Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý student práv Martin začíná pracovat jako noční hlídač v márnici, aby si trochu přilepšil při studiu. Avšak poté, co jsou sem postupně dovážena mrtvá těla prostitutek, které zabíjí bezcitný sériový vrah, se začínají dít v márnici divné věci. (Chatterer)

Recenze (64)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista v jedné osobě Ole Bornedal si tímto kouskem „zadělal“ na docela zajímavou kariéru. Je nutné především podotknout, že Nattevagten je hlavně krimi-thriller, který v sobě ukrývá i částečně hororové prvky, jenž natolik okouzlil americké producenty, že režisérovi nabídli krátce po premiéře, aby pro ně natočil remake svého vlastní filmu.I zde se může film opírat o děsivost prostředí, kde se většina děje odehrává – ony celkově mají márnice a patologie své osobité“ kouzlo a pach“, které dokáže i přes obrazovku své televize či monitor počítače doslova „cítit“ na vlastní kůži. Což také výrazně dopomohlo k vytvoření potřebné atmosféry, zvláště pak v druhé polovině filmu, která nám nabídne několik dramatických okamžiků, nepříjemných situací, v nichž by se chtěl ocitnout jen málokdo a tak trochu i podivné sexuální spíš až morbidní napětí (kdo by si chtěl užít sex s partnerkou či partnerem vedle mrtvol, nebo rovnou souložit přímo s nimi…fuj). Přiznám se však, že i já jsem jako první viděl remake a tak jsem samozřejmě nemohl neporovnávat. 50% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma fakt bavil, a pritom som to ani nečakala. Hororové bolo asi len miesto, kde Martin pracoval. Ja ani za všetky peniaze sveta by som ten džob nezobrala. Miestami napínavé, miestami ohromne vtipné, zaujímavý príbeh, skvelý Jens v podaní Kima, mladé ucho Nikolaj a Sofie asi ani netušila, že o pár rokov dostane v inom filme nečakanú ranu medzi oči od skvelého dánskeho herca. A záver? ... nemal chybu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Originál má rovnaké plusy a mínusy, ako remake (ktorý nakrútil o 3 roky neskôr režisér originálu): vynikajúca atmosféra opustenej nočnej márnice so všetkými čudnými zvukmi, tieňmi a pachmi, ktoré k nej patria. Snaživí herci... ktorí však nemajú príliš čo hrať. A scenár, ktorý motívom tajuplného sériového vraha ktovieako nezaujme (a vyvrcholenie je len tradičnou naháňačkou v temných priestoroch). Remake mi napriek tomu pripadal o truhlu lepší: jednak mi atmosféra nočného vrátnika uprostred rozľahlej márnice pripadala prepracovanejšia a jednak kasting bol o poznanie lepší. Obe diela sú najpôsobivejšie v momentoch, v ktorých sa nič nedeje (obchôdzky). Akonáhle sa začne niečo diať, atmosféra sa pokazí a film začne stagnovať a nudiť. A myslím si, že pílkou na kosti bolo logickejšie prepíliť potrubie, než ruku (čakal som, že si z toho na konci niekto urobí srandu, ale nie). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bezchybný thriller, na který by byl Hitchcock pyšný ! Za poslední dobu je tohle jeden z nejvíce edge-of-your-seat thrillerů,co jsem zhlédl. Ole Bornedal, plánuje jako ďábel! Způsob jak vše do sebe hezky zapadá je suverénní. Také film dodává divákovi dostatečnou výživu pro myšlenku, co je fundamentální námět ve spojení mezi sexem a smrtí, mužská tendence sebedestrukce proti jeho instinktům pro přežití a sebe záchrany a mnohem víc. 80% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Film jako stvořený pro milovníky seriálů a dánských kriminálek zvlášť. Kde jinde by mohli vidět jak si to Jaime Lannister rozdává se Sárou Lundovou, jejíž nepříjemnou šéfovou zas pro změnu píchá Martin Rohde a - všichni o dvacet let mladší - spolu přitom kamarádí, občas se ožerou, vyzvrací do křtitelnice nebo se nechají přeblafnout kurvou v restauraci, přičemž jsou zaplétáni do sítí nekrofilního lovce skalpů. Pozoruhodný snímek plný neotřelých hlášek ("Když si ho Hans Christian Andersen vyhonil, tak prej si udělal do deníku tužkou čárku." "Hm, kdybych to tak dělal já, nebyly by k mání tužky"). Jo, a víte jak to celé dopadne? Vezmou se! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama