Reklama

Reklama

Krvavá jáma hrůzy

(festivalový název)
  • Itálie Il boia scarlatto (více)

Obsahy(1)

Skupinka umělců hodlá nafotit v prostorách starého hradu hororově laděné snímky na přebaly knih. Po počáteční roztržce s majitelem se přece jen pustí do práce. Při focení je ovšem postihne smrtelná nehoda a další úmrtí na sebe nenechají dlouho čekat. Vše nasvědčuje tomu, že nejde o náhody. Navíc se dozvídají o popravčím, který byl v minulosti proklet a odsouzen k smrti v železné panně. Šance na dožití se rána výrazně klesají. (destroy83)

(více)

Recenze (16)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Takových filmů ve svých dobách několik naleznema,není jich sice tuny jako jiných,ale dost jich je určitě. Tohle je případ i tohle filmu. Kat má tenké uplé červné kalhoty,že mu jeho mužství dělá pěkný pahorek a musel si dávat bacha aby ho z nějak holek moc nevzrušila,protože to by pak vypadalo,že se zabouchl a mohla z to ho být romantická slátanina,ale zpátky k filmu. Čím je film opravdu dobrý je způsoby smrti,ale to zas doplácí na efekty. Promiňte mi lidi,ale tak trapnýho pavouka si nepamatuju ze žádnýho jinýho filmu. Snad vám galerii,kterou jsem tu udělal udělá o pavoučkovi svůj obraz. Film postrádá technické vybavení a vše i přes to,že se nejedná zas tak úplně o žádnou amatérštinu. Herecké výkony jsou standartní pro takové filmy,kde hráli herci možná s bohatou filmografií,ale přesto se vám s nimi další film nepodaří nalézt,protože některé ani nespatřily světlo světa. Ženské s typickýmy načechranýmy vlasy a špičatými prsty,stylově oblečení muži vypadající jeden jako druhý. Jediného herce,kterého jsem poznal je bývalý kulturista Mickey Hargitaye,zajímám se o kuturistiku,tak mi byl i přes svojí masku nějak povědomý,ale to je tak všechno. Postavy nebo samotní herci se chovají pitomě a celé je to diravé,ale stále nevadí. Ta bylo u takových filů normální,takže mi to nevadí a někdy jsem i rád,že se tak chovají,protože to by jste pak film mohli,už od začátku zabalit,kdyby šlo všechno jak má jít. Ve své době tento film opravdu byl šokující zobrazováním nahoty a mučení,ale pro dnešního teenegrovského diváka odchovaného rameky starých hororů o,kterých ani neví,že jsou remaky a tupě to hltá jako poklady by přineslo nudu a výsměch a vypnutí bedy nebo monitoru,už někdy po půl hodině. Já to taky viděl,až na nový kolena,ale jsem odkojen takovými starými fláky tak si to ho vážím a film se mi líbil na tokových 60,takže 3 hvězdičky s čistým svědomím. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to viac, ako som čakal. Zo 60s snímkami som tak trochu "hit and miss", ale tu sa to dalo v pohode stráviť. Ak by sme vyškrtli typickú 60s hudbu a súboje telo na telo s prisluhovačmi Crimson Executionera v pásikavých tričkách, ostane nám na svoju dobu určite provokatívny film s krásnymi a sporo odenými ženami, v nádherných interiéroch a exteriéroch autentického hradu, hory okolo, s mučiacimi nástrojmi a pôsobivou gotickou atmosférou, s trochou tej krvavosti, hlavne vzhľadom k roku výroby. Aj príbeh je dobrý, poprava v minulosti versus "zmŕtvychvstanie" v súčastnosti, aj keď ten twist príde dosť skoro, a na konci je to zopakované polopate, ak by to stále niekto nechápal. Nevadí to, film rýchlo a atmosfericky ubieha, občas je priznane cheesy a už len ten nový remaster na blučku od Severinu je pastva pre oči.  Zaslúžená 60s klasika. ()

Reklama

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Nedokonalostí tohoto snímku se můžeme utěšovat jen tím,že vznikl už dávno než většina ostatních podobně zaměřených trikových filmů.Technické provedení a efekty nikoho sice moc nepřekvapí,ale někdy je toho přespříliš.Ve své době byl tento film dozajista šokující svým pohledem na nahotu a mučení,ale Italové v 70. letech dali vysokou mez brutalitě a tvrdé gore efekty zacházely až do krajností,takže trikově tento rádoby úsměvný horor i na tu dobu je velmi špatný. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Snímek oscilující mezi zvrácenými příběhy slavného Markýze de Sade a povídkami E.A. Poea. Bohužel bez atmosféry a napětí, a to i přesto, že jeho druhá polovina nabízí slušnou dávku násilí. Divák si tu přijde na spoustu druhů středověkého mučení a zabíjení typu železné panny, natahování na skřipec nebo upalovaní zaživa. Jenže to herecké panorama je natolik srandovní, že ten film zkrátka nejde brát vážně, kor když hlavní záporák vypadá jako nedomrlý bráška slavného El Santa. Předčasným vrcholem budiž bizarní scéna s elektronickým pavoukem a ženštinou lapenou v pasti - ta se prostě musí vidět! Ano, Bloody Pit of Horror strašlivě zestárlo, takže oproti jiným žánrovým kouskům tehdejší italské kinematografie nemá moc šancí zaujmout ani veterány v eurohororu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zfilmováno na základě díla Marquis de Sade. Nechtěně komické, hloupé a povrchní, ale zábavné, na první pohled děsivé prostředí hradu, tajuplné místnosti, temné kobky a sklepení, a hlavně docela hustá tortura (od druhé části v jednom nepřetržitém sledu), kterou tu prování jeden naprostej šílenec, který si myslí že je reinkarnací kata (mimochodem krásný kostým a lá Superman). Nezapomenutelný mechanický pavouk, železná panna a další bláznivé věci. Opravdu velmi atraktivní prostředí, pro něco takovéhleho, které trochu tomuto filmu pomohlo, hlavně jeho atmosféře, ale nemůžu se zároveň ubránit dojmu, že to bylo jedno velké plýtvání, tak hloupým filmem, navzdory velmi atraktivnímu prostředí. Snímek bych doporučil krom EuroFans i lidem kteří mají rádi SM, je to krátké a ani moc nudné, takže se to v pohodě dá zkousnout. Na rok '65, v určitých bodech docela násilné, dnes už ale spíše úsměvné, ale ani si neumím představit kdyby něco podobného tu za socialismu šlo v kinech či v tv, určitě bych se chtěl jako dítě na to kouknout, tedy jestli by byli rodiče pro a neposlali mě spát, kyždtak holt tajně na kukandu:-) Hodně mi to celé zdánlivě připomínalo Cormana či Bavu, ale tohle nebyl čistokrevný horor jako spíše fraška, film měl opravdu málo z nejlepších gothic filmů té doby (nebylo to napínavý, ani děsivý), režie a technická stránka filmu nebyla nejlepší. Mladá Femi Benussi, později jedna z předních eurobabes, tady ale ve svém debutovém filmu! Hargitay mi tu zase připomněl svou pozdější šílenou roli v "Delirio caldo" od Polselliho. Poprvé na dvd v roce 2000 a to u spol. "Something Weird Video", ani se nedivím. Viděna 74.min. cut verze. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama