Reklama

Reklama

Po komplikovaném a neúspěšném obchodu s heroinem přijde drobný drogový dealer Frank o peníze i o zboží a ocitne se v obrovském dluhu u balkánského narkobarona Mila. Frank se tváří v tvář Milově rostoucí frustraci pokouší splatit peníze, ale čas plyne a tlak narůstá. Dealer, dánský kriminální thriller z roku 1996 a debut Nicolase Windinga Refna, je adrenalinová jízda po kodaňském drogovém podsvětí. Zároveň se jedná o herecký debut známého dánského herce Madse Mikkelsena. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (274)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Prolog k dánské kmotrovské sérii o pouličním drogovém dealerovi s IQ teplákovky Adidas, kde ale ve vedlejší roli ještě retardovanějšího parťáka exceluje nám dnes dobře známý Mads Mikkelson. Vzhledem k Refnovu pozdějšímu samoúčelnýmu neonovýmu fetiši, překvapivě vypravěčsky vyspělý debut, kde důraz není kladen na formální stránku (jak by taky mohl, když je to low budge, že jo), nýbrž na děj. Špinavě zrnitý filtr kamery, který až dokumentaristicky zachycuje počínání postav, je pravým opakem sebeonanie současnýho Refna. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Postavy, které vám velice rychle přirostou k srdci. Jedná se vlastně o takovou dánskou verzi Kamaráda do deště s tím rozdílem že je to více o držku a jak divák tuší happyend tady nebude mít místo. Refn přesně ukázal že v prostředí (ne)organizovaného zločinu se cítí jako ryba ve vodě. Z postav se mi nejvíce líbil Srbský mafián Milo. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Frankieho pád. Špinavé, surové a minimalistické. S presne nastavenými hercami a s veľmi umne predstaveným svetom. Svet narkomanov, dealerov a iných pochybných existencií s vlastnými pravidlami a s vlastnými zákonmi. Pusher je film v ktorom sa stále niečo deje. Emócie a pocity sa u postáv menia zo sekundy na sekundu. Záleží dosť na tom, aký deal dostanú a či tým pre seba niečo získajú.  Refn ešte bez tej vizuálnej vypiplanosti, ale už s citom pre atmosféru. Veľké pozitívum, že to nezostarlo. A Kim Bodnia v hlavnej úlohe veľmi presvedčivý. Za mňa spokojnosť. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy ma nijak výnimočne nebavili snímky o drogách, nikdy som nebol na snímky, ktoré si berú na paškál túto sféru. Popravde, z úplnej nudy (nakoľko momentálne nie je čo sledovať), a faktu, že hlavnou postavou je Kim Bodnia, pričom samotný snímok pochádza z dánska, vyznačujúc sa akousi typicky severskou atmosférou, som urobil výnimku. Neľutujem. Snímok až na malé detaily pôsobí naozaj vierohodne a realisticky, no vzhľadom nato, že sa nejedná o moju šálku kávy, nijak mimoriadne som sa "nebavil". V podstate by sa dalo povedať, že som z pohľadu diváka akurát splnil svoju povinnosť a vzhliadol snímok, ktorý je vo všeobecnosti považovaný za jeden z najlepších s danou tématikou. Chuť na sledovanie dvojky, trojky už zrejme ale nenájdem. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo drsný... Dokonale realistický pohled na svět drogového "maloobchodu", kterému nechybí hutná atmosféra a naprosto věrohodné civilní herecké výkony. Stres a násilí (byť jeho zobrazení není přehnaně naturalistické a leckdy se odehrává mimo záběr) jsou všudypřítomné a celý příběh celkem logicky spěje k neodvratnému konci, který korunuje dílo přestože je jenom naznačen. Suma sumárum bezvadná ilustrace pořekadla "když se něco může posrat, tak se to taky posere". ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • V ložnici Vic (Laura Drasbæk), kde Frank (Kim Bodnia) přechovává drogy, lze vidět na zdi plakát někdejší skupiny Roba Zombieho - White Zombie. Od stejné skupiny ve filmu zazní píseň "Super Charger Heaven". (DanteZ)

Související novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Reklama

Reklama