Reklama

Reklama

Po komplikovaném a neúspěšném obchodu s heroinem přijde drobný drogový dealer Frank o peníze i o zboží a ocitne se v obrovském dluhu u balkánského narkobarona Mila. Frank se tváří v tvář Milově rostoucí frustraci pokouší splatit peníze, ale čas plyne a tlak narůstá. Dealer, dánský kriminální thriller z roku 1996 a debut Nicolase Windinga Refna, je adrenalinová jízda po kodaňském drogovém podsvětí. Zároveň se jedná o herecký debut známého dánského herce Madse Mikkelsena. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (274)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozjezd série! První Refnův celovečerák a výtečně zpracovaný. Už z principu, že se o film postaral pan Refn, jsem od toho čekal hodně a taky se tak stalo. Neobvyklý příběh zaměřený do temné hloubky podsvětí drogových dealerů a nenávisti... Kim Bodnia na mě působil skvěle. Příběh se vyvíjí poměrně rychle a s ničím se nesere.. Hlavní postavy mi bylo dost líto, je vidět, že pan Kim Bodnia to dost prožil.. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Tímhle mě Refn naprosto rozsekal a zničil. Od první minuty až do konce se nepřestává tlačit na pilu, Kimovi se posere úplně všechno a postupně přestává jít o fet, přestává jít o love, ale jde spíše o to, jestli je lepší nechat si svoje tělo v garáži rozporcovat srbskou mafií a nebo raději sám skočit do řeky se šutrem u nohy. Je to kurevsky napínavé, rychlé a natočené s nezaměnitelným stylem. Vysmaženej Mikkelsen a Jugoslávec Milo to mají těžce pod kontrolou. Usoplenec Guy Ritchie může akorát čumět. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

10/10 Kim projede celym filmem jak policejni reditel na cervenou - ma to myslenku, spad i zvraty. A jeste mi tu bude nekdo tvrdit, ze nejelpsi hustopeko filmy se delaji v Asii - blah! Sice jsem Madse v tomto filmu neobjevil, ale tech par scen, kde se objevil si zcela ukradl pro sebe. A srbska enklava je taky tuze vyzivna - ne tak jako ve tretim dile, ale za-vari pekne ;]] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tieto gangsterské machrovania režisérov, ktorí tak miera na prvú signálnu mladýchh divákov mi tak trochu lezú na nervy. Mám samozrejme na mysli aj Ritchieho diela, ktoré Díler pripomína. Dej sa odohráva v prostredí lúzy, s ktorou by som nikdy nechcel mať nič spoločné a na ktorej nič cool nevidím. Film prekvapí ale svojim vyznením, páčilo sa mi, kde s postavami a najmä s Frankom Refn zašiel a dáva to výborný zmysel. Tu sú však všetci nesympatickí a žiadnej postave som nič dobré neprial. Mikkelsena chvíľu nespoznáte, ale jeho chrup je nezameniteľný. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Najdu si dva narkomany na Václaváku a budu je točit týden v kuse. Na to bych se nedíval ani za nic. Samozřejmě dánské superhvězdy Bodnia a Mikkelsen dodají potřebnou dávku autentičnosti a hereckého umu, ale výsledek je pro mě stejný - nuda, nuda, hnus a zbytečný film. Nepochopil jsem význam a přínos celého počinu a nevím, zda vůbec najdu sílu dát šanci dalším dílům. Dánsko mě poprvé zklamalo, nemyslel jsem si, že by k něčemu takovému mohlo vůbec někdy dojít. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • V restauraci, kde se setkávají Milo (Zlatko Buric) a Frank (Kim Bodnia), je fotka obklopena svičkama. Na fotce je Željko Ražnatović známý též pod přezdívkou Arkan, velitel polovojenské Srbské dobrovolnické gardy, srbský politik a jedna z nejvlivnějších postav srbského podsvětí. (Valmy23)
  • V roce 2004 se tento snímek umístil v dánském filmovém žebříčku nejlepších filmů na 16. místě. (Witta)

Související novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Reklama

Reklama