Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět hráčů ragby (v podání kapely Les Charlots) se vydávají do malého městečka najít svého trenéra, který jim dluží gáži. Brzy zjišťují, že ten ve městě hodlá vyhrát pod jiným jménem místní volby. Odmítne jim však zaplatit a tak se všech pět hráčů spojí s jeho protikandidátem, jemuž pak pomáhají. A to je teprve začátek neuvěřitelně šílené francouzské komedie, která jako první představila hudební skupinu Les Charlots, která ve své filmové kariéře později zažívala velké úspěchy . (kyLuke)

(více)

Recenze (7)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

La Grande píčovina. Totálně retardovaná bažantí prvotina o jejíž existenci jsem neměl ani potuchy, ale je to opravdu první film ve kterém se parta Les Charlots objevila ještě o rok dříve před jejich prvním oficiálním snímkem. No a já se kdo ví proč bavil víc než u některých jejich pozdějších kousků. Sice jak už jsem napsal jedná se o úplně vymletej film i v rámci bažantů a jejich humoru a místy už to ani moc nepřipomíná klasickou situační komedii, ale spíš parodii na němé grotesky, ale já se gebil. Hoši tu vystupují jako klasičtí tupci bavící se svou blbostí a nesnaží se být za každou cenu originální jako v pozdějších filmech a to jim svědčí.60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První „vlaštovka“ maníků ze skupiny Les Charlots byla vskutku převážně jen takovým zákuskem, před jejich slavnější érou (tou filmovou samozřejmě), ale i zde se dočkáme několika povedených vtípků a situací. Právě ty v následujících filmech pořádně vypilovali. I tak se však u tohoto kousku divák docela pobaví a zvláště pak u finálního zápasu v ragby. Kromě pánů jsem samozřejmě nevíce zaměřil pozornost na pohlednou Corinne Le Poulain, která byla ozdobou celého filmu. Být však po mém, tak bych stopáž o takových 15. minut sestříhal, protože některé úseky byli zbytečně natáhnuté a hlavně ani moc zábavné. Takhle z toho byla jen čistě průměrná podívaná. 50% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

První společný komediální film francouzské kapely Les Charlots, ve kterém ukázali v čem tkví jejich síla. Snímek je směskou situačního humoru a grotesky, takže nejen že tu není o různé skopičiny nouze, ale po dialogové stránce je to i značně užvaněné. Pouze jeden nich už měl jednu filmovou zkušenost a tím je Luis Rego, který se ve stejném roce ukázal už ve snímku s Pierrem Richardem 'Roztržitý' (1970). Na dnešní dobu je filmová prvotina Les Charlots až moc rychlá a značně v oněch skopičinách přepálená. I když záleží jak kdo z diváků přistupuje ke groteskám, neboť svým způsobem o nic jiného nejde. V kariéře Les Charlots to každopádně ukázalo nový tvůrčí směr, který z počátku byl skutečně úspěšný a i u nás populární. Škoda zubu času, který tento počin tak zákeřně hlodá a hlodá. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Některé střihy byly zbytečně dlouhé, některé dialogy také. Je to takový pomalejší rozjezd k dalším filmům, které už jsou gagy nabité. Tady jich taky několik je, ale málo. Ale legrace to je, i když asi ne na té nejvyšší úrovni. Ostatně, tady jde především o zábavu, tak co. ()

BE13 

všechny recenze uživatele

První z filmů skupiny (Les) Charlots, kdy jich ještě bylo 5. První a strašný. Zde představují 5 hráčů ragby, kteří hledají svého trenéra/manažera, který jim dluží gáži. Objeví ho v jistém městečku, kde tento pod falešným jménem se chystá vyhrát místní volby. Odmítne jim cokoliv vyplatit a tak se Charloti spojí s jeho jediným protikandidátem, jemuž pomáhají. Vše v závěru vrcholí dlouhým zápasem v ragby, kdy Charloti nejdřív hrají záměrně špatně a až po přislíbení (nebo vyplacení?, už si nepamatuji) dlužných peněz zvrátí za pár minut již prohraný zápas. Až na pár dobrých gagů úplná hrůza! Alespoň se při natáčení prý seznámili s Claudem Zidim, který tam dělal kameramana, takže k něčemu to bylo :). ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Většina filmových sérií začíná od nejlepšího a postupně jde do kytek (Rambo, Rocky, Sám doma ...). Bažanti naopak tím nejslabším odstartovali! ()

Reklama

Reklama