Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý student práv Martin začíná pracovat jako noční hlídač v márnici, aby si trochu přilepšil při studiu. Avšak poté, co jsou sem postupně dovážena mrtvá těla prostitutek, které zabíjí bezcitný sériový vrah, se začínají dít v márnici divné věci. (Chatterer)

Recenze (65)

oLí 

všechny recenze uživatele

V roce 1994 natocil do te doby neznamy reziser Ole Bornedal film Nattevagten, v Hollywoodu asi cumeli jak pera z gauce stejne jako ja, zvedli telefon a zavolali mu, jestli by tenhle mrazivej thriller nahodou nechtel natocit u nich s o par milionu dolaru vyssim rozpoctem a hvezdnym hereckym ansablem... no a tak vznikl o nemnoho horsi Hlidac mrtvych. Ovsem tento original zustal neprekonan. Pro mrazeni v zadech pri sledovani v potemnele noci naprosto idealni. [9/10 říjen 2009] ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Film jako stvořený pro milovníky seriálů a dánských kriminálek zvlášť. Kde jinde by mohli vidět jak si to Jaime Lannister rozdává se Sárou Lundovou, jejíž nepříjemnou šéfovou zas pro změnu píchá Martin Rohde a - všichni o dvacet let mladší - spolu přitom kamarádí, občas se ožerou, vyzvrací do křtitelnice nebo se nechají přeblafnout kurvou v restauraci, přičemž jsou zaplétáni do sítí nekrofilního lovce skalpů. Pozoruhodný snímek plný neotřelých hlášek ("Když si ho Hans Christian Andersen vyhonil, tak prej si udělal do deníku tužkou čárku." "Hm, kdybych to tak dělal já, nebyly by k mání tužky"). Jo, a víte jak to celé dopadne? Vezmou se! ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka funkčního devadesátkového konstruktu ozvláštněného o severský rukopis. Dějově velmi svižné, nikde netápající a vždy přesné a konkrétní. Ke konci do celkového obrazu zapadají veškeré motivy, a dokonce i ono veselé špičkování dvou kamarádů se ukazuje jako součást skládačky. Nicméně trošku to postrádá rafinovanost. Veškeré motivy jsou předem jasné a dějově snímek patří do ranku předvídatelných a snadno čitelných. Atmosféricky to nevadí, ale vzhledem k faktu, jak spletitě se vrahova past tváří je to přinejmenším mrzuté. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem se musel opravdu potutelně usmívat. Vidět tyhle známé herce, jak vypadaly skoro před dvaceti, lety, to byl opravdu zážitek. Ulrich, Nikolaj, pořád stejně šílený Kim, no s hlavně komisařka Lundová, v podání Sofie, která se svým blond účesem vypadala úplně jinak:-) Jinak je Nighwatch veskrze " příjemná " podíváná, která na mě od začátku dýchla svým nezaměnitelným, severským kouzlem. Místy ponurá atmosféra, pár lekacích scén no a sem tam nějaká ta vražda, vlastně nic, co by stálo, za nějakou váznější zmínku. Co by asi člověk čekal od služby, v tak trošku jiné márnici? Rozhodně nic příjemného. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma fakt bavil, a pritom som to ani nečakala. Hororové bolo asi len miesto, kde Martin pracoval. Ja ani za všetky peniaze sveta by som ten džob nezobrala. Miestami napínavé, miestami ohromne vtipné, zaujímavý príbeh, skvelý Jens v podaní Kima, mladé ucho Nikolaj a Sofie asi ani netušila, že o pár rokov dostane v inom filme nečakanú ranu medzi oči od skvelého dánskeho herca. A záver? ... nemal chybu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama