Reklama

Reklama

5 tombe per un medium

  • USA Terror-Creatures from the Grave

Obsahy(1)

Asistent notára bol pozvaný Jeronimusom Hauffom na jeho sídlo v Bregobili za účelom spísania závete. Od jeho manželky sa ale dozvedá, že Jeronimus je už rok po smrti. Asistent nemá inú možnosť, len prespať v tomto sídle. Zistí, že majiteľ toho sídla sa venoval čiernej mágii a okultizmu. V okolí zároveň začnú zomierať ľudia, ktorí sú niečím spätí práve s touto rodinou. (Astaroth12)

(více)

Recenze (11)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film otevírá scéna pronásledovaného muže, který je nakonec ve stáji ukopán koněm. Kamera zabere detail na rozbitou tvář s okem vyvaleným ven. Klasický horor s působivou černobílou kamerou, která se soustřeďuje na celky i detaily, hru světel a stínů a kontrast světla a tmy. Tajuplné sídlo v místě, kde lišky dávají dobrou noc, bývalo kdysi lazaretem, kde umírali nemocní na mor. Jejich duše vyvolal poslední majitel. Záhadná úmrtí, kletba a pomsta. Hřbitov, bouře, mlha, temná kobka a tajemství. Magie a okultismus. Mor! Nechybí obličej rozleptaný kyselinou ani nemoc rozežírající tělo. Hudba vhodně navozuje patřičnou atmosféru. Filmu samozřejmě vládne sametová kráska Barbara Steeleová. Mně se film líbil, ale uznávám, že osloví hlavně skalní fanoušky gotického hororu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Málo známý černobílý gotický horor, inspirován E. A. Poe, s nějakou okultní tématikou a typickými žánrovými klišé. V hlavní roli vdovy se zde objevila nádherná Barbarou Steele (královna gotického hororu!), které se tu krátce dokonce objeví i nahá, ve smyslné scéně, kdy vystupuje z perličkové koupele. Film byl natočen v nejlepším a období tohoto druhu filmu, ale i tak nejde o to nejlepší z celého tohoto žánru, ani o nejlepší film Barbary jako byly třeba "Long Hair of Death" nebo "Danza macabra" (oba z roku 64). Posledních 10. minut je velmi dobrých (především na různé speciální efekty a na vraždy, pár scén tu bylo docela silných i na rok 65, jako například spálená tvář muže kyselinou apod), jakoby se všichni od filmu právě probudili, jinak do té doby vážně nic moc, film postrádá větší napětí, a do té doby i lepší atmosféru, celé se díky pomalému tempu i dost vleče, ale příběh, resp. myšlenka špatný-á nebyla-a. Slabší průměr. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som videl rovnaký film, ako tu ostatný recenzenti. Je pravda, že americká verzia je na začiatku mierne pozmenená oproti tej pôvodnej talianskej, ale vlastne nič ostatné sa nemení. Obľubujem gothoc horor ( ďakujem štúdio Hammer! ), ale tento kúsok je pôsobivý nie kvôli výprave, alebo kamere. Je to Barbara Steele, ktorá je u mňa vzorom pre ´´scream queen´´, resp. ideál herečky, ktorá má jedinú šancu uplatniť sa práve v tomto žánri. Viete si ju predstaviť v úlohe kdekoho, od najhoršieho zla, až po nevinnú obeť. Jej vizáž hovorí za všetko. Snímok je slabý, málo strašidelný a hlavne minimálne pútavý. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, který ovšem fanouškům žánru nebo Barbary Steele trošku radosti přece jen přinese. Já bych ale vypíchl úplně jiné jméno, a sice kameramana Carla di Palmu. Zhruba v době vzniku tohoto snímku dělal na dvou mistrovských dílech Antonioniho ("Červená pustina" a "Zvětšenina"), později si jej oblíbil Woody Allen. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film sa veľmi ťažko a pomaly rozbieha ani sa nedá povedať že by sa naplno rozbehol. Tento film vie pracovať z atmosférou,. Sídlo opradené temnou minulosťou, všade zapálené len sviečky a temný interiér aj exteriér hradu boli ukážkovo strašidelné a atmosfericke zároveň. Gotická kráľovná B. Steel aj tu ukázala svoje prednosti ale zas nemala veľa priestoru. Hudba je klasická nič výnimočne. Príbeh tiež nieje ničím originálny a je aj predvídaťelny. Posledných 15 minút to malo auru dokonalej strašidelnosti, ale ako celok bol veľa krát dosť nudný. Priemerný gotický horor. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama