Reklama

Reklama

L'orribile segreto del Dr. Hichcock

  • angličtina Raptus: The Secret of Dr Hichcock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1885, kdy nekrofil dr. Hichcock při sexuálních hrátkách dá své ženě příliš velkou dávku uspávadla a ta umírá. Po několik letech se ožení znovu, aby pomocí krve své nové, mladé manželky znovu oživil svou první ženu. (hladass)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Barbara Steele sa už dávno prebojovala do top desiatky mojich obľúbených herečiek. Je pre mňa ženským symbolom klasických gothických horrorových filmov. Opantala ma svojou uhrančivou charizmou a podmanivým sexapilom. Horrorové snímky, v ktorých stvárnila jednu z hlavných úloh ma vždy prenesú v čase aj v priestore. Vždy sa dokonale vžijem do krásne strašidelného príbehu. Tak tomu bolo aj v prípade talianskeho titulu "L´orribile segreto del Dr. Hichcock" (Strašlivé tajomstvo doktora Hichcocka), ktorý v roku 1962 natočil režisér Riccardo Freda. Gothic horror, v ktorom bolo všetko, čo ku tomuto špecifickému filmovému subžánru patrí. Morbidné kulisy, dobové kostímy, ponurá atmosféra a excelentná Barbara Steele. Film som videl v pôvodnom talianskom znení s českými titulkami. Bol to perfektný zážitok. Perfetto gotico! **** ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slušná gothika ve svém nejklasičtějším podání, ale právě ona přímočarost a zaměnitelnost s jinými příbuznými mi dělá problém vzpomenout si po několika týdnech, o čem že to vlastně bylo. Opět je tu Barbara Steele a její muž snažící zbavit se jí, zase ta lebka, černá kočka a tajemné zvuky obcházející ponuré rodinné sídlo. O to víc s podivem, že mě to tentokrát nedokázalo celé tolik upoutat k sedačce. Pro ostatní fanoušky ale rozhodně povinnost. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Režisér Riccardo Freda prý neměl hororový žánr vůbec v oblibě. A na jeho filmu je to znát hned na první pohled. I když má k dispozici královnu gotických hororů Barbaru Steele a film obsahuje klasické propriety žánru, tak je to podáno tak vlažně a bez zájmu, že i těch necelých devadesát minut se vleče naprosto útrpným způsobem. V porovnání s o dva roky starším skvostem The City of the Dead, kde se atmosféra dala krájet a každý záběr byl pastva pro oči, tenhle nemastný neslaný kousek dostává těžce na frak. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Velmi málo napínavý plagiát Mrtvé a živé, resp. špatná adaptace předlohy Daphne du Maurierové. Ironie je, že v Hitchcockově černobílé verzi byl gotický jen dům, ale mnohem ponuřejší než celý tento barvotiskový gothic horror. Navíc byl nejen obsazený béčkovými herci, ale v případě Steeleové velmi nevhodně i typově - tak plnokrevné (a lehce vulgární) ženské jsem nevěřil ani jedny mdloby. // 20% ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Jak už tady někteří psali, mnohem radši bych byl, kdyby tenhle gotickej horor byl černobílej. Podle mě by byl ještě víc strašidelnější.. Jinak skvělá atmosféra, i když mi chybělo víc lekaček a hlavně výbornej konec! To bylo psycho kurva! A úplně nejvíc mě potěšilo a i zarazilo, že cca v čase 1:01:20 zazní čeština!!!! To mě fakt překvapilo... ()

Zajímavosti (4)

  • Robert Flemyng vzal úlohu vo filme potom, ako si prečítal prvotnú verziu scenára pod názvom "Raptus." Keď neskôr zistil, že jeho postava má nekrofilné sklony, chcel od projektu odstúpiť. (beso74)
  • Film bol natočený za 14 dní. (beso74)
  • Miesto natáčania (Villa Peruchetti, 21 Via Pietro Paolo Rubens) je dnes sídlom bulharskej ambasády v Ríme. (beso74)

Reklama

Reklama