Reklama

Reklama

Epizody(2)

Obsahy(1)

50. léta 20. století - mladý baron Francesco se vrací za svou manželkou a synem z Ameriky do rodné Italie . Přichází s rozsáhlým zemědělsko-průmyslovým projektem, jenž by finančně mohl pomoci Sicílii. Při přípravách ale brzy narazí na byrokratickou hradbu tvořenou zájmem mafie, která se chce do projektu vloudit. Tohle však baron vytuší a žadnou nekalou spolupráci s mafií nehodla navázat. Avšak mafie jedná a unáší baronova syna Paula. Baronka Altamurová se obrací na americký konzulát v Palermu, který pošle mladého policistu jako pomoc při hledáni syna Paula, aby chlapce tajně vypátral. Unesený syn Paulo se mezitím seznámí a spřátelí s hochem jménem Tano Caridi. (ČSFD)

(více)

Recenze (11)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to vzal trochu na přeskáčku a mrknul se na tuto pouze dvoudílnou osmou sérii. Což o to ono to zase tolik nevadí, protože tohle nemá z předchozími sériemi co dělat je to vlastně takový flashback do doby minulé a návrat až ke kořenům samotného vzniku mafie na Sicílii a v podstatě jde o historii Chobotnice jako takové. No určitě je to netradiční nápad. Zpracování není tak přímočaré jako u předchozích řad, ale i tak to má svoji kvalitu a už nějaké ty charakteristické dějové rysy na které jsme ze seriálu zvyklí. Já této sérii dávám 55% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvůli tak slabému hodnocení jsem měl obavy, že se mě osmá řada, kterou jsem dříve neviděl nebude líbit a ani jsem ji nechtěl vidět, abych si nepokazil dojem z dosud skvělých částí tohoto seriálu. Ano, je to úplně jiné než přechozí řady, ale to neznamená, že by to mělo být v něčem horší. Naopak. Výborná kamera, nádhérná Sicílie i odlišná hudba, na kterou jsem si po chvíli zvyk a perfektně se tam hodila, dělá z tohoto dílu skvost. Je to pohled do duše a dospívání mé nejoblíbenější záporácké postavy Tána, který dává celému seriálu nový rozměr. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hudba je využitá lepšie, dramatické soundtracky sú použité na podfarbenie scén, nie na ich vyplnenie a dotvárajú temnotu podávaných udalostí. Raoul Bova herecky opäť výborný. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím proč se v Chobotnici pokračovali. Mohli to už nechat filmaři ležet, ale asi měl někdo ze scénáristů nějaké vleiké nutkání si to ještě prodloužit a tak vzniklo toto. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chobotnice VIII se trochu vymyká předchozím - zavádí diváka na Sicílii do doby dávno před příchodem komisaře Cattaniho, do poválečných let. Jedná se o příběh z dětství ústřední postavy seriálu, tedy Tana Carridiho, a nutno dodat, že povedený, děj postupně graduje ve druhé části. Zcela přesně si nesedl na informace, které o svém dětství vyprávěl Tano ve IV. sérii Ester, na tom bych ale asi nebazíroval. Osmá série se nestane asi tou nejlepší, ale určitě si ji ve svém žebříčku nezařadím ani na konec. Celkově hodnotím 71%. ()

Vrtulka103 

všechny recenze uživatele

Představitel Tana Cariddiho, Remo Girone, onemocněl rakovinou v době, kdy se mělo točit regulérní pokračování Chobotnice. Proto se tvůrci uchýlili k "odbočce" seriálu a přidali ještě další sérii, tj. Chobotnici 9. V desítce už Girone hraje, ale už to není úplně ono... ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V osmé řadě si tvůrci udělali odbočný výlet do 50. let a do mafiánského pravěku. Trošku to připomínalo westernový film, bylo to chvílemi možná kostrbaté, rodící se typy mafiánů byly dost přímočaré, stejně jako přerody místních ometáků v bossovy gorily, ale díky tomu, že se to vešlo do dvou dílů (teď koukám, že deváté série na osmou navazuje, takže jsem zvědavý), šlo o výlet velice zajímavý a mě to neobyčejně bavilo. Vyšlo tady všechno, dokonce i odvážná sázka na jinou hudbu. ()

Moraldo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nechápu zdejší nízké hodnocení. Zrovna tak jde mimo mě kult Corrada Cattaniho. Hodnocení celé řady se propadá po jeho smrti, já ale za vrchol série považuje řadu sedmou... a pokud jde o kult osobností... Můj Favorit je Espinosa. Osmička je hodně dobrá, dějově jde sice úplně mimo, ale je to návrat ke kořenům postav i zločinu. ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Také nechápu nízká hodnocení. Pro mě tři a půl hvězdičky. Perfektní pohled na Sicílii po druhé světové válce. Mafie která na chvíli ztratila moc nabírá zase dech díky začínajícímu obchodu s drogami. Osmá řada také odhaluje život mladého Caridiho, který začíná pronikat do chapadel mafiánského byznysu. Je zde taky kus romantiky, která mi v sedmé řadě chyběla. Kamera je vynikající. Záběry Sicílie úchvatné. Muzika také velmi dobrá i když to není Morricone. ()

Reklama

Reklama