Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Podle pritelkyne jde o nejlepsi rakouskou komedii a podle Wikipedie kultovni zalezitost a zasadni film, od ktereho se odviji estetika uspesnych komedii jako je Hinterholz 8 a Poppitz (tj. pritomnost Düringera). V jednom dome ve Vidni zije plno malomestaku (vsechny hlavni a spoustu vedlejsich postav hraji dohromady ctyri herci a herecky) a blizi se Den matek. Bylo by fajn, kdybych do filmu pronikl vice, ale nesrozumitelny rakousky dialekt, ze ktereho jsem rozumel kazde dvacate slovo a originalni DVD bez jakychkoli titulku mi v tom zabranily. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem neměla podobný problém jako Fingon. Ukňápanému změkčenému rakouskému dialektu, rozumím již dobře v tom zakopaný pes nebyl. Jen mi prostě, jak rakouský tak německý humor nepřijde vůbec vtipný, oba dva národy prostě mají tak zvláštní druh humoru, že i když rozumíte obsahu, tak se nezasmějete, protože není prakticky čemu. Líbilo se mi, že všechny hl. postavy zvládali zahrát jen 4 lidé. Ráda se tu dívám třebas na komediální kraťasy ve stylu Knaller Frauen, nebo Ladys kracher, protože tam je více toho vizuálního humoru a ne tolik toho nevtipného mluveného. Pro představu, nedávno jsem viděla film Rivalové a Nicky Lauda naprosto vystihuje to, když se rakušané pokouší vtipkovat zní to pokaždé nabubřele a sucharsky, pod stůl z toho smíchy nespadnete. Humor tak suchý, že i okoralý vídeňský šnitzl v lokále, 10 minut před zavíračkou, je proti tomu šťavnatá mana. ()

Reklama

vonSalat 

všechny recenze uživatele

Naprosto povedená parodie Vvdeňského (rakouského) životního stylu 90. let. Já se naopak mohl umlátit smíchy, když jsem to viděl poprvé, ale je pravda, že na to člověk musí opravdu UMĚT německy, nebo spíš "rakousky" a já tam v té době chodil do školy už nějakým rokem. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama