Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie o touze Vídeňáků pořídit si domeček na venkově. Otec rodiny výhodně zakoupí rozpadající se domek za vesnicí s podmínkou, že tam nesmí kopat. Otec, který věří ve své kutilské schopnosti, postupně zdevastuje domek, sebe a rodinné vztahy. Do toho vstupují nepříjemní úředníci, líní řemeslníci a nepřející vesničané. K hrůze všeho poruší zákaz kopat na pozemku, a tak zjistí, že výhodně koupili starý hřbitov. Jediné, co rodinku zachrání z marastu, je jejich synek a jeho hra s mimozemšťany, protože, proč se k nim nevydat, když na Zemi už mezi nimi jsou? (Jezinka)

(více)

Recenze (2)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Prvni echt rakousky film po trilogii se Sissi, ktery jsem kdy videl. Jako komedie mi to prilis neprislo a jestli je to ukazka typickeho rakouskeho humoru, jak rikala pritelkyne (ktera byla tak hodna a sehnala DVD s anglickymi titulemi), tak mam docela strach, protoze to bylo spis jako socialni drama. A nebo mi to tak prislo proto, ze jsme se s rodici taky jeden cas pokouseli prestavet dum lezici pobliz davno zruseneho hrbitova. Mozna mi film prisel slabsi proto, ze vesnicani delaji zbytecne velkou vedu z nekolik set let stare jamy s morovymi obetmi, cekal bych alespon pozustatky z masakru nacistu z konce druhe svetove. Jeste vecna poznamka, USS Enterprise, ktere se syn neustale dovolava, nejsou presne vzato mimozemstane... Z rodinky se rozhodne mimozemstane nevyklubali, autori se jen pokusili o pozitivni zaver a lip to asi neslo... (a jeste jedna poznamka, nemecky prilis nerozumim a paradoxne jsem nejvic rozumel bosenskemu namezdnimu delnikovi, ze ktereho si vsichni ostatni delali prdel - tedy pokud mluvil nemecky, kdyz presel do sveho rodneho jazyka, byt slovanskeho, taky to moc slavne nebylo...). Poznamka ke stopazi - IMDB uvadi, ze 90 minutova verze bezela v USA, delka filmu na DVD byla 105 minut. ()

mkali 

všechny recenze uživatele

U nás poměrně neznámý rakouský film, který ale svého času vzbudil u našich jižních sousedů až nečekaný divácký ohlas. Mladá rodina se chce přestěhovat z velkoměsta na venkov, vybere si dům a pilný a "šikovný" tatínek začne budoucí rodinné bydlo přestavovat. Práce mu jde tak od ruky, že po pár dnech dům nemá ani střechu, ani komín (a vpodstatě kromě stěn nic). Konec je trošku slabší - z rodinky se totiž vyklube rodinka nějakých mimozemšťanů, kteří v závěru filmu odlétnou neznámo kam.. Aby si člověk tento film vychutnal, doporučil bych nejprve naposlouchat - aspoň trochu - nějaký rakouský dialekt (nejlépe tirolský nebo hornorakouský), jinak mu spousta vtípků a hříček unikne. A film navíc neztratí nic ze své jedinečnosti... ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama