Reklama

Reklama

VOD (1)

Londýnský detektiv Jack Regan si při vyšetřování vraždy, které ho zavede na stopu spiknutí v nejvyšších patrech politiky, udělá několik velmi nebezpečných nepřátel. (Netflix)

Recenze (2)

BigBang 

všechny recenze uživatele

Zajímavý starý anglický thriller. Proti dnešku dvě nezvyklosti: policie zatýká skupinu lupičů neozbrojena, prostě se s nimi poperou. Dále pak psychologie zabijáků: zde berou vraždy jako zábavu a široce se smějí, v nových filmech se zabíjení bere vážněji. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Typická britská kriminálka ze sedmdesátek, která se hned v následujícím roce objevila i v našich kinech, velmi volně navazuje na TV seriál Inspektor Regan z roku 1975 a jeho stejnojmenný filmový pilot (1974). Až do dnešního shlédnutí mi bylo celých 45 let záhadou, proč se hlavní protagonista jmenuje na plakátě jinak než ve filmu. A teprve nyní se mi dostalo vysvětlení: český titul je poněkud zavádějící, jelikož Sweeney (jak vyplynulo z filmu) je název výjezdního oddělení londýnského Scotland Yardu. Za zmínku stojí záporák Barryho Fostera, napínavý děj a zápletka, sahající do nejvyšších pater britské politiky a mezinárodního obchodu. Hlavní protagonista později ztvárnil hlavní roli ještě v dalším seriálu Inspektor Morse. První komentář zde. ()

Reklama

Reklama