Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2 927)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem po dlo(ooo)uhé době a myslím, že tím nejlepším možným způsobem - při 35mm projekci (díky kino MAT), tj. krásně zubem času ošumělý, popraskaný, poničený film na přidaný “grindhouse” efekt. A nad čím se rozepisovat, je to prostě dokonalost, která navíc (možná oproti novejším Tarantinovkám) působí naprosto hladce a nenuceně, jen stoprocentně poutá, kochá, baví a rozesmívá. Postavy a kecy bezkonkurenční. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

„Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neboť ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na Tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh.“ - Chci se tě na něco zeptat. Když jsi ke mně vjížděl, všim sis cedule s nápisem „Sklad mrtvejch negrů“? - Ne, nevšim. - A víš proč? - Proč? - Protože tam žádná není! Protože se neživím skladováním mrtvejch negrů, tak proto! .... - Řekni mi jak Marsellus Wallace vypadá? - Cože? - Z jaký jsi země? - Cože? - Vo zemi "Cože" jsem nikdy neslyšel. Mluví se v "Cože" anglicky? - Co .. Cože? - Anglicky, parchante! Mluvíš anglicky? - Ano - Takže rozumíš, co řikám? - Ano - Řekni mi, jak Marsellus Wallace vypadá! - Cože? Já ... - Řekni ještě jednou "cože"! - Řekni ještě jednou "cože"! Varuju tě, já tě varuju, ty parchante!! - Řekneš to svý "cože" ještě jednou...!!! - On ... je černej - Pokračuj! - Je ... je plešatej ... - Vypadá jako děvka? - Cože? - Jestli vypadá ... jako ... děvka? - Nééé! - Tak proč jsi ho chtěl vojet jako děvku?! - Nechtěl. - Ale chtěl. Ale ano, chtěl, Brette! - Chtěl jsi ho vojet - Né, né - Ale pan Marsellus Wallace nemá rád, když ho vojíždí někdo jinej, než paní Wallacová. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Přelomový snímek 90. let, který zrodil kult Tarantina a zaznamenal proměnu svého žánru. Dovedný mix násilí a vulgarity ve spojení s chytrým scénářem, který dovedně promíchal dějové linie a spojil jednotlivé linie příběhu. Stal se finančně neúspěšnějším americkým snímkem vytvořeným v 90. letech mimo velká studia. Diváci jednak ocenili nápaditost Tarantina, protože filmová produkce předchozího desetiletí byla k uzoufání sterilní a neobjevná. Fascinovalo je i surové násilí a drsné hlášky do té doby v oné míře nevídané. Film se mohl opřít o řadu hvězd, které si své party zahrály vyloženě s chutí. Ze Samuela Lee Jacksona se stal jeden z nejobsazovanějších herců. V tomhle filmu Tarantino zúročil ty tisíce hodin, které strávil sledováním brakových snímků ze všech koutů světa. Je vidět, že i takovouhle flákárnu někdo dokáže zúročit... Celkový dojem: 80 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Drsná gangsterská komédia "Pulp Fiction: Historky z podsvetia" z roku 1994 sa stala dnes už kultovým dielom. Obsahuje štyri nezávislé dejové línie, ktoré nie sú chronologicky usporiadané, a až na konci filmu sa odhalí súvis mezi nimi. Geniálna kreatívna myšlienka, ktorú sa snažilo od vtedy okopírovať, s väčším či menším úspechom, viacero tvorcov. "Pulp Fiction" však o svoj post filomovej legendy určite tak skoro nepríde. Okrem progresívneho, originálneho filmového postupu je tento snímok aj prehliadkov dokonalých hereckých výkonov. Je obdivuhodné, čo dokáže režisér Quentin Tarantino vydolovať z hercov, s ktorými sa rozhodne spolupracovať. ***** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack: 1. Misirlou - Dick Dale & His Del-Tones ,2. Royale With Cheese - John Travolta ,3. Jungle Boogie - Kool & The Gang ,4. Let's Stay Together - Al Green ,5. Bustin' Surfboards - The Tornadoes ,6. Lonesome Town - Ricky Nelson ,7. Son Of A Preacher Man - Dusty Springfield ,8. Bullwinkle Part II - The Centurians ,9. You Never Can Tell - Chuck Berry ,10. Girl, You'll Be A Woman Soon - Urge Overkill ,11. If Love Is A Red Dress (Hang Me In Rags) - Maria McKee ,12. Comanche - The Revels ,13. Flowers On The Wall - The Statler Brothers ,14. Personality Goes A Long Way - John Travolta ,15. Surf Rider - The Lively Ones ,16. Ezekiel 25:17 - Samuel L. Jackson , ()

Galerie (247)

Zajímavosti (332)

  • Kapitán Koons (Christopher Walken) nosí „příkopové hodinky“ z 1. světové války značky Lancet. (dyfur)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama