Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Šílená fantasmagorie, ke které jsem si nenašel cestu, a měl jsem i dost problém to vůbec dokoukat. Jistě, ten film je doslova gejzír fantazie a místy je vizuálně velmi nápaditý, ale celé je to prostě tak moc odtržené od naší reality, až mě nebavilo na to koukat. Jinému se to ale může trefit do chuti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oslava lidského potenciálu a vlastností, které nás dělají tak úžasnými a zároveň nepřátelskými, v porovnání s nadlidskou entitou, rozměrovou i intelektuální. Animace je jiná, než jsem očekával a přívlastek bych použil snad jedině "svá". Nejde říct, že je úchvatná, ani škaredá, je prostě jiná, ale skvěle využitá pro potřeby "futuristického" světa jiné planety, která zas tak jiná není... stále tu autoři nezašli za hranice oproštění od reality, kterou znají, i když to svým způsobem asi není úplně možné. Metafora, hloubka, cit a jednoduchost, kterou dokáže pochopit jak díte, tak dospělý. Každý si najde něco, pravděpodobně nikdo nebude doslova ozářen dokonalostí, ale bude určitě potěšen zajímavostí. PS: nebýt příjemného pocitu cca týden po shlédnutí, tři hvězdičky by padly jako ulité:) ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Jeden z filozoficky nejhlubších a vizuálně nejextatičtějších zážitků co jsem v životě viděl. Velké překvapení že jsme se na tom podíleli. [9/10] (Československý Filmexport, Krátký film Praha, Les Films Armorial) (Eastmancolor /// Produkce: Roger Corman, S. Damiani, Anatole Dauman, A. Valio-Cavaglione /// Scénář: Steve Hayes, René Laloux, Roland Topor podle románu Oms En Serie Stefana Wula /// Kamera: Boris Baromykin, Lubomír Rejthar /// Hudba: Alain Goraguer /// MFF v Cannes: René Laloux (Zvláštní cena)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Nechápal som ako je možné, že som to nevidel až do chvíle, keď som to uvidel znovu. Názov sa mi totiž do pamäti ako decku nevryl, ale rozprávanie BŘETISLAVa POJARa, ktorý kedysi na ČST uvádzal vo svojej relácii to najlepšie zo sveta animovaných filmov, áno. Existuje "svätá trojica" predrevolučných celovečerných animákov, ktoré som mal na ČST tú česť sledovať. KRÁĽ A VTÁK, jeden - tuším brazílsky - na názov som dodnes neprišiel (nakoniec sa to podarilo!) a DIVOKÁ PLANÉTA. Neviem ako prešli dobovým cenzorským sitom, ale pre mňa konkrétne Planéta dodnes predstavuje zážitok porovnateľný s LSD tripom. Nezmazateľne. Inak tvorcovia ad absurdum vlastne rozvinuli druhú sériu MIAZGOVCOV / SMOLÍKOVCOV a to najmä epizódu Planéta strojov. (2.1.2010) Inak P.F. 2010 ! :-) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No - než sci-fi bych řekl spíš fantasy... Každopádně fantastický film, lehce insitní leč poutavý příběh u kterého jsme jako děcka museli hodně přemýšlet, film, který mne osobně hodně ovlivnil ve vnímání (animovaného) filmu jako umění - i když takto jsem si to začal uvědomovat mnohem později. Bylo nám 10 - 11 a na ten film šli tenkrát do kina nejmíň třikrát... . . . Bůh suď, proč tohle nám nenaservíruje naše "Veřejnoprávní" místo pravidelných dávek sraček ze současné produkce. No - asi by z toho nikdo z kumpánů neměl vejvar... Každopádně pro našince KULTOVNÍ, SKVĚLÉ A NEZAPOMENUTELNÉ! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)
  • Film se připravoval v letech 1969 až 1973. Natočen byl v pražském studiu Jiřího Trnky. (Ded@M@tes)
  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama