Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy patří vedle španělských, mexických a severských k mojim nejoblíbenějším. Zvláště pak Japonci dokáží ve svých snímcích často dát dohrodomady několik zajímavých prvků najednou a dají tak šanci vzniknout něčemu neuvěřitelnému. Uzumaki mezi ně patří svým způsobem taky, jenže tady to jaksi nefungovalo tak jak má. Námět je opravdu netradiční, působivý a do jisté míry i nechutný. Jenže je tu jedno velké ALE!!! Lze zde nalézt spoustu nudných pasáží, které jsem musel přetáčet a především mě štvala gumovitost nemalého počtu triků a rádoby strach nahánějících scén. O hereckých výkonech raději ani mluvit nebudu, protože kromě toho asiata s patkou na Hitlera mě nezaujal vůbec nikdo. Nejvíc k smíchu mi poté přišla ta šeredka, která si hrála na sexbombu školy a její spirálový účes. Film na mě sice udělal dojem, ale ne zzas až tak velký abych mu dal větší hodnocení než je průměr. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další pro mě blbost až mě oči bolely protože záběry kamer byli otřesně na žrádlo na obličej hrozny spirály na každém místě příběh nezajímavý herci nudí hudba nic moc no a boreček na zemi z mozkem venku nepotěšil vůbec tvářil se jak ocas no prostě hrozný horor ani omylem jejich v kusu a štylu neporozumím asi nikdy. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Krásná ujetá bizarnost. Pozor na spirály, šneky a víry! Manga je sice větší nářez, ale filmovému zpracování, rozdělenému do čtyř kapitol nelze upřít surrealistickou vizi, včetně podivných úmrtí. Hudba a zvuk pak tvoří samostatnou jednotku, která zlověstnou atmosféru dohušťuje. Spousta detailů ve vizuálu a zvláštní střih jsou pro filmové labužníky tím pravým ořechovým. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Parádní bizarní japonský horror. Na městečko Kurozu-cho dopadla kletba. Vše se v něm postupně mění ve spirály. Kletba je neúprosná. Dívce Kirie, jejímu milému Shuichimu, i ostatním obyvatelům městečka nezbývá než bezmocně přihlížet jejímu drastickému působení. Lze vůbec kletbě uniknout? Ze začátku ujetá komedie, která se postupně změní v neutěšenou a depresivní záležitost. Atmosféra tohoto dílka je vskutku mrazivá! Na některé scény budete jen nevěřícně zírat. Přeměna mladíka ve spirálu, kluk měnící se ve šneka, předlouhé vlasy natočené do tvaru spirál a mnohé další chuťovky. Vynalézavost autorů ve vytváření spirál zřejmě neznala mezí. 9/10 ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Na horor je tu pomenej lakačiek, ktoré sú ale poľahky nahrádzané hutnou atmosférou a napätím. Zozačiatku som mal pocit, že film nie a nie sa rozbehnúť no ale potom nastala gradácia ako sa patrí. Niektoré scény síce vyznievali groteskne keď nie je neprirodzene ale to všetko tu oblo nato aby sa vytvorila už nižšie spomínaná atmosféra. Japonské horory majú väčšinou naviac v súboji so svojimi európskymi konkurentmi a tento film nie je vínimkou.Ono to asi bude aj tím,že japonský herci a hlavne výraz ich tv áre a temné oči veľmi uľachčujú nastolenie taživej atmosféry temného sveta hororu. Už viac krát spomínanú kameru som si taktiež nevedel vynachváliť. 3,5* naozaj zaslúžených. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Obličej, který mužete vidět při sledování záznamu Shuichiovo otce a podruhé když Kirie vstoupí do jeho domu, patří právě Kirie. (TomikZlesa)
  • V některých scénách si můžete všimnout, že oblast v záběru je digitálně zkroucena do tvaru spirály. Např. když se Kirie a Shuichi vracejí domů ze školy, po jejich levé straně je zkroucena země. Další je např. v levé častí prvních červánků. Další když Shuichi dotelefonuje v nemocnici s panem Tamurou. (TomikZlesa)
  • Když rozhněvaný policista poprvé vyběhne, a pak se podívá na plakát hledané osoby, jedná se o obličej trůrce mangy Uzumaki, Junjia Itoa. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama