Reklama

Reklama

La strage dei vampiri

  • USA Curse of the Blood Ghouls (více)
všechny plakáty

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Sekvence upíra nabodnutého vidlemi v prologu byla docela efektivní, bohužel to bylo tak vše tady. Ano, má to sice všechny tradiční žánrové propriety, ale spíše než horor mi to připadalo jako nevýrazný romantický kostýmní historický film s topornými - ničím zajímavými hereckými výkony (především Walter Brandi) a směšnými maskami (upír měl fakt docela hloupý vzhled a navíc když už nějakého nešťastníka pokousal, tak nikde žádné otisky na krku atd). Film neměl moc velikou atmosféru (ani velká č/b fotografie ji tady moc úspěšně nenavodila, přesto že by měla) a nebylo to ani vzrušující a působivé, tak jako jiné filmy z té doby. Spíše to člověka nudí a pocit z toho všeho tady má nijaký. Škoda, protože lokalita kde se točilo (umístění hradu), pěkná kamera (atraktivní osvětlení, jemné stíny atd) i hudba (občas hezky atmosférická), to vše tady bylo jinak velmi působivé. Každopádně film není zase až tak velká katastrofa, přál jsem si moc, aby to býval dopadlo lépe, ale to by za režisérskou stoličkou museli sedět Mario Bava nebo Antonio Margheriti, kteří by filmu poskytli více vášně a intenzity. Jako fanoušek evropských nízkorozpočtových gotických hororů z raných 60's jsem tedy spíše zklamán, tohle nebylo vůbec přitažlivé ani nijak originální, přesto že rok '62 je považován za zlatý rok gotického hororu. Za pozornost to ale i tak stojí a já film doporučuji, a to i přesto, že ve své době a v tentýž žánru se už našly mnohem lepší kousky. P.S.; Malé plus za oslnivě krásnou a smyslnou - a také decentně odhalenou (výstřihy) Graziellu Granato, ta byla skutečně úžasná tady, jako jediná. Na DVD od roku 2007 (fa Dark Sky Films). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, tentokrát musim ještě s hvězdou dolů. V tomhle případě se totiž jedná o stěží průměrnou upírskou gotiku, které se v šedesátých letech urodil opravdu velký kopec. A i na ten byste potřebovali vidle k oddělení těch skutečně výborných. La Strage dei vampiri sice nabídne všechny hlavní propriety subžánru, ale tak nějak "zaměnitelně" s ostatními a mnohem výraznějšími snímky. A i přesto, že atmosféru to nemá úplně špatnou, tak rozhodně výsměchem je absence jediné kapky krve a hlavní upír, kterého tvůrci proměnili na ulízaného blonďáčka s velkou vrstvou make-upu na držce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný upírský horor je méně gotickým hororem (staršidelný téměř není) a více sentimentální červenou knihovnou, byť s ne šťastným koncem. Alespoň vím, kde se v líčení inspiroval Johnny Depp, když natáčel Temné stíny. Upír si za úkryt vybere zámek, který je později znovu obydlen. Nové osazenstvo, respektive jako první krásná Louise (G. Grenatová), brzy zjistí, že ve sklepě není jen víno. Začne chřadnout, ale Dr.Nietzsche, který přijíždí pozdě, už její tělo zachránit nedokáže. Pokusí se tedy o záchranu duše. V jedné chvíli to vypadá, že se v upíry proměnilo celé skrovné osazenstvo zámku. Nechybí tajné chodby, sklepení a rakve, nedostává se však bouře, mlhy i hřbitova. Upír bohužel neumí létat, ani se proměnit v mlhu či netopýra. Kromě pramínku krve na šíji Louise se žádné gore nekoná. A to prosím došlo na ubodání vidlemi, zaražení kůlu do hrudi i nabodnutí na ostré hroty mřížoví. Ba co víc, i báječná ňadra Louise zůstala skryta ve výstřihu... Pro skalní fanoušky a sběratele žánru. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Standardní italský upírský horor v gotické kulise. Německý herec Dieter Eppler jako upír, který přespává ve sklepě zámku a odtud vyráží na lov žen. Manžel postižené chřadnoucí Luisy povolá na pomoc doktora Nietzsche. Dobrá černobílá kamera, pomalu plynoucí děj, dobré herecké obsazení hlavních rolí, tím vším se film řadí k tomu lepšímu, co bylo v žánru gotického horou 60. let vytvořeno. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Gothický horor v kombinácii s upírskou tématikou, to je vždy chutný šálok čaju ( či pohárom vínka, či niečoho ostrejšieho ). V tomto prípade, ale ide o čaj dvakrát vylúhovaný, víno trpké a pálenôčka iba obyčajný lacný destilát. A malo sa na čom zakladať. ČB formát, mal pri strašidelných príbehoch vždy navrch, zasadenie do 19. storočia tož. Správne lokácie a ten zvyšok, čo robí v tomto žánri gotiku gotikou. Lenže, scenárista mal zrejme v srdci amorov šíp a sústredil sa na akúsi pofidernú zmesku romantiky a hororu, kde nefunguje ale ani jedno a ani druhé. Viac odvahy vravím, nie sme na poli romantických drám, ale v stiesnených útrobách hororu. ()

Reklama

Reklama