dokazovat, že tu kontrolu má(me) (my chlapi)). Scéna u hřbitova s Grundtvigs Kirkes v pozadí... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kim Bodnia a Mads Mikkelsen excelují v dalším Refnově syrovém a bezútěšném příběhu z kodaňské periferie o lidech žijících na periferii společnosti. Režirérovo vidění světa je sice neradostné, ale pravdivé a film je možná malinko vyumělkovaný, nicméně převážně realistický a uvěřitelný. Nasraný Kaurismäki, to sedí (Gimp). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ty vole, ten antikvariát ve 44 minutě. Tam bych chtěl umřít. Takhle vypadá nebe. Jinak nevím, co k tomu napsat. Dialogy jsou pojaty velmi zajímavě, skoro by se dalo říci až realisticky. Pocitově příjemný návrat do devadesátek (videopůjčovny). Za trochu negativní stránku bych považoval fakt, že od začátku diváka tlačí neústupný pocit, že se stane něco zlého. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Refn si dává repete s hereckým ansáblem z jeho debutu PUSHER a do jedné z rolí obsazuje svou pozdější manželku. Oproti PUSHER je BLEEDER melancholický kousek řešící zase chlapské problémy se ženskýma na pozadí obsese filmy. Prostředí je inspirováno CLERKS a Tarantinem, přičemž Madsova postava evokuje takovou zamlklou verzi Tarantina, ale ve skutečnosti je to sám Refn v celé kráse. Ačkoliv je mi téma blízké, výsledný dojem je oproti PUSHER slabší. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Nicolas Winding Refn film nejen režíroval, ale napsal k němu i scénař a dokonce ho sám také produkoval. (Johnston)
  • Liv Corfixen, která ztvárnila Leu, je žena Nicolase Windinga Refna. (Johnston)
  • Kim Bodnia po dokončení filmu strávil nějaký čas v psychiatrické léčebně. Důvodem byla jeho role, do které se vžil. (Johnston)

Reklama

Reklama